Bewust leven,  Gezondheid,  Persoonlijk,  Review

De Bellabeat Urban, een vrouwelijke health-tracker ~ Review

Leaf nieuwVoor Kerstmis 2017 heb ik van mijn schoonmoeder de Bellabeat Urban gekregen. Of nouja, ik heb het zelf uitgezocht, maar je snapt het idee. Ik had hem al maanden op het oog, maar heb nooit de stap gezet om hem te kopen, omdat het best een uitgave is. Een Bellabeat kost namelijk $139,- én dan kwamen er nog verzendkosten vanuit Amerika bovenop à zo’n $20,-.

Uiteindelijk heb ik er dus voor gekozen om hem voor Kerstmis te vragen en ik ben er nog steeds ontzettend blij mee!
Aangezien Bellabeat in Nederland nog niet bekend is hoop ik met mijn blog meer mensen kennis te laten maken met deze geweldige health-tracker, speciaal gericht op vrouwen!

Wat deze health-tracker zo bijzonder maakt én mijn mening lees je in de rest van deze blog.

Edit 27 februari 2019: De Bellabeat zelf én de Spring waterfles zijn bij Bol.com verkrijgbaar!

Een half jaar geleden was de Leaf nog niet via een Nederlandse webshop verkrijgbaar, maar tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat Coolblue hem nu wel verkoopt!  Bij Bol.com heb ik hem wel gezien, maar is op moment van publiceren helaas niet verkrijgbaar.

Een broche, ketting, armband én een health-tracker!

Wat de Bellabeat zo bijzonder maakt, is dat het niet slechts een stappenteller is. Dit apparaatje meet je stappen, slaapgewoontes, stresslevels en je kunt je menstruatiecyclus bijhouden. Daarnaast kun je invullen hoeveel je per dag drinkt en zijn er een hoop meditaties die je via de bijbehorende app kunt volgen.
Ook niet geheel onbelangrijk, de Bellabeat Leaf ziet er super leuk uit. Een collega vroeg laatst naar de ‘broche’ die ik altijd op heb en toen ik hem vertelde dat het een health-tracker is stond hij compleet perplex.

malabead necklace
Foto van Bellabeat.com

De Bellabeat is dus te dragen als broche, door hem op je broek- of shirtrand te klippen, met de meegeleverde ketting en met de meegeleverde armband. Daarnaast zijn er op Etsy ontzettend veel handgemaakte armbandjes voor de Bellabeat te vinden en worden er op de officiële site nu ook kettingen met Malabeads verkocht die er heel mooi uitzien.

Dit wordt er allemaal ‘getrackt’

De Bellabeat Leaf is dus meer dan alleen een stappenteller. Het is een ware Health-Tracker die je helpt om patronen te herkennen en doorbreken.

Stappen

De stappenteller van de Leaf is behoorlijk accuraat, mits je juist hebt ingesteld hoe je hem draagt. Daarnaast is hij minder precies wanneer je hem als een ketting draagt, omdat hij dan bij al jouw bewegingen ook heen en weer zwiept. Ik heb gemerkt dat het beste is om de Bellabeat op mijn shirt of broekrand te dragen. Echter heb ik hem de afgelopen weken in mijn tas gehad (en ik maar denken dat ik hem verloren had) en er zijn evengoed behoorlijk wat stappen geteld!

Slaap

Je kunt de Bellabeat Leaf ook ‘s nachts op je kleding dragen en krijgt dan ‘s ochtends een overzichtje van hoe je hebt geslapen. An sich heb je daar misschien niet zo veel mee, maar als je merkt dat je op dagen dat je meer stappen zet, je ook meer slaapt of dat je tijdens je menstruatie slechter slaapt, kun je er wel iets mee. Daarnaast kun je op die manier bepalen hoeveel uur slaap voor jou optimaal is. Voel je jezelf na 7 uur al uitgeslapen, of heb je echt die 9 uur nodig om te kunnen functioneren?

Water inname

Need to say more? Genoeg drinken is ontzettend belangrijk, vooral met het warme weer van de afgelopen weken. Je kunt zelfs een reminder instellen waarbij je een melding krijgt als je een aantal uur niets gedronken hebt. (Tijdens het typen bedacht ik me dat ik nog lang niet genoeg gedronken heb, snel een glas water halen dus!)

Meditatie

In de bijbehorende app kun je een hoop begeleide meditaties vinden! Super handig als je, net zoals ik, jezelf meer bezig wilt houden met meditatie, maar het lastig vindt om te beginnen. Natuurlijk zijn er heel veel gratis meditaties te vinden, maar ik vind het fijn om alles bij elkaar in 1 app te hebben. Daarnaast vind ik de meditaties van Bellabeat ook nog eens heel fijn om te volgen. Je clipt de Leaf op je broekrand en hierdoor wordt je ademhaling bijgehouden.

Stress

Alle bovenstaande zaken bij elkaar opgeteld geeft de Leaf je een voorspelling van hoe goed je op dat moment tegen stress kunt. Hier kijk ik echter bijna nooit naar. Het is een grappig dingetje, maar niet iets waar ik veel aan heb.

Menstruatie cyclus (eventueel)

Als laatste kun je in de app instellen wanneer je ongesteld bent. Aan de hand daarvan geeft de app aan wanneer je volgende menstruatie verwacht wordt en wanneer je eventueel meer of minder vruchtbaar bent. Ga hier echter niet van uit! Er zijn meerdere methoden om te achterhalen of je vruchtbaar bent op een bepaalde dag (FAM-methode dmv temperatuur en afscheiding) maar de Bellabeat Leaf maakt enkel gebruik van de tel-methode. Wanneer jouw cyclus echter een klein beetje afwijkend is van het gemiddelde gaat dit voor jou al niet op.

Verder is het wel gewoon heel handig en verrassend accuraat om je menstruatie te voorspellen.

Overig

In de app kun je nog verschillende handigheidjes die je kunt instellen, zoals een vibratie die afgaat als je te lang niet hebt bewogen. Ook een wekker kun je instellen en een alarm voor medicijnen.

Als laatste krijg je dagelijks leuke motiverende quotes en weetjes te zien. Het zijn regelmatig de zelfde, dus daar is nog wel wat winst te behalen, maar desalniettemin is het toch wel heel grappig.

Review

Vanaf Kerstmis heb ik de Bellabeat Leaf Urban in mijn bezit en heb ik hem bijna dagelijks gedragen. Het is een zeer accurate stappenteller en alle extra’s die je er bij krijgt hebben mij uiteindelijk over de streep getrokken om hem te kopen. Daarnaast vind ik het erg interessant om te zien dat ik beduidend minder slaap dan ik dacht en dat ik bijvoorbeeld tijdens volle maan slechter kan slapen. Of dat echt zo is of dat het in mijn hoofd zit weet ik niet ;).

Verder zijn de meditaties zeer leerzaam en heel fijn om in de gewoonte van het mediteren te komen. Dagelijks hou je bij hoeveel minuten je gezeten hebt. Ik merk dat ik beter slaap en minder stress ervaar op de dagen dat ik gemediteerd heb. Daarnaast is het gewoon fijn dat er zó veel ‘gratis’ meditaties bij de app zitten. Je hoeft deze dus niet nog los aan te schaffen.

De Leaf Urban is waterproof, wat ik uiteraard moest testen. In de wasmachine. Geen probleem gelukkig, de Leaf doet het nog net zo goed als voor deze grondige schoonmaak! Daarnaast heb ik mijn Leaf verschillende keren laten vallen, wat ook allemaal geen probleem is.

Het enige waar ik nu tegenaan loop, is dat het clip-gedeelte losser zit dan toen ik de Leaf net had. Hierdoor verschuift hij vaak op mijn kleding en valt hij van dunne stofjes gemakkelijk af. Ik heb al geprobeerd om het terug te buigen, maar dat wilde niet erg helpen. Voor nu draag ik hem dus alleen op dikkere stofjes, of op mijn rok/broekrand of als ketting en armband. Dat is verder geen probleem, maar wel jammer.

Al met al geef ik de Bellabeat Leaf Urban een 7,5. Ruim voldoende, maar ook zeker nog ruimte voor verbetering. Zo zou ik het fijn vinden om een widget te krijgen waar je nog sneller water-inname in kunt voeren en zou het natuurlijk fijn zijn als de clip niet zo snel al lam wordt. Daarnaast vind ik de Leaf vrij groot om als armband te dragen, waardoor ik dat dus bijna nooit doe.

Overige producten van Bellabeat

Naast de Leaf waar Bellabeat bekend mee is geworden, heeft het bedrijf nog veel meer gave producten!

Spring

Spring is een glazen waterfles die zelf bijhoudt hoeveel je gedronken hebt. Op die manier hoef je het niet zelf bij te houden in de app. Deze waterfles staat zeker nog op mijn verlanglijstje, maar is op dit moment helaas uitverkocht.

Aroma diffuser en essentiële oliën

In de Bellabeat app kun je kiezen voor 4D meditaties. Hierbij maak je gebruik van de Aroma diffuser die tijdens je meditatie verschillende geuren kan afscheiden. Heel gaaf, maar of dat het echt waard is om $59,- neer te leggen? Misschien ooit in de toekomst, maar ik denk dat een lekkere geurkaars het zelfde effect zal hebben.

Oortjes

De Whisper oortjes van Bellabeat moeten omgevingsgeluid bijna helemaal kunnen uitschakelen. Erg fijn voor tijdens een meditatie dus! Daarnaast zijn ze draadloos en zien ze er ook nog eens heel mooi uit. Net zoals de andere producten van Bellabeat trouwens.

De reviews zijn veelbelovend, maar ook dit product is aan de prijzige kant.

Allemaal aan de Bellabeat?

Kende jij Bellabeat al? Of heb je zelf een Leaf? Ik ben ontzettend benieuwd wat je er van vindt en hoe jij het meeste uit je Leaf (en wellicht andere producten) haalt. Deel ook vooral jouw mening, zodat we samen anderen kunnen informeren.

Liefs, Mariska

7 reacties

  • Femke

    Hoi Mariska,
    Ik was benieuwd of je hem nu nog steeds draagt/gebruikt of dat na een paar maanden je het eigenlijk beu bent steeds dezelfde ketting/clip te dragen?

    • mariska3105

      Hoi Femke!
      Ik draag de Leaf nog bijna iedere dag. Ik ben het zeker niet beu om hem iedere dag te dragen, hij zelfs een beetje bij me gaan horen. Ik draag de Leaf altijd als clip op de rand van mijn broek/rok of in de hals van shirtjes/jurkjes. Het is voor mij een subtiele manier om mijn outfit iets op te fleuren.
      Verder doe ik regelmatig meditaties die in de Bellabeat app te vinden zijn en vind ik het erg handig om bij te houden of ik wel genoeg beweeg en om mijn menstruaties en water-inname bij te houden.
      Liefs, Mariska 🙂

  • Isabel

    Hey Mariska, ik zag dat je schreef dat je clip een beetje openstond. Ik heb ook dit probleem gehad. Alles geprobeerd niks hielp. Mijn moeder die vroeger werkte als tandtechnicus heeft uiteraard allemaal rare apparaatjes in huis en nam een tangetje waarvan twee beentjes naar beneden gaan en in het midden eentje omhoog. Lijkt een beetje op eentje waar je nietjes mee uit een chirurgische wond zou halen. Dit zorgde er dus voor dat er een mooi nieuw hoekje kon gemaakt worden op zachte manier zonder beschadigen. Waar je dit moet zoeken kan ik je niet in helpen maar het zit dus in de hoek opnieuw vouwen en niet dichtknijpen als je dezelfde fout maakten als ik!

    • mariska3105

      Bedankt voor de tip! Ik heb zelf een klein rondbektangetje, wat ik ook gebruik wanneer oogjes van kettingen enzo openstaan. Hiermee heb ik de hoek weer wat scherper kunnen maken 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0