Uncategorized,  Verzorging

Get Summer Ready with me#1 ~Een Spa voor je voeten

Benodigdheden
Alles wat je nodig hebt voor deze Voet-Spa

De eerste rokjesdagen zijn alweer geweest en het lijkt er op dat het voorjaar nu écht zijn intrede gaat doen. Mag ook wel, in half april. Eindelijk kunnen de jurkjes weer achter uit de kast gehaald worden en ook je voeten krijgen ein-de-lijk weer lucht in die prachtige sandaaltjes waar je al de hele winter naar zit te kijken.

De komende weken ga ik langzaam maar zeker mijn lichaam weer helemaal klaarmaken voor de zomer. Eindelijk begin ik te ontwaken uit mijn winterslaap en het eerste dat ik merk is dat mijn voeten écht wel wat TLC kunnen gebruiken. Vandaag doen we dus:

Een DIY Spa voor je voeten

Ik hou van lopen op hakken. Het klikken als ik over straat loop, de lift die ze je billen geven en het feit dat ik nét iets langer lijk dan mijn 1,63m. Het enige nadeel is dat mijn voeten er aan het einde van de dag compleet genoeg van hebben.  Ze worden moe, zijn warm en als ik in bed lig merk ik pas hoe zeer ze eigenlijk doen. Het is duidelijk tijd voor een rustmomentje!

Stap 1. Een voetenbadje

Om te beginnen is het belangrijk dat je voeten lekker zacht zijn, zodat het straks makkelijker is om ze te scrubben.
Ik ben begonnen met gekookt water en heb daar een flinke scheut appelciderazijn en een handje zeezout doorheen gemengd. Vervolgens heb ik dit aangelengd met koud water tot het een aangename temperatuur had. Kopje thee, een rustig muziekje er bij en zo’n 30 minuten zitten.
Het is aan te raden om een kan heet water bij de hand te houden, want het water kan wel snel afkoelen!

De combinatie van azijn met zout is heerlijk voor vermoeide voeten en maakt het eelt zacht. Fijn pluspunt is dat het goed helpt tegen allerlei kwaaltjes, waaronder schimmel en zweetvoeten.

Stap 2. Scrubben voor je leven!

Droog je voeten af, spoel ze even na met schoon water en scrubben maar! Ik heb de ‘Frosted Berries’ scrub van The Body Shop gebruikt. Een kerstspecial die helaas niet meer verkrijg baar is. Daarna ging ik met een puimsteen te werk om die echte dikke eeltlaag onder handen te nemen.
Zoals ik al zei loop ik veel te graag op hakken en daar zijn mijn voeten niet altijd blij mee.

Scrub tot je voeten lekker zacht en glad aanvoelen. Kijk uit dat je niet té lang doorgaat, want dan gaan ze juist zeer doen. Dat eelt zit er niet helemaal voor niets namelijk.

Stap 3. Hydrateren en verzorgen

Nu is het moment om je nagels te knippen of vijlen, ze zijn nu namelijk nog lekker zacht. Lakken doen we morgen!

Hierna kun je er voor kiezen om een hydraterende voetencrème te gebruiken.

Als laatste breng ik een dikke laag Purol aan en doe ik sokjes aan. Hierdoor krijgen mijn voeten de tijd om heerlijk zacht te worden terwijl ik doorga met mijn dag, of lig te slapen.

Stap 4. Mooi maken en volhouden

En als je voeten dan helemaal zacht en poezelig zijn, is het tijd om het af te maken met een mooi kleurtje! Kies een lekker zomers kleurtje, breng aan zoals je gewend bent en off you go! Eindelijk kan je die mooie ‘peeptoes’ weer aan!

Nu is het tijd om die zachte voeten te behouden. Dat hoeft heus niet zo uitgebreid als vandaag. Na een douchebeurt even scrubben en vervolgens een laag voetcrème aanbrengen is al genoeg om de hele zomer zachte voeten te behouden!

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0