Edelstenen,  Uncategorized

Over edelstenen: Seleniet

SelenietWaarschijnlijk is het mijn favoriete edelsteen: Seleniet. Een hele mooie, zilver-grijs-wit achtige edelsteen. In de steen zie je dat hij wat geribbeld lijkt, of uit verschillende laagjes lijkt te zijn opgebouwd. Seleniet is vernoemd naar de Griekse godin Selene, de godin van de maan. Waarschijnlijk vanwege de kleur die lijkt op die van een volle maan.

Ik heb mijn steen al bijna 5 jaar en kreeg hem ooit voor Valentijnsdag van een ex-vriendje. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor, want het moment waarop in de steen zag en vastpakte leek het te klikken. Alsof ik iets terugvond dat ik heel lang kwijt was.
Door de jaren heen is mijn steen wat verweerd en heeft her en der krassen opgelopen, maar mijn liefde voor de steen is nog even groot!

In tegenstelling tot jade en rozenkwarts is de seleniet een hele zachte steen. Hij loopt snel krassen en deuken op en schijnt zelfs op te kunnen lossen in water. Dit komt door de gipsachtige samenstelling en hoge calciumwaarde van deze steen.

Lichamelijke en mentale werking

Seleniet is voornamelijk een spirituele steen, maar kan ook een positieve werking hebben op de ruggengraat, epilepsie en het remt het effect van vrije radicalen. De steen heeft positief effect op de vruchtbaarheid en beschermt tegen erge hormoonschommelingen, negatieve emoties en voorweeën tijdens en na een zwangerschap.
Daarnaast heeft de steen een positieve werking op de zenuwen, waardoor je rustiger wordt en minder spanning ervaart. Dit heeft weer een positief effect op je gehele lichaam én geest.
Seleniet helpt je om beter te slapen waardoor je je minder gestrest voelt. Ook neemt de steen stress en chagrijnigheid door slaaptekort weg.

Seleniet heeft een sterk effect op je calciumhuishouding. Dit komt doordat gips als een lichaamseigen element wordt herkend. Dit helpt soepele botten en spieren te behouden.

Een bol van seleniet in een ruimte zou zelfs de groei van tumoren doen stoppen, hoewel ik ten zeerste aanraad om de steen slechts ter ondersteuning van je behandeling te gebruiken en NOOIT op zichzelf staand.

Spirituele werking

Deze prachtige spiraal koop je op sprituelewinkel.nl

Zoals ik al zei is seleniet voornamelijk een spirituele steen. Hij werkt beschermend, ontspannend en inzichtgevend. Ook bevordert het contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt het meditatie en andere spirituele handelingen. Dit alles komt doordat Seleniet helpen om je vibraties te verhogen, waardoor het gemakkelijker wordt om spirituele ervaringen op te doen.

Seleniet heeft een sterk zuiverende werking. Deze zuivering kan gebruikt worden om andere edelstenen te zuiveren, maar ook om je eigen aura te ontdoen van negatieve energie of zelfs een hele ruimte te zuiveren!
Deze steen bevordert eerlijkheid en puurheid en is daardoor perfect wanneer je op zoek bent naar antwoorden op emotioneel moeilijke vragen.

Seleniet gebruiken

Zelf hou ik mijn steen graag vast tijdens het mediteren of wanneer ik erg gestrest ben. Simpelweg even vasthouden, concentreren en ademen helpen me om weer rustig te worden. Mede daarom heb ik de steen midden in de kamer uitgestald staan.
Deze steen kan gebruikt worden bij iedere vorm van spiritualiteit. Of het nou voor meditatie, hekserij, een tarotlezing of wanneer je in contact wilt komen met engelen. De steen helpt om de ruimte om je heen zuiver en puur te houden en verhoogt je vibraties. Daardoor loop jij zelf geen gevaar en is het makkelijker om met het hogere in contact te komen.
Hou de steen in je hand, draag een sieraad of leg de steen simpelweg naast je neer.

Seleniet heeft een zelfreinigende werking. Je hoeft de steen dus niet zelf te reinigen, hoewel het zeker niet verboden is. Reinigen en opladen kun je het beste doen door middel van zonlicht, maanlicht, salie of meditatie. Gebruik geen water want de steen kan dof worden of zelfs oplossen.
Kijk ook uit dat je de steen niet laat vallen, want er komen snel beschadigingen in. Voor de werking maakt dat niet al te veel uit, maar je wil je steen natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden.

Heb jij een seleniet steen? Hoe ervaar jij de werking?

Liefs, Mariska

Bronnen
https://www.edelstenenenmineralen.nl/seleniet.html
https://www.spiritualgarden.nl/zoek-op-steen/edelstenen-s/seleniet/
https://www.semoea.nl/edelstenen/seleniet.html

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0