Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

Ik ben 100 dagen gelukkig. Jij ook?

Al ongeveer een jaar geleden kwam ik deze challenge tegen. Eentje waarbij je 100 dagen achter elkaar een foto post van iets dat je gelukkig maakt. Toen der tijd heb ik er niet zo veel mee gedaan, ik was immers aardig content met mijn leven, maar ik merk nu dat ik soms even vergeet wat mij gelukkig maakt en waar ik allemaal dankbaar voor ben.

Geluk trekt meer geluk aan en juist daarom is het belangrijk om regelmatig stil te staan bij het geluk dat je al hebt. Het hoeft niet groot te zijn, een vreemde die de deur voor je openhoudt, een bus die op tijd is of het zonnetje dat doorbreekt kunnen allemaal kleine momenten van geluk zijn.
Daarom heb ik een Twitter account aangemaakt en ga ik, beginnend vandaag op 1 november, 100 dagen achter elkaar Tweets posten over mijn gelukmomentjes. Volg me op Twitter, of neem dagelijks even een kijkje op mijn blog, want daar zijn ze ook allemaal te zien.

Klik op ‘Lees meer’ als je meer over de challenge te weten wilt komen en waarom het zo belangrijk is om stil te staan bij geluk.

#100happydays challenge

De 100happydays challenge is begonnen bij Dmitry Golubnichy, die zichzelf er ineens van bewust werd dat hij alleen maar aan het klagen was. Hij zag niets meer om gelukkig door te worden en toen hij dat ineens door had heeft hij zichzelf deze vraag gesteld: kan ik 100 dagen achter elkaar gelukkig zijn? Hij begon foto’s te maken van zijn geluksmomenten en poste deze op internet. Zijn vrienden vingen de challenge op en begonnen mee te doen. Zo breidde de challenge zich steeds verder uit. Je kunt Dmitry volgen op Twitter, Instagram, zijn site 100happydays.com en hij heeft zelfs een boek geschreven waarin de meest voorkomende geluksmomenten zijn opgenomen. Om je alvast een kickstart voor de challenge te geven. Dat boek koop je hier via Amazon.

Op dit moment hebben 8 miljoen mensen uit 160 verschillende mensen de challenge aangenomen!
Echter is er 1 probleem. 71% van de mensen die de challenge aangaat, maakt hem niet af. De grootste reden hiervoor is dat ze er geen tijd voor hebben.

Hebben we geen tijd meer om 1x per dag gelukkig te zijn?

Toegegeven, ik vind het zelf soms ook lastig om aan iedere dag een positieve draai te geven. Ik laat mezelf compleet meesleuren in een draaikolk van negatieve gevoelens en kan zo dagen achter elkaar zielloos tv en youtube kijken. Niet in staat ergens iets leuks in te vinden.
Door mezelf dagelijks te dwingen in ieder geval 1 moment gelukkig te zijn, zorg ik voor een stok achter de deur. Een soort reddingsboei als ik dreig meegesleurd te worden in een draaikolk.

Gezien mijn eigen situatie denk ik dat het heel nuttig is als iedereen hier dagelijks mee bezig is. Je hoeft geen foto’s te nemen of het op te schrijven, maar gewoon aan het einde van iedere dag even stilstaan bij wat je gelukkig heeft gemaakt.

Dus, wat maakte jou vandaag gelukkig?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0