Hair-journey,  Uncategorized

Mijn hair-care routine (Haarverzorging)

Sinds bijna een jaar ben ik bezig om mijn haarverzorging te verbeteren, om op die manier mijn haar zo lang mogelijk te laten groeien. Met succes! Het is binnen een half jaar zeker 10 cm gegroeid.

Benieuwd hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Lees verder en ik verklap hoe mijn haarverzorging er uit ziet.

Mijn routine ziet er iedere week ongeveer het zelfde uit. Ik was het drie keer per week, waarvan 1 keer met een verzorgend masker. De rest van de week gebruik ik wat olie en borstel ik mijn haar slechts eens per dag door. Meestal draag ik het vast doormiddel van een haarstokje, dat zorgt namelijk voor de minste beschadiging.

Maandag

Op maandagavond was ik mijn haar altijd. Daaraan voorafgaand borstel ik het door met wat olie, omdat ik op zondag vaak de moeite niet neem om mijn haar te doen.
De shampoo die ik gebruik is de Aloë Vera Shampoo van Dr. Organic. Deze gebruik ik al zeker 3 maanden en ben er super tevreden over! Het ruikt lekker en maakt mijn haar zacht.

Na het wassen gebruik de Honing Goud conditioner van Garnier. Een prima conditioner, maar als hij op is ga ik op zoek naar een andere. Ik heb naar mijn zin namelijk veel te vaak last van statisch en pluizig, droog haar.

De conditioner laat ik zitten terwijl ik de rest van mijn lichaam was, scrub en verzorg en spoel het daarna uit met koud water.
Mijn haar droog ik altijd met een oud t-shirt, omdat dat je haar minder beschadigt dan een handdoek. Ik wikkel het t-shirt simpelweg om mijn hoofd en laat dat zitten tot ik mezelf heb afgedroogd en verder verzorgd.

Na het wassen laat ik mijn haar meestal los tot ik naar bed ga. Dan vlecht ik het in en borstel het pas de volgende ochtend weer door. Haar wordt namelijk heel breekbaar wanneer het nat is!

Dinsdag

Dinsdag doe ik eigenlijk niet zo veel aan verzorging. Ik borstel mijn haar door en doe een klein druppeltje Macadamia-olie in de puntjes.

Woensdag

Op woensdag was ik mijn haar weer op de zelfde manier als maandag. Soms spoel ik er van tevoren wat Appel Cider Azijn in, maar meestal vergeet ik dat. Ik merk wel dat mijn haar van de ACA super zacht en glanzend wordt! Let er alleen op dat je het VOOR het wassen gebruikt, anders kan het zijn dat je een azijnlucht om je heen houdt 😉

Donderdag & vrijdag

Deze dagen draag ik mijn haar meestal vast in een knot of staart, doe er wat olie of leave-in conditioner in en borstel het alleen ‘s ochtends even door. De Leave-in die ik gebruik is deze Aloë Vera conditioner. Deze gebruik ik meestal als ik statisch of pluizig haar heb. Het ruikt lekker, maakt mijn haar direct weer zacht en laat het pluizige verdwijnen.

Zaterdag

De derde en laatste keer dat ik mijn haar was is op zaterdag. Dit keer neem ik grondig de tijd om mijn haar te verzorgen doormiddel van een een zelfgemaakt masker of hot-oil-treatment. Mijn maskers bestaan meestal uit olie, conditioner, ei, honing en echte aloë vera gel. Dit breng ik aan en laat het ongeveer een uur zitten alvorens het weer uit te spoelen. Eerst met koud water, vanwege het ei en daarna was ik het zoals ik normaal doe.

Na het wassen breng ik meteen wat olie aan in de puntjes en laat het los opdrogen.  Na ongeveer anderhalf à 2 keer borstel ik het door en laat ik het voor de rest opdrogen met de bovenste helft vast in een klem. Daardoor krijg ik volume waarmee ik de hele zaterdag nacht doorkom.

Zondag

Zondag = uitbrakdag. Vaak neem ik nieteens de moeite om mijn haar door te borstelen en laat het gewoon de hele dag in een vlecht zitten.

En werkt al die haarverzorging ook?

Zeker weten, bekijk deze foto’s maar eens:

27 maart 2017
27 maart 2017
4 april 2018
4 april 2018

 

 

 

 

 

 

 

Mijn haar is veel langer, dikker en het lijkt meer te glanzen op de rechter foto. Ook merk ik overall gewoon heel veel verschil: ik heb namelijk minder last van haaruitval en roos/schilfers. Ook is op de rechter foto goed te zien dat mijn punten niet alle kanten opgaan, maar meer 1 geheel zijn.

Wat waarschijnlijk ook helpt, is dat ik door het jaar heen beter ben geworden in het nemen van foto’s, hahaha.

Heb je nog vragen of tips over dit artikel? Deel ze in de comments of neem contact met me op!

Liefs, Mariska

3 reacties

  • Natalie

    Je hebt een mooie bos haar. Ik heb erg goede ervaringen met het gebruik van olijfolie voor zowel huid als haar. Een regelmatig haarmasker met olijfolie (gewoon uit de supermarkt) maakt mijn haar zacht en glanzend. Ook voor de huid doet het wonderen. Wrijf je handen er maar eens mee in. Dan zul je zien hoe snel het intrekt en hoe zacht je huid aanvoelt.

    • mariska3105

      Hoi Natalie,
      Dankjewel voor het compliment 🙂

      Olijfolie heb ik wel geprobeerd, maar werkt niet top voor mijn haar. Op dit moment ben ik groot fan van avocado-olie, ook gewoon bij de supermarkt vandaan.
      Goed om te horen dat het voor jou wel werkt, zo zie je maar weer hoe persoonlijk haarverzorging is en hoe belangrijk het is om verschillende dingen uit te proberen!

      Liefs, Mariska

  • irene

    Je hebt helemaal gelijk dat haarverzorging heel persoonlijk is. Ik heb van alles geprobeerd, vooral haarmaskers zijn mijn ding. Wat ik een heerlijk product vind, is ghassoul. Dat is een kleiproduct waarvan je een papje maakt. Het komt uit Marokko. Je krijgt er stevig, glanzend haar van en het ruikt zo lekker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0