Gezondheid,  Persoonlijk,  Uncategorized

Waarom het helemaal niet erg is om niet te sporten

Gerelateerde afbeeldingIeder jaar, nee iedere maand zelfs, nam ik mijzelf voor om meer te gaan sporten.

En iedere maand opnieuw deed ik er niets mee vanwege verschillende redenen. Ik had het te druk, was te moe, ik vergat het of ik had geen zin. En ik ben nu eindelijk tot de conclusie gekomen dat dat helemaal niet erg is.

Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Het lijkt wel alsof het aantal fitness-goeroes en fitchicks met de dag toeneemt. Ineens is iedereen bezig met zijn/haar gezondheid en daar hoort natuurlijk ook bij dat ze 4 dagen per week in de sportschool te vinden zijn.
En leuk dat ze het vinden!

Mij niet gezien, ik ben al buiten adem als ik de 4 trappen van mijn huis op ben gelopen met een zware boodschappentas in mijn ene hand en zware laptoptas in de andere.
Ik heb het wel geprobeerd hoor, dat sporten. Eens in de zoveel tijd begin ik weer met hardlopen, ik loop veel, hou van dansen en ik heb zelfs Blogilates gedaan. Dat laatste was overigens wel écht leuk!

Nou moet ik toegeven dat ik nooit super sportief ben geweest. Ik heb een hekel aan alle balsporten (jup, zelfs beerpong) en met atletiekkamp gingen mijn vriendin en ik met de kleutergroep mee. We waren toen 11.
Wel heb ik vanaf mijn 4e bijna altijd gedanst en dat is dan ook de enige sport die ik met enige regelmaat beoefen. In de kroeg bijvoorbeeld, tijdens het schoonmaken of op ondergoed voor de spiegel. Heerlijk!
Verder loop ik altijd naar mijn werk, waardoor ik dagelijks een halfuur in beweging ben en woon ik sinds twee maanden op 4 hoog.

Tel daarbij op  dat ik serieus met wennen aan 40 uur per week stegelopen. Ik zit nu in mijn tweede stagemaand, maar het valt toch een stuk zwaarder om van een studentenleven ineens naar het volwassen leven inclusief compleet huishouden te gaan.

Al met al ben ik ongemerkt meer in beweging dan ik aanvankelijk dacht.
“Is het eigenlijk wel nodig om nóg meer te doen?” Dacht ik bij mezelf. En het antwoord was een dikke vette NEE. Ik zit op dit moment prima in mijn vel. Al zou ik best wat strakker willen zijn, maar dat heeft geen prioriteit. Eerst maar eens wennen aan dat huishouden en stagelopen en dan zien we na de zomer wel weer verder.

Dus nu aan jou de vraag: Is het wel nodig om jezelf wekelijks met tegenzin naar de sportschool te slepen? Of doe jij ongemerkt ook al veel meer dan je aanvankelijk dacht?
En als je wel wat meer beweging wil, wat is een sport die je leuk vindt? Je hoeft echt niet met kettlebells te zwaaien en een 10k te kunnen lopen om lekker bezig te zijn en jezelf net wat fijner te voelen.

sport of hardloopschoenen

Mijn hardloopschoenen blijven in ieder geval voorlopig in de kast!

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0