Uncategorized,  Verzorging

Een Konjac spons? Info + review!

https://www.steviahouse.nl

Een paar jaar geleden waren ze helemaal hip hot and happening: de Konjac sponzen. Ze zouden je huid een natuurlijke, diepe reiniging geven. Toentertijd vond ik het allemaal niet zo interessant, ik was eigenlijk niet bezig met huidverzorging. Nu ik de laatste maanden bezig ben mijn haar in topconditie te krijgen, neem ik ook direct mijn huid mee. Toen ik de konjac spons bij de Etos zag liggen kon ik het niet laten om het toch een keer uit te proberen. Zal het echt wonderen werken? Of valt het allemaal wel mee?

Helaas ben ik compleet vergeten om foto’s van mijn spons te maken. Ontzettend stom, maar gelukkig zijn er op internet genoeg foto’s te vinden. Geen van de gebruikte foto’s is dus eigen materiaal. Mocht ik in de toekomst een nieuwe Konjacspons kopen, dan komen natuurlijk de nieuwe foto’s online!

Wat is Konjac eigenlijk?

Waar ik als eerste aan moest denken is cognac, de dranksoort. Deze sponsen hebben daar echter niets mee te maken ūüėČ

“Konjac, botanische naam Amorphophallus Konjac, ook geschreven als Konjak, is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesi√ę. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze gewild is voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons. ” – http://www.konjacspons.com/

De spons is heerlijk zacht, maar doordat hij een beetje bubbelig is, heeft hij een licht scrubbende werking. Ideaal om je gezicht dagelijks even mee op te frissen dus. Verder bevat Konjac van nature verschillende vitaminen en mineralen die je huid helpen verzorgen. Door een spons te kiezen die het beste bij  jouw huid past, heb je iedere dag een klein spa momentje.

Doordat de konjac spons van een natuurlijk materiaal gemaakt is, zal deze na 1 à 2 maanden vanzelf uit elkaar vallen. Dit is niet schadelijk voor het milieu en de spons mag zelfs bij het groenafval weggegooid worden.

De review

De spons die ik koos, was die met Turmeric. Dit zou namelijk goed werken voor een droge huid. Ik heb de spons 1 maand gebruikt, daarna begon hij uit elkaar te vallen. Om de proef op de som te nemen heb ik daarna mijn huid nog een maand ‘gewoon verzorgd’. Om te testen of de resultaten echt van de konjac spons kwamen, of puur door het feit dat ik mijn huid dagelijks verzorgde.

Wanneer je de spons koopt, is deze helemaal hard en uitgedroogd. Je moet hem eerst dus even in water leggen, zodat hij lekker zacht wordt. De spons voelt hierna een beetje glibberig. ‘s Ochtends waste ik mijn gezicht met alleen water en de spons. ‘s Avonds gebruikte ik eerst een reiniginsgel om mijn make-up er vanaf te halen en ging daarna nog een minuutje met de spons over mijn gezicht. Als laatste breng ik ‘s ochtends en ‘s avonds na het verzorgen de Alo√ę Vera dag- en nachtcr√®me van de Holland & Barrett aan.

Het resultaat mocht er verrassend genoeg wezen! Normaal was het voor mij nodig om mijn huid iedere week een keer te scrubben, maar nu voldeed eens per maand. Daarnaast zijn mijn pukkeltjes een stuk minder geworden. Ik heb regelmatig last van een bobbelige huid, een soort kleine puistjes die er niet uit komen. Dat is na de maand bijna helemaal verdwenen!

Om de proef op de som te nemen heb ik vervolgens dus een maand mijn gezicht gewoon verzorgd. ‘s Ochtends gebruik ik een tonic om mijn gezicht mild te reinigen en ‘s avonds Micellaire reinigingsgel van Garnier voor de gevoelige huid. Eens per week scrub ik mijn huid met de scrubgel die ik op dat moment voor handen heb.

De staat van mijn huid is ongeveer gelijk gebleven. Af en toe nog wel een vette puist, maar die hebben we allemaal wel eens rond die tijd van de maand.

De conclusie

Ik vind de Konjac spons een heel fijn product en ben van plan om hem nog eens kopen. Of het onmisbaar is en wonderen werkt? Zeker niet, maar het is een simpele manier om je huid te verzorgen zonder gedoe met verschillende reinigingsmiddelen, watjes en dat soort dingen. Je haalt gewoon de spons een minuutje over je gezicht, crème er op en klaar.

De konjac spons is op verschillende plaatsen te koop. Ik kocht die van mij bij de Etos, maar ze zijn ook online bij bol.com te krijgen!

Benieuwd welke spons het beste bij jouw huid past, hieronder een afbeelding met de verschillende soorten sponsen en de huid waar ze het beste voor werken:

https://missbio.nl/wp-content/uploads/2015/01/konjac-spons-huidtype-03.png

Deze afbeelding is van https://missbio.nl/

Ga jij ook een Konjac spons kopen? Of heb je er ervaring mee? Ik hoor het graag!

Liefs, Mariska

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0