Uncategorized

Over edelstenen: Rozenkwarts

RozenkwartsEen paar weken geleden schreef ik dit artikel over wat edelstenen voor je kunnen doen om je beter te voelen. Ik beloofde toen dat ik ook zou schrijven over verschillende edelstenen en hun werking. Vandaag de eerste: Rozenkwarts. Een zachtroze steen die ook wel bekend staat liefdessteen en zeer geliefd is bij vrouwen, maar ook kinderen.

Werking van de rozenkwarts

Rozenkwarts is dus een steen van liefde, relaties en vriendschap. Dat haalde je misschien al uit de lieve, zacht roze kleur. Hij bevordert liefde van anderen ook je eigenliefde en helpt om jezelf te accepteren. De steen helpt je jezelf open te stellen voor alle soorten schoonheid en stimuleert fantasie en creativiteit. Ook bevordert de steen empathie, openheid en behulpzaamheid en helpt het kalmeren bij verdriet en trauma’s. Denk aan het verliezen van een geliefde, of heimwee.

Lichamelijk zou rozenkwarts een positieve werking hebben op het hart, borst- en longkwalen, de geslachtsorganen, bevordert het seksualiteit en vruchtbaarheid en voorkomt de steen duizeligheid. Let er op dat je bij (ernstige) klachten die aanhouden altijd naar een arts moet gaan!

Gebruik van de steen

In principe is rozenkwarts op alle mogelijke manieren te gebruiken. Hij heeft geen last van water en zal niet al te snel breken. Hieronder licht ik een aantal van deze manieren uit.

Rozenkwarts Sniet doorboord - Yoni YogaDe mild kalmerende werking is zeer geschikt voor kinderen. Rijg eens een kraal van rozenkwarts aan het koordje van de speen, of leg het in de buurt van de wieg. Zorg er uiteraard voor dat je kindje zichzelf niet kan bezeren of de steen in de mond kan stoppen!

Mediteren met de rozenkwarts wanneer je verdriet hebt kan een troostende werking hebben. Of draag een sieraad met deze kwartssoort zodat je hem altijd bij je hebt. In geval van heimwee kun je de steen onder of naast je kussen leggen.

Iets minder bekend en conventioneel: gebruik eens een Yoni-ei van rozenkwarts. Wanneer je moeite hebt om jezelf seksueel open te stellen kan regelmatig oefenen met een Yoni-ei je net dat zetje in de rug geven dat je nodig hebt. Breng het eitje in, doe een meditatie, of kegeloefeningen.

Let er tijdens het reinigen op dat rozenkwarts kan verkleuren in fel zonlicht. Voor de rest kun je iedere mogelijke reinigingsmethode gebruiken.

Mijn ervaring

Al zolang ik me kan heugen heb ik gehouden van deze lichtroze edelsteen. Het was zelfs de eerste steen die ik ooit kocht voor mezelf: een armbandje van rozenkwartsen. Deze armband heb ik zo lang gedragen dat het elastiekje uit elkaar viel. De steentjes heb ik nog jaren bewaard.

Op dit moment heb ik een rozenkwarts in de huiskamer en slaapkamer staan. Ik werk er niet bewust mee, maar heb me sinds de aanschaf nooit eenzaam of ongelukkig gevoeld in mijn huis.

Rozenkwarts is in iedere edelstenenwinkel wel te koop. Ook de Bijoux Brigitte heeft regelmatig edelstenen in het assortiment. Liever online kopen? Semoea is een hele fijne webwinkel.

Heb je verder nog vragen over de rozenkwarts? Stel ze in de comments!

Liefs, Mariska

Bronnen:
https://www.eigentijdsewinkel.eu/product/265-rozenkwarts
https://www.edelstenenenmineralen.nl/rozenkwarts.html

Disclaimer:
Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit houdt in, dat als je via mijn link een product koopt ik daar een commissie voor krijg. Jij betaalt niets extra’s! Dus, wil je mij graag supporten,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0