Gezondheid,  Persoonlijk,  Uncategorized

Onverwachte bijwerking na het verwijderen van mijn Mirena

Laatst had ik de realisatie dat ik het verwijderen van mijn Mirena-spiraal een bijzonder positieve bijwerking heeft gehad. Het heeft een jaar geduurd voor ik de link legde, maar ineens kwam het besef….

Ik heb geen bloedneuzen meer!

Een tijd lang had ik regelmatig last van een bloedneus. We spreken hier over minimaal eens per maand, maar zodra ik er 1 gehad had, kon het zelfs twee keer op een dag terugkomen. Ik was extreem voorzichtig en moest er rekening mee houden dat ik tijdens het uitgaan, festivals en feestjes zakdoekjes bij me had voor het geval dat het misging. En dat ging het nog wel eens. Ik had met mezelf afgesproken dat ik tijdens de eerstvolgende bloedneus een afspraak met de huisarts zou maken.

Ik dacht dat het kwam door een combinatie van een zwakke plek in mijn neus, droge lucht en alcohol, maar laatst kwam ik ineens tot de realisatie dat ik vlak na het verwijderen van mijn Mirena voor de allerlaatste keer een bloedneus had, tijdens de laatste dag van Tomorrowland. Daarna heb ik er geen last meer van gehad. Misschien speelt het een rol dat ik hierna ook weinig feestjes/festivals meer bezocht heb, maar ik heb voldoende zwaar alcoholische avonden gehad om dit als oorzaak uit te sluiten.

Ook heb ik tijdens de apres-ski van wintersport nog wel eens met een bloedneus gestaan, maar afgelopen jaar is dit ook niet voorgekomen.
Ik durf nog niet definitief te zeggen dat het verwijderen van mijn Mirena heeft bijgedragen aan het stoppen van de bloedneuzen, maar het lijkt er wel heel sterk op.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Laat het me weten!
Benieuwd naar alle andere bijwerkingen/ervaringen die ik heb opgedaan nadat ik mijn Mirena liet vervangen door een koperspiraal? Begin dan bij het begin: Ik liet mijn Mirena vervangen door een koperspiraal.

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0