Bewust leven,  Persoonlijk,  Review,  Uncategorized

Review Zwarte Roes; eerlijke koffie

Ik ben een sucker voor producten met een goed en eerlijk verhaal. Toen ik gevraagd werd om de koffie van Zwarte Roes uit te proberen was ik dan ook direct enthousiast! Zwarte Roes is een kleinschalige koffie branderij uit Hoorn (NH). Hun belangrijkste missie: Jou een heerlijke kop koffie schenken en de boeren een eerlijke prijs bieden.
Dus zet snel een kop en lees gezellig mee met de review.

Over Zwarte Roes

Zwarte Roes is als branderij in 2017 opgestart door Eline en Marvin in Hoorn (NH). In 2015 werden zij tijdens een wereldreis in Nieuw Zeeland verliefd op specialty koffie en de hele cultuur die daarbij hoort. Het eerste zaadje voor hun eigen branderij was toen geplant en in 2017 werden de eerste bonen gebrand.
Zwarte Roes hanteert de volgende missie:

“Wij willen niet zomaar een koffiebranderij, wij willen onderdeel zijn van de generatie die hier het verschil in gaat maken. Daarom is specialty coffee de niche waarin wij opereren. Kwalitatieve, hoogstaande koffie’s, die voor een betere prijs, buiten de reguliere markt om, bij de boeren ingekocht worden.”

Zwarte Roes betaalt over het algemeen 25% tot maarliefst 125% meer dan de Fairtrade prijs!

Leuk verhaal, maar hoe zit het met de koffie?

Zwarte Roes gebruikt altijd de beste bonen en brandt deze zelf in Hoorn. Vanaf daar worden ze direct (vermalen,) verpakt en verzonden. De koffie is niet alleen eerlijk, maar ook nog eens heerlijk! (Ha-ha, wat een vreselijke woordgrap, sorry kon het niet laten komt door de cafeïne overload).

En die super verse, zelfgebrande koffie mocht ik testen! Ik kreeg deze Proef-box toegestuurd met daarin drie verschillende koffies. Het bestelproces was super simpel: Klik op het koffiepakket dat je wilt hebben, klik op de soort maling die je nodig hebt en stop het in je winkelwagen. Het uitchecken en betalen spreekt allemaal voor zich.

De volgende dag zat de koffie al in mijn brievenbus! Lekker makkelijk, want je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

En dan de smaak

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of die koffie ook nog een beetje te drinken is. Daarom heb ik mezelf opgeofferd en op één dag veel te veel koffie gedronken. Serieus, mijn concentratie is 0 en ik heb zo’n trillend ooglidje en klamme handjes. Ik begon de dag namelijk met een kop Blend NO. 1 en daarna een kop van de Fazenda do Lobo. Om vervolgens te bedenken dat het handiger is om alle koffies naast elkaar te drinken, dus nam ik van alle drie de soorten nog een kopje.

Dit is mijn eindoordeel:

Blend No.1

De Blend No.1 is zoals de naam al doet vermoeden een blend van verschillende koffiebonen: de Brasil Mogiana Gold en de Colombia Giraldo.
De geur gaat richting mokka, de smaak is net zo lekker!
Achter op de tong een licht bittertje, maar totaal niet storend. Dit is een koffie die je je schoonmoeder veilig kunt inschenken.

Sidamo

De zachtste van de drie. De geur is heerlijk licht en subtiel. De smaak fruitig, haast richting het bloemige. Een koffie om met je vriendinnen te drinken tijdens een middagje bijkletsen.

Fazenda Do Lobo

De meest uitgesproken geur en smaak van de drie, maar ook zeker niet bitter of zwaar. Denk eerder aan romige chocolade. Deze koffie zou ik drinken voor een opkikkertje tijdens de middag-dip.

Eindoordeel

Zoals ik al zei ben ik een sucker voor bedrijven met een goed verhaal. Aangezien de koffie mijn verwachting ook nog eens overstijgt ben ik helemaal enthousiast! Of zou het de cafeïne zijn?
Anyway, de koffie van Zwarte Roes kan je veilig bestellen!

De Blend No.1 kost per kilo €21,50, wat geen gekke prijs is als je bedenkt dat een kilo Wakuli koffie op €24,45 komt. Hier lees je wat ik van Wakuli vind.

Ik kan daarom ten zeerste aanraden om eens een proefpakket te bestellen waar alledrie deze koffies in zitten. Zo kan je zelf bepalen welke jou het lekkerste lijkt. Klik hier om naar de website te gaan. Een proefpakket kost €16,75 voor 3 verschillende zakken van 150 gram.

Wat is jouw lievelingskoffie?

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0