Bewust leven,  Edelstenen,  Review,  Uncategorized

Alles over Yoni eieren

Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen en ben je nieuwsgierig, misschien heb je er nog nooit van gehoord, vandaag heb ik het over Yoni eieren. Kleine kristallen eitjes die je niet alleen gebruikt om je vagina te trainen, maar ook om emotionele spanningen rondom je bekkengebied te verminderen.

Ik leg uit wat het precies is, hoe je ze gebruikt, hoe ik er zelf over denk en waar je ze kunt krijgen.

De geschiedenis

In het Sanskriet betekent Yoni heilige tempel, vagina, oerbron of baarmoeder. Het is het symbool voor de Godin of heilige moeder. De yoni eieren werden al gebruikt binnen het Taoïsme, wat in de 5e eeuw voor Christus ontstond in China. Zij gebruikten het om de spieren rondom de bekkenbodem te oefenen en verstevigen. Volgens hen is dit gebied de bron is voor een gezond, lang en gelukkig leven.

Van origine worden eieren van jade gebruikt. Deze edelsteen staat bekend om zijn zuiverende en harmoniserende werking, waardoor het de bekkenbodem in balans kan brengen.

Redenen om een yoni ei te gebruiken

Wanneer je sterke bekkenbodemspieren hebt, vergroot dit je genot tijdens het vrijen. Daarnaast brengt het vitaliteit en helpt het incontinentie voorkomen.
Ik hoor je denken: “Dat kan toch ook gewoon met kegeloefeningen? Waarom moet ik een ei mijn Yoni in duwen?”
Wat een yoni ei zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen helpt om je fysieke lichaam sterker te maken, maar je ook geestelijk kan helpen. Wanneer je een trauma hebt opgelopen rondom je bekkenbodemgebied, bijvoorbeeld door seksueel misbruik, angst, onzekerheid, komt de edelsteen van pas.

Eigenschappen van jade

Oorspronkelijk worden yoni eieren van jade gemaakt, vandaar dat ik deze edelsteen meteen even verder toelicht. Heb je behoefte aan een ander soort edelsteen, wees dan niet bang om die te proberen!

Jade is een steen die reinigt, beschermt, zorgt voor harmonie en evenwicht. Daarnaast heeft het de eigenschap welvaart, voorspoed en geluk aan te trekken. Ook helpt jade om emoties los te laten en stimuleert het zelfredzaamheid en zelfverwezenlijking.

Fysiek werkt de steen reinigend en zou gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Het heeft een positieve werking op nieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en bij de bevalling. Juist deze laatste twee zorgen er voor dat jade zo’n fijne steen is voor de yoni.

Het ei gebruiken

Een yoni ei gebruiken is eigenlijk heel simpel.

  1. Neem de tijd, steek wat kaarsjes aan en zorg dat je lekker rustig en kalm bent.
  2. Warm het ei op door het enkele minuten onder warm water te houden, of door het tussen je borsten te dragen.
  3. Masseer rustig je borsten, streel jezelf vanaf je vagina naar je borsten en weer terug.
  4. Wanneer je echt fijn ontspannen bent leg je het eitje tegen de ingang van je vagina. Eventueel kun je wat glijmiddel of koksolie gebruiken. Duw het eitje zachtjes naar binnen. Lukt het niet? Geen probleem! Masseer het gebied van je vagina met het yoni ei zodat je lichaam er wat meer aan gewend kan raken en probeer het eventueel een andere keer nog eens.
  5. Er zijn veel verschillende oefeningen. Wat ik vaak doe is het eitje omhoog en omlaag in de vagina bewegen door mijn bekkenbodemspieren aan te spannen (alsof je je plas ophoudt) en vervolgens het eitje naar beneden te duwen door een soort pers beweging te maken. Doe dit rustig, neem de tijd.
  6. Bouw het gebruik van het yoni ei langzaam op. In het begin zal 5 minuten meer dan genoeg zijn. Ook kun je het eitje overdag inhouden en gewoon doorgaan met je dag. Kijk uit als je naar de wc gaat!

Als je het spannend vindt om het eitje los in de vagina te laten, kun je ook wat flosdraad gebruiken en dat door het gaatje in het ei doen. Zo kun je het eitje er ten allen tijden uittrekken. Even ontspannen en er is niets aan de hand.
Weet wel dat het yoni ei nooit ‘kwijt’ kan raken in je vagina. Hij kan onmogelijk je baarmoeder ingaan.

Mijn ervaring

Ik vind het fijn om met het yoni eitje te oefenen, maar heb het nog niet lang genoeg gedaan om echt verschil in spierkracht te voelen. Daarnaast had ik sowieso al geen trauma of onzekerheden over mijn yoni, dus daar kan ik helaas niets over zeggen.

Heeft het yoni ei jou wel geholpen? Deel je verhaal dan in de comments, zo kunnen we er allemaal van leren.

Waar haal je zo’n ei?

Yoni eieren zijn op steeds meer plaatsen te koop. Bijvoorbeeld gewoon bij bol.com, voor rond de €20,- maar ook op bijvoorbeeld heelbewust.com en talloze andere sites! In winkels ben ik ze nog niet tegengekomen, maar wellicht is er een edelstenenwinkel bij jou in de buurt die ze verkoopt.

Als je nog meer informatie over yoni eieren wil, kan het boek De Sensuele Vrouw aanraden.
In dit boek staat werkelijk alles over yoni eieren beschreven, hoe je ze het beste kunt gebruiken en hoe het precies werkt.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Liefs, Mariska

Bronnen
https://www.yoniyoga.nl/het-yoni-ei/
https://www.happy-spirit.nl/spirit-wiki/jade/

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0