Persoonlijk,  Uncategorized

Tips voor als je vriend(in) jarig is

Mijn vriend is pasgeleden jarig geweest, dus het leek me een goed idee om mijn tips te delen om de verjaardag van een partner/geliefde te vieren.

Voordat we beginnen wil ik nog even vertellen dat mijn vriend en ik al heel vroeg in onze relatie hebben afgesproken om elkaar geen spullen, maar belevenissen te geven. Zo heeft hij mij mee naar de sauna en naar een festival genomen en nam ik hem een paar jaar geleden mee naar de Apenheul en de Efteling. In dit bericht vind je dus geen tips als: “Koop een horloge en je bent klaar!” Prima als dat wel jullie ding is, maar dan is dit bericht misschien niet helemaal wat je zoekt 😉

Geen dingen maar belevenissen

Wij geven elkaar dus geen spullen, maar uitjes en belevenissen. Ik had er vroeger nooit zo bij stilgestaan, maar eigenlijk zijn herinneringen veel dierbaarder dan spullen. Natuurlijk is een duur horloge leuk, maar over het algemeen bewaar je ze geen leven lang. Terwijl herinneringen en foto’s wél blijvend zijn.

Ik beveel daarom ook aan om zo veel mogelijk foto’s te maken en die in een speciaal mapje op te slaan.

Het kiezen van een activiteit

Wat ik met al mijn dierbaren doe is gedurende het jaar een lijstje bijhouden van dingen waarvan ze gezegd hebben dat ze het graag willen hebben of doen. Als ze dan jarig zijn pak ik gewoon dat lijstje erbij en kan ik kiezen wat op dat moment nog relevant is! Die lijstjes sla ik in de agenda van mijn telefoon op onder hun verjaardag.

Voor mijn vriend en mij begint het ieder jaar lastiger te worden, maar toch lukt het ons ieder jaar weer om iets nieuws te verzinnen, of een nieuwe draai aan een oud idee te geven. Zo gaan we beiden graag naar de sauna, maar als één van ons jarig is kiezen we er altijd eentje die we nog niet eerder bezocht hebben. En als we uiteten gaan kiezen we altijd een nieuw, origineel restaurant.

Bedenk wat je zelf graag nog eens zou willen doen en of je partner dat ook leuk zou vinden. Dubbelwin!

Wat ik dit jaar gepland heb

Mijn vriend en ik wilden deze zomer nog naar de sauna gaan, maar vanwege de warmte en tijdgebrek is het er volledig bij ingeschoten. Daarom begonnen we de dag bij de Waterlelie in Groningen. Daar hebben we geluncht en om 3 uur moesten we vertrekken. Ik heb expres voor de ochtendronde gekozen, omdat de avondronde tot 10 uur duurt en ik nog meer gepland had.

‘s Avonds heb ik lekker gekookt en de dag van tevoren heb ik al zelf een frambozen crème brêlée voorbereid die alleen nog even onder de grill hoefde en meringues met gedroogd rood fruit gebakken van het eiwit dat over was. De recepten hiervan komen binnenkort online!

Mijn vriend is een groot whisky liefhebber en ik wilde hem aldoor al meenemen op officiële whiskyproeverij, maar er is niets in Groningen stad te vinden voor losse koppels. Daarom heb ik besloten om via tastingcollection.com twee setjes van 6 verschillende whisky’s te kopen die we samen konden proeven.

Ik koos 6 whisky’s uit de World collectie. De testbuisjes zijn 25ml, precies 1 glas. Omdat ik weet dat wij wel wat lusten ben ik daarom voor twee doosjes gegaan.

Al met al een super geslaagde verjaardag en volgens mij heb ik mezelf overtroffen dit jaar!

Andere voorbeelden

Als je partner jarig is hoef je dat natuurlijk niet zo uitgebreid te vieren als ik zojuist beschreef. Hieronder staan de verschillende dingen die mijn vriend en ik samen hebben gedaan voor verjaardagen:

 • Dining in the dark
  Een restaurant in Amsterdam waar het stikdonker is en je je eten dus niet kunt zien. Je kunt alleen kiezen tussen vlees of vega en verder moet je maar afwachten wat je krijgt. Doordat je zicht is uitgeschakeld leer je je eten op een hele andere manier ontdekken. En omdat je niets ziet ben je gedwongen om half met je handen te eten, wat voor grappige momenten zorgt.
 • Sauna bezoek
  Als je hier beiden van houdt is het heerlijk om verschillende sauna’s te bezoeken en je daar lekker in de watten te laten leggen.
 • Verschillende restaurants in de buurt verkennen
 • Een pretpark of dierentuin bezoeken
 • dagje (+nacht) een andere stad verkennen
  Mijn vriend nam me een paar jaar terug mee om een nachtje naar Almere. We sliepen bij een brouwerij en zijn overdag naar de sauna geweest. Als je budget het toelaat is het super leuk om een nachtje weg te gaan!
  Afgelopen jaar had ik wat meer geld te besteden dan anders en nam ik mijn vriend mee op mini-cruise naar Newcastle. We hebben lekker gedronken, gegeten, de stad verkend en de belevenis van op een boot slapen was ook heel bijzonder.
 • Kaartjes voor een concert of festival
  Misschien is dit momenteel niet helemaal relevant, maar er komt vast weer een tijd waarin we ieder weekend festivals, feestjes en concerten kunnen bezoeken!
 • Indoor skydiven
  Heel wat anders, maar daarom niet minder leuk. Vorig jaar nam mijn vriend me mee indoor skydiven in Utrecht en het was fantastisch!
 • Een proeverij of cursus
  Denk aan wijn, bier, whisky, chocolade. Je kunt ergens anders een proeverij doen, maar ook naar een speciaalzaak gaan en zelf thuis een proeverijtje organiseren.

Dit waren mijn tips voor het plannen van de verjaardag van een partner. Heb jij nog tips voor als er iemand jarig is? Deel ze in de comments!

Liefs, Mariska

2 reacties

 • Kelly

  Wij doen dit zo ok altijd. Ik met vrienden. Nu met corona en voor mij en zware hersenschudding waar ik al een jaar mee loop is het wat lastiger. Iets wat nu dus wel gaat is een thuis spa.

  Voordelen. Het kan altijd. Je kunt het zo uitgebreid/ duur maken als je zelf wilt.

  – gezichtsmaskertjes
  – handmaskertjes ( scrub & crème kan ook)
  – voetenbadjes met bruisballen
  – voetmaskertjes
  – evt. Lekker nagels lakken. ( ik heb nu vegan spul. Draag het niet vaak. . Maar zo met dit is het een extra finishing touch ).

  Ik heb dit nu bij 2 beste vriendinnen gedaan.

  Ze moesten dan op de bank wachten met hun ogen dicht. Ze wisten niet wat er ging komen. Stukje taart met een kaarsje erop. Lampen uit of gedimd. En dan op tafel wat gezonde tapas en een filmpje ( of beeld van open haard/ natuur of aquarium aanzetten) op de achtergrond met wat kaarsen.

  Geloof me. Dit maakte zelfs nog veel meer indruk dan een echt spa bezoekje.

  • mariska3105

   Wat een ontzettend leuk idee! Het klinkt inderdaad als een hele speciale belevis om je vriendinnen zo in de watten te leggen ♥
   Mag ik vragen van welk merk de nagellak is die je gebruikt?

   Bedankt voor je tips en heel veel sterkte/beterschap met je hersenschudding!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0