Persoonlijk,  Uncategorized

Rant over de zwerver-hippie

Zoals je in de header van mijn site kunt zien noem ik mezelf een hippie in heels. Ik doe namelijk een hoop dingen die de average hippie ook doet, maar in plaats van mezelf compleet over te geven aan de natuur en erbij te lopen als een zwerver, verzorg ik mezelf ook. En ik vind dat meer hippies dat zouden moeten doen! Waarom lees je vandaag in dit bericht.

Disclaimer vooraf

Neem dit bericht met een flinke korrel zout. Het is niet mijn bedoeling om mensen persoonlijk aan te vallen, maar om mijn mening te delen. Dit is een ei dat ik heel nodig kwijt wil en daar wil ik graag mijn platform voor gebruiken. Natuurlijk is het ontzettend leuk dat mensen zo veel verschillende kledingstijlen hebben. Dat is wat het leven kleur geeft! Ik heb het over een heel andere tak van sport: Zelfverwaarlozing.

Hoe mijn zwerver-hippie-haat is begonnen

De aanleiding tot dit bericht is een jongen die ik regelmatig in de stad zie lopen. Hij draagt geen schoenen, heeft zijn haar volgens mij al in geen maanden gewassen, draagt zelden een shirt en hij stinkt naar zweet. Vooral die stank doet het hem. Toch komt hij ook bij de plaatselijke biologische slager. Hij heeft dus zeker wel geld, anders kon hij dat niet betalen. En hij is dus geen vegan, maar dat even terzijde. Ik vraag mezelf vooral af: “Waarom?” Waarom wil je stinken? Er zijn echt wel duurzame deodoranten die werken en het is ook niet dat hij geen geld heeft voor deo/kleding, want hij koopt bij een dure slagerij. Waarom wil je je blote borst aan de hele wereld laten zien? Waarom geef je er geen kut om dat er meer mensen op deze wereld zijn, die misschien helemaal niet op jouw lijf zitten te wachten?
In mijn ogen is het gewoon asociaal om geen shirt te dragen als je aan het winkelen bent. Als een vrouw in alleen een BH en broekje binnen zou komen, dan krijgt ze daar ook commentaar op. En als een dik iemand zonder shirt in de stad loopt, dan kijkt ook iedereen raar op.

Dat kan toch geen kwaad?

Misschien denk je: “Ach, als mensen er nou als een zwerver bij willen lopen, wat geeft dat nou? Ze doen er toch niemand kwaad mee?”
Toch wel een beetje. Jezelf verzorgen heeft als gevolg dat mensen een gesprek met je aan willen gaan en misschien zelfs luisteren naar wat je te vertellen hebt. Als ik een zwerver hoor praten over het einde van de wereld en dat we nu moeten stoppen met plastic gebruiken, dan denk ik dat hij gek is en te veel drugs heeft gebruikt. Wanneer iemand die er verzorgd uitziet mij hetzelfde verhaal vertelt, dan neem ik diegene veel serieuzer. Als je de tijd neemt om jezelf te verzorgen, dan neem je waarschijnlijk ook de tijd om je feiten te checken.

Niemand neemt je serieus als je er als een zwerver bijloopt!

Dat is zonde, want de meeste hippies hebben echt wel een goede en heel nobele reden om zich zó in te zetten dat ze zichzelf verwaarlozen. Maar het is helemaal nergens voor nodig om er zo onverzorgd bij te lopen! Heb het fatsoen om in ieder geval je haren te kamen en een shirt aan te trekken zonder vlekken. Het kan prima tweedehands zijn, zolang het maar netjes is!

Respect

Ik denk dat mijn afkeer van zwerver-hippies te maken heeft met het respect dat zij in mijn ogen niet voor andere mensen hebben. Heb het respect naar jezelf en anderen toe om je te wassen en fatsoenlijk aan te kleden. Niets mis met een tie-dye shirt als jij dat mooi vindt, maar zorg dan dat hij heel is en niet onwijs verwassen. Draag een broek die goed past. Trek een BH of bralette aan als je de deur uitgaat.

Niemand zit te wachten op jouw memmen die alle kanten op vliegen. Echt niet.

En natuurlijk is dit mijn eigen mening die ik nooit hardop met een zwerver-hippie zal delen. Uiteindelijk moeten zij met zichzelf, hun wiebelborsten en hun stinkoksels leven. Ik vraag me alleen nog steeds af:

WAAROM?????

Heb jij nou het antwoord op deze vraag die mij al een hele lange tijd kwelt? Deel die dan alsjeblief met me!

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0