Bewust leven,  Level up in life,  Persoonlijk,  Uncategorized

Level up in life ~ Level 0 – Een doel

Ik speel al een tijd met het idee om mijn leven naar het volgende level te tillen. Een soort upgrade. Ik heb grootse plannen voor het leven en het lijkt me leuk om de stappen die ik ga zetten om die plannen waar te maken met jullie te delen. Ik heb een klein plannetje gemaakt met verschillende levels om mijn droomleven waar te maken. Dat plan ga ik de komende weken/maanden met jullie delen. Vandaag level 0 – Het stellen van doelen. We moeten natuurlijk wel weten waar we naartoe werken.

Waarom doelen stellen?

Als je dit bericht leest, ga ik er vanuit dat ook jij toe bent aan het volgende level in je leven. Maar voordat je verder kunt, moet je natuurlijk wel weten waar je naartoe gaat werken. Anders blijf je de hele tijd doelloos in rondjes lopen en bereik je uiteindelijk niets. Daarom beginnen we met het stellen van een doel: hoe ziet jouw droomleven er over 10 jaar uit? Je mag het zo gek maken als je zelf wilt. In 10 jaar tijd kan er veel gebeuren, dus in principe is alles mogelijk.

Als je het kunt dromen, kun je het waarmaken.

Voor het stellen van mijn doelen ben ik eens goed gaan zitten. Allereerst heb ik mijn to-do lijstje afgewerkt, een heerlijke relaxende douche genomen en mezelf compleet in de watten gelegd. Vervolgens ben ik met een flinke kop hete thee en wat rustgevende muziek op de bank gaan zitten en vroeg ik mezelf de volgende vragen over mijn droomleven:

 • Hoe voel ik mezelf als ik ‘s morgens opsta?
 • Waar woon ik?
 • Hoe ziet mijn huis er uit?
 • Wat is mijn gezinssituatie?
 • Wat voor baan heb ik?
 • Hoeveel verdien ik per maand?
 • Met wat voor soort mensen ga ik om?
 • Hoe gedraag ik mezelf, wat zijn mijn gewoontes?
 • Hoe kleed ik mezelf, hoe zie ik er uit?

Al deze vragen heb ik beantwoord in een soort ‘day in the life’. Ik beschreef hoe een dag in mijn leven er uit ziet over 10 jaar.

Mijn droomleven over 10 jaar:

Over 10 jaar ben ik 34 jaar oud. Iedere dag word ik wakker met een fijne tinteling in mijn borstkas in de gedachte: “Is dit écht mijn leven?” Ik kruip nog heel even tegen mijn echtgenoot aan en ga daarna uit bed. Ik ga naar mijn walk-in-closet en trek een fijne outfit aan. Ondanks dat ik vanuit huis werk, zorg ik er voor dat ik er altijd presentable uitzie. Beneden maak ik een kop koffie voor mezelf en ga daarmee in de achtertuin zitten. We hebben een prachtig vrijstaand huis met een enorme tuin. Vanaf het terras kijk ik uit over de kruidentuin en ons bos. In dat bos hebben we een aantal jaar geleden een paar blokhutten neergezet die we doorgaans verhuren, maar waar regelmatig ook vrienden en familie blijven slapen. Zo kunnen zij ook hun eigen ding doen als ze bij ons zijn en zitten we niet de hele tijd op elkaars lip. In de ochtend komen we allemaal bij elkaar aan de grote tuintafel en ontbijten dan samen.
Maar terug naar vandaag. Ik drink mijn koffie op en maak daarna een grote wandeling met onze hond. Wanneer ik terugkom heeft mijn man onze dochter al uit bed gehaald en ontbijten we met zijn drieën. Daarna gaat manlief naar zijn werk en breng ik de kleine naar school.

Terug thuis ruim ik eerst even op en doe ik wat klusjes. Rond half 11 begint mijn werkdag. Het is me gelukt om van mijn hobby mijn baan te maken! Mijn blog trekt per maand 100.000 bezoekers en dat aantal groeit nog dagelijks. Dat ene bericht, 10 jaar geleden, over de start van mijn level-up-journey was een schot in de roos. Ik heb nu een vrij en comfortabel leven en verdien €11.000,- per maand. Naast deze blog waar ik regelmatig voor schrijf, heb ik ook een boek en een aantal cursussen geschreven die super goed lopen. Ook heb ik sinds kort een paar coachingsklanten. Het vult mijn hart met trots als ik zie hoe ver zij al zijn gekomen in het vinden van hun droomleven.
Rond half 3 heb ik afgesproken met een goede vriend die sinds een paar jaar ook in Groningen woont. We drinken samen koffie, spreken de dag door en halen dan onze kinderen van school. Terug thuis drink ik een kop thee met mijn dochter en spreken we haar dag door. Een heel belangrijk ritueel in onze dag. Daarna gaat zij spelen en doe ik nog wat laatste klusjes voor mijn werk: mails beantwoorden en wat administratie. Dat hoort er nou eenmaal bij.
Daarna ga ik eten koken. Ik zorg altijd dat we gezond, biologisch eten. Mijn man en ik stoppen samen de kleine in bed en hebben daarna een fantastische vrijpartij. Gelukkig leidt ons seksleven niet onder het ouder worden; if anything wordt het zelfs met de dag beter!

En dan ineens dringt het tot me door: Dit is precies het leven dat ik 10 jaar geleden voor mezelf gescript heb. Wouw.

Mijn droomleven in bullets

 • Ik ben getrouwd en heb een kindje
 • We hebben een groot, vrijstaand huis
 • Ik heb van bloggen mijn baan gemaakt
 • Ik heb een boek en verschillende cursussen geschreven
 • Per maand verdien ik €11.000,-
 • Ik heb waardevolle vriendschappen
 • Ik verzorg mezelf goed en zie er altijd presentable uit
 • We kunnen reizen waar en wanneer we maar willen
 • Ik heb een comfortabel, luxe leven en hoef mezelf geen zorgen over geld te maken.
 • Ik kan doen en laten wat ik maar wil!

Opdracht voor jou:

Koop een mooi notitieboekje en schrijf op de eerste pagina(‘s) een soortgelijk verhaal over hoe jouw leven er over 10 jaar uitziet.
Vervolgens maak je een kaartje met steekwoorden van de belangrijkste elementen uit jouw droomleven. Dit kaartje met woorden gebruik je als boekenlegger voor je dagboek. Zo zie je je doelen iedere dag.
Na deze eerste pagina schrijf je iedere dag de volgende dingen in dit dagboek:

 • Waar ben je vandaag dankbaar voor?
  Dit kan vanalles zijn: Een zonnige dag, een lekkere kop koffie, dat je in een fijn huis woont, of simpelweg het feit dat je die ochtend weer wakker mocht worden.
 • Wat heb je vandaag gedaan aan het behalen van je doelen?
  Het idee is dat je iedere dag bezig bent met de doelen die je jezelf tijdens de eerste opdracht hebt gesteld. De ene dag zal je een grote stap zetten, zoals verhuizen, of een nieuwe baan aannemen. Andere dagen zullen de acties kleiner zijn, zoals dat je koos voor een salade in plaats van een cheeseburger, of dat je iets hebt gedaan dat je spannend vond.
 • Wat wil je verder nog kwijt over vandaag?
  Dit is het ‘standaard’ dagboek gedeelte waarin je vanalles kunt schrijven over wat er die dag gebeurd is of wat er nog staat te gebeuren, dingen die je van je af wilt schrijven, ideeën die je hebt, alles!

Level 1 ~ Een stevige basis

Zodra je je doelen duidelijk hebt en het dagelijks schrijven in je dagboek tot een gewoonte hebt gemaakt, is het tijd om van level 0 naar level 1 te gaan. In het eerste level gaan we onze geldzaken eens goed bekijken, om zo een stevige basis te kunnen leggen voor het droomleven dat we willen.

Klik hier om naar het bericht te gaan!

Ben jij ook toe aan het volgende level van het spelletje dat we ‘leven’ noemen?

Liefs, Mariska

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0