Bewust leven,  Persoonlijk,  Review,  Uncategorized

Review van de Kruidvat menstruatiecup

In november 2019 zag ik haar al voorbij komen: de Kruidvat menstruatiecup. Afgelopen maand kwam ik haar dan ein-de-lijk in de winkel tegen en ik kon d’r natuurlijk niet laten liggen! Zou deze betaalbare cup net zo goed zijn als haar duurdere zusjes? Lees snel verder om het te ontdekken.

Klein woordje vooraf

Dit bericht is (helaas) NIET gesponsord, Kruidvat heeft naar mijn weten niet eens een affiliate programma. Ik schreef deze review omdat ik zélf benieuwd was naar het product. Alles wat ik schrijf is mijn oprechte mening en ervaring.
Wil je me wel graag steunen, maar geen extra geld uitgeven? Klik dan eens op deze link als je van plan bent iets bij bol.com te kopen. Het kost jou niets en ik krijg een klein percentage van jouw aankoopbedrag.

En nu door naar de echte review van de Kruidvat menstruatiecup.

Algemene informatie

Naast de Organicup is de kruidvat menstruatiecup een van de weinige cups die gewoon in de winkel verkrijgbaar is. Dat is voor mij sowieso al een groot pluspunt. Je kunt de cup daardoor in het echt bekijken om te zien of ze niet groter of kleiner is dan je had verwacht. Ook handig voor mensen die om wat voor reden dan ook hun cup liever niet in de brievenbus ontvangen.

Inhoud verpakking

In de verpakking zitten de cup, een bewaarzakje en een flyer met uitleg over het gebruik, bewaren en schoonmaken van de menstruatiecup.
Op de volgende afbeeldingen zijn de afmetingen van de kruidvat menstruatiecup zichtbaar:

Incl steeltje 6cm, excl steeltje 5 cm
Diameter is +- 3,5 cm.

Wat mij direct al opviel, was dat de kruidvat menstruatiecup kleiner is dan de Groene cup die ik al bijna vier jaar gebruik. Op de volgende foto’s is dat duidelijk zichtbaar:

Ben je op zoek naar een kleine cup, dan is dit volgens mij een prima exemplaar om mee te beginnen.
De cups komen volgens mij qua hardheid aardig overeen.

Het gebruik

Voor het eerste gebruik heb ik de cup 10 minuutjes uitgekookt in een pannetje op het vuur, zodat ze helemaal gesteriliseerd is. Ik gebruikte de cup gewoon zoals ik in dit eerdere bericht omschreven heb, met een omgekeerde U-vouw.

Tijdens mijn hele menstruatie heeft deze cup niet 1 keer gelekt. Doordat de cup wat kleiner is, kon het steeltje er voor mij ook gewoon aan blijven. De prominente ribbeltjes aan de onderkant van de Kruidvat menstruatiecup maken dat ik haar heel makkelijk uit kan halen. Makkelijker dan de Groene cup, die alleen ribbeltjes aan het aller onderste stukje heeft.

Ik heb totaal geen problemen gehad met het feit dat deze cup wat kleiner is dan ik gewend ben. Op mijn zwaarste dagen leeg ik haar ‘s ochtends, tussen de middag en ‘s avonds. Op de lichtere dagen was ‘s ochtends en ‘s avonds voldoende.

Eindoordeel

Al met al ben ik super tevreden over de kruidvat menstruatiecup! Doordat ze zo makkelijk uit te halen is, denk ik zelfs dat ik een nieuwe favoriete cup heb gevonden.
Dus ben je nieuw in de wereld van menstruatiecups en weet je niet goed waar te beginnen? Probeer dan die van de Kruidvat eens. Het is een wat kleinere cup: minder intimiderend en voor €14,99 ook een minder grote investering als je nog niet zeker weet of een menstruatiecup iets voor jou is. Je koopt deze cup gewoon in de Kruidvat winkels, of online via deze link. Maat A is voor jonge vrouwen die nog geen kinderen hebben gekregen, maat B voor als je wat ouder bent en/of wel kinderen hebt gekregen.

2 reacties

 • Nynke

  Fijne review! Wat vind je van de dikke rand van de cup? Die is wel anders. Maar misschien klapt hij daardoor wel fijner open?

  Nog een tip, omdat cups verschillen in lengte, breedte, hardheid, steeltje en materiaal: ken je Cupkiezer.nl al?
  Een onafhankelijke quiz die met 5 vragen (zoals je baarmoedermondhoogte of sterkte van je bekkenbodemspieren) een menstruatiecup kan aanraden.

 • mariska3105

  Hey Nynke!
  Dankjewel 🙂
  Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een mening over de dikke rand, omdat ik nog geen cup heb geprobeerd die een dunnere rand heeft. Waarschijnlijk heb je gelijk en klapt de cup daardoor gemakkelijker open, vooral omdat het een wat minder stevige cup is.

  Cupkiezer.nl is inderdaad een hele fijne site als je geen idee hebt waar te beginnen in de wereld van menstruatiecups!

  Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0