Spiritualiteit,  Uncategorized

Pick a card tarot reading #1

De laatste tijd ben ik mezelf meer aan het verdiepen in Tarot, maar het voelt niet juist om steeds alleen maar readings voor mezelf te leggen. Daarom wil ik vandaag een keer iets nieuws proberen: een pick a card tarot reading. Het idee is dat je 1 van de twee groepen op de foto kiest. De reading die bij die groep hoort, is een boodschap die je op dit moment moet horen.

Kies om te beginnen 1 van de volgende twee groepen, zonder dat je stiekem alvast verder leest. We beginnen straks met het seleniet-hart. Groep twee is het stuk rozenkwarts.

Groep 1: seleniet

Groep 1 wordt aangeduid met het seleniet-hart. Seleniet is een steen die helpt bij spiritualiteit en het communiceren met spirit-guides. Deze kaartlegging is daarom gericht op jouw spiritualiteit.

Ik vroeg de tarot waar deze groep mee moet stoppen, doorgaan en beginnen en trok de volgende kaarten:
Stoppen: Bekers 4 en bekers 2. Aangevuld met Staven schildknaap
Doorgaan: Staven 10
Beginnen: De Maan

Wat ik hier uithaal is de volgende boodschap:

Bekers 4 duidt volgens mij op mopperen en datgene wat je hebt niet goed genoeg vinden. De persoon op de kaart komt mokkend over, ondanks dat hij al drie bekers voor zich heeft staan en van spirit nog een vierde aangereikt krijgt. Is er iets waar jij ontevreden over bent? Of waarvan je meer zou willen, ondanks dat je er al veel van hebt?
Tegelijk met bekers 4 kwam ook bekers 2 boven. Deze kaart staat juist voor vereniging van twee tegengestelden. Om te stoppen met mokken en te kunnen waarderen wat je al hebt, zal je twee delen van jezelf nader tot elkaar moeten brengen. Gezien deze groep wordt aangeduid met seleniet zullen dit waarschijnlijk jouw spirituele en aardse kanten zijn die je nader tot elkaar moet brengen. Bijvoorbeeld door meer spiritualiteit in jouw dagelijks leven te brengen.
Om in dit laatste deel nog wat duidelijkheid te vragen trok ik nog een kaart: de Staven schildknaap. Deze kaart staat voor het beginnen van iets nieuws, ondanks dat je nog niet goed weet hoe het zal gaan lopen. Je moet de stap durven wagen! Dat brengt me direct naar de kaart die staat voor datgene wat je moet gaan beginnen:

De Maan

De Maan staat voor dromen en verlangens, maar ook voor een irreële angst. Vraag jezelf af wat jouw wildste dromen en verlangens zijn. Waarom jaag je die dromen niet na? Waar ben je precies bang voor? Wees eens eerlijk tegen jezelf: zijn deze angsten reëel, of niet? Grote kans dat ze irreëel zijn ;). Om jouw ware zelf te ontdekken zal je de sprong moeten wagen, dwars door jouw angst heen. Dit zal je helpen om jouw spirituele en aardse kant met elkaar te verbinden en in balans te brengen, zodat je eindelijk kunt genieten van alle zegeningen die je al hebt.

Als laatste de kaart die staat voor datgene waar je mee door moet gaan:

Staven 10

We zien hier een man die met 10 staven in zijn handen richting zijn dorp loopt. Het is moeilijk, maar het einde is in zicht! Deze kaart vertelt mij dat je nog heel even zal moeten doorzetten. Het einde en daarmee verlossing is nabij!

Groep 2: Rozenkwarts

Rozenkwarts is een steen die staat voor de liefde. Deze reading zal zich daarom daarop richten.
Ik trok de volgende kaarten:
Bekers schildknaap omgedraaid
Staven 5
Zwaarden 2 & Munten 4, beiden omgedraaid.

Wat mij vooral opvalt bij al deze kaarten is dat ze een relatie aanduiden die niet zo goed gaat. Is er een bepaalde relatie (liefde/familie/vriendschap) die niet zo lekker loopt op dit moment?

Kelken schildknaap omgedraaid

De kelken schildknaap staat voor een hartstocht en diepe, intense verliefdheid. Daar deze kaart omgedraaid is, lijkt deze verliefdheid over te zijn gegaan in een ongezonde obsessie. Ook kan de kaart staan voor jaloezie, of jezelf laten verlijden door de verkeerde. Denk aan de relatie waar ik je aan het begin al naar vroeg. Waar loopt deze relatie stroef? Ben jij gek op iemand, die niet van jou houdt? Of ben je verliefd op iemand die overduidelijk niet goed voor je is? Kom je er zelf niet uit, vraag het dan eens aan iemand die je vertrouwt en waar je (bijna) nooit problemen mee hebt. Vaak ziet een buitenstaander dit soort relaties eerder dan wij zelf.

Staven 5

De staven 5 staat voor chaos en een botsing tussen personen. Wederom dus die relatie die echt niet lekker loopt. Om te voorkomen dat je blijft botsen is het belangrijk om rust te vinden. Luister naar de ander en probeer ook zijn/haar kant van het verhaal te begrijpen. Is het het waard om deze relatie in stand te houden, of zijn jullie echt te verschillend?

Wanneer je single bent kan deze kaart ook aangeven dat er meerdere potentiële partners zijn die vechten voor jouw hart. Misschien vindt je de aandacht stiekem ook wel leuk ;). Wacht echter niet te lang met het maken van een keuze! Dit kan er namelijk voor zorgen dat je uiteindelijk alleen achter blijft.

Zwaarden 2 omgedraaid

Op deze kaart zie je een geblinddoekt persoon met een zwaard in iedere hand. Ik zie deze kaart als de uitdaging om je zintuigen en emoties uit te schakelen en puur op je intuïtie te vertrouwen bij het vellen van je oordeel. Zet je de relatie door, of maak je er toch een einde aan? Wat zegt je intuïtie? Mediteer er eens over.

Het kan ook zijn dat je de keuze hebt tussen twee potentiële partners, maar het lastig vindt om te kiezen. Ook dan de uitdaging om op je intuïtie te vertrouwen.

Munten 4 omgedraaid

De munten 4 kaart laat een persoon zien die vasthoudt aan zijn munten. Deze munten kunnen in deze legging staan voor een persoon waar je willens en wetens aan vasthoudt, of nare gebeurtenissen uit het verleden die je moeilijk van je af kunt zetten. Het is nu tijd om die nare gebeurtenissen los te laten en de toekomst tegemoet te gaan. Aan jou de uitdaging om te ontdekken of je dit met of zonder die persoon wilt doen. Omdat dit een algemene lezing is kan ik je daar geen raad in geven, die moet echt vanuit jouw eigen intuïtie komen. Denk hierbij wel na of je de gebeurtenissen écht los kunt laten als je bij deze persoon blijft.

Kleine disclaimer

Het kan zijn dat je de boodschap niet (helemaal) hebt kunnen plaatsen. Dat is niet erg, het betekent gewoon dat de boodschap niet bij je paste. Deze tarot-readings zijn algemeen en zullen daarom nooit 100% bij iedereen kloppen. Wees eerlijk tegen jezelf en pik eruit wat wel bij je past. Altijd met een korreltje zout 😉

Tarot laat zeker niet met 100% zekerheid de toekomst zien, maar ik geloof wel dat het je laat zien welke koers je vaart wanneer je doorgaat zoals je nu doet. Ben je het niet eens met je boodschap, verander je koers dan :).

Laat je me weten wat je van dit nieuwe onderdeel vond? Klopte de reading een beetje met jouw leven, of helemaal niet? Ik ben nog maar pas begonnen met tarot, dus het kan zijn dat ik bepaalde betekenissen niet helemaal juist heb geïnterpreteerd. Laat het me weten als je toevoegingen of goede bronnen voor me hebt.

Liefs, Mariska

Bronnen:

Catharinaweb.nl
thetarotguide.com
kaartensterren.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0