Bewust leven,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Zo beoefen ik iedere dag dankbaarheid

Het is vaak de eerste tip die men geeft als het om de Law of attraction (LOA) gaat: Voel dankbaarheid voor wat je al hebt en je zal meer krijgen om dankbaar voor te zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je het gevoel hebt dat het je écht niet meezit de laatste tijd.

Vandaag geef ik tips om dankbaarheid te voelen voor de kleine dingen in het leven en hoe je dat de hele dag door kunt doen.

Dankbaarheid is de sleutel tot succes

Hij komt in ieder zelfhulpboek terug: dankbaarheid voelen. Dat moet de sleutel tot succes zijn. Wees dankbaar voor wat je al hebt en je zult weldra meer krijgen om dankbaar voor te zijn. Ook ik schreef al eens 5 tips om dankbaarheid te voelen. Maar juist in deze tijd dat alles overhoop ligt, leek het me nuttig om nog wat tips te delen.
De reden dat dankbaarheid zo goed werkt, komt voort uit het principe dat je datgene aantrekt waar jij jezelf mee identificeert. Identificeer jij jezelf met iemand die veel heeft om dankbaar voor te zijn, dan zal je automatisch meer aantrekken om dankbaar voor te zijn.

Maar soms kan het verrekte lastig zijn om dankbaar te zijn, zoals in deze tijd van quarantaine. We mogen niet bij vrienden en familie langs, misschien mag je niet meer naar werk, of je bent ziek. Wat blijft er dan nog over om dankbaar voor te zijn? Verrassend veel zal ik je vertellen!

De alledaagse dingen zijn niet zo vanzelfsprekend

Vooral in deze tijd dat we niet zo veel mogen, merken we dat de vanzelfsprekende dingen eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. En hoe fijn het was om gewoon bij je oma/vriendin/buurvrouw langs te kunnen. En hoe makkelijk het is om gewoon langs iemand heen te reiken in de supermarkt. Om überhaupt naar iedere plaats toe te kunnen waar je wilt zijn. Opeens is het niet meer zo vervelend om iedere dag naar je werk te moeten, dat is nog altijd beter dan niets kunnen doen in huis.
Of je vindt het heerlijk, in dat geval: Neem het er lekker van!

Mijn punt is: er is genoeg om dankbaar voor te zijn. Vaak merken we het alleen te laat. Op het moment dat het er niet meer is.

Herinner jezelf aan alles wat je wél hebt en kunt

Momenteel kan je niet bij vrienden en familie langs, maar gelukkig hebben we technologie! Geef je moeder een video-belletje en doe ‘s avonds een spelletje met vrienden online. Toegegeven, het is niet het zelfde, maar het is íets. En daar mag je best dankbaar voor zijn.
Als deze crisis een aantal jaar geleden had plaatsgevonden was dit alles niet zo vanzelfsprekend.

Het zit hem in de kleine dingen

Kijk om je heen. Alles wat je ziet is lang niet zo vanzelfsprekend. Heb je een dak boven je hoofd? Gefeliciteerd, een huis is namelijk iets om dankbaar voor te zijn! Tenzij je liever in de open lucht leeft, maar dat geloof ik om eerlijk te zijn niet. En als je dit bericht kunt lezen, heb je een internet connectie. Ook iets wat een groot deel van de wereld niet kan zeggen!

Als je straks boodschappen gaat doen, loop dan een stapje langzamer. Adem de frisse lucht in, luister naar de vogeltjes en kijk naar de bomen. Neem het er even van, de boodschappen zijn nu een uitje om naar uit te kijken!

Herinner jezelf om dankbaarheid te voelen

Vaak vergeten we in alle hectiek van het dagelijks leven om stil te staan bij al die kleine dingetjes. Herinner jezelf er aan om af en toe een pas op de plaats te doen en om je heen te kijken.

Zet bijvoorbeeld een alarm op je telefoon met de naam: dankbaarheid. Of neem een telefoonachtergrond met de woorden: I am thankful. Zo word je iedere keer dat je je mobiel pakt herinnerd dat je van alles hebt om dankbaar voor te zijn!
Als je het liever analoog aanpakt, kan je een briefje op verschillende plaatsen in je huis/kamer ophangen met het woord: Dankjewel. Iedere keer dat je het briefje ziet, moet je iets opnoemen waar je dankbaar voor bent.

Oefening baart kunst

En doordat je jezelf dagelijks herinnert om dankbaar voor dingen te zijn, zal het steeds meer vanzelf gaan. Voordat je het weet zeg je zelfs dankjewel tegen een glas water of je plantjes ;).

Hoe meer dankbaarheid je voelt, hoe meer je zal aantrekken om dankbaar voor te zijn.

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0