Bewust leven

20 Affirmaties om te zijn wie je wilt zijn.

How Thoughts Become Reality: You Can Easily Prove It ...Vaak denken we dat het leven gewoon gebeurt en dat wij onszelf daar naar te settelen hebben. Niets is echter minder waar, we hebben veel meer invloed dan we in eerste instantie misschien denken. Dit kan met behulp van affirmaties.

Sinds kort volg ik het youtube kanaal van Aaron Doughty. Een man die pas sinds  kort aan het filmen is, maar nu al een behoorlijke volgersbase gevormd heeft. Hoe hij dat heeft gedaan? Hij gebruikt The Secret. Of zelfs nog een specifiekere versie daarvan. Door zijn geest te focussen op wat hij het liefste wil: mensen helpen bewust te worden van het feit dat ze wél invloed hebben op hun omgeving, heeft hij dat ook bereikt.

Waar The Secret zich voornamelijk richt op datgene dat jij wil naar je toe trekken, richt Aaron zich meer op hoe jij naar datgene wat je wil toe kunt gaan. Althans, zo interpreteer ik het in gewone taal, haha.
Vandaag deel ik een van de manieren waarop jij je kunt focussen op dat waar jij heen wil: Affirmaties.

Wat zijn die affirmaties dan?

Affirmaties zijn eigenlijk woorden of zinnen die je net zo lang herhaalt totdat ze volledig in je hersenen gegrift zitten. De truc hierbij is om jezelf ervan te overtuigen dat datgene wat jij steeds herhaalt ook écht zo is. Herhaal bijvoorbeeld steeds de zin: Ik heb mijn droombaan. Schrijf hem iedere dag 20 keer op, sta voor de spiegel en zeg het 20 keer tegen jezelf. Bedenk hoe jij je zou gedragen als je je droombaan hebt. Zou je iedere dag te laat of op tijd op je werk komen? Zou je je nette pak aantrekken, of een spijkerbroek en sneakers? Bedenk wat toepasselijk is voor datgene waar jij naartoe wil en schrijf het op. Door het op te schrijven word je jezelf bewust van deze gewoonten.

De derde stap is om deze gewoonten een voor een aan te nemen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om op tijd uit je bed te komen, dwing jezelf dan om vanaf nu iedere dag op tijd uit bed te komen en naar je werk te gaan. Doe net alsof je je baan leuk vindt. Probeer de leuke kanten van je baan in te zien: de secretaresse die je iedere dag goedemorgen wenst, de lekkere koffie, of ben je blij dat er altijd papier in de printer zit? Focus je op de leuke kanten van je baan, ook als je er een hekel aan hebt.

Door jezelf in te beelden dat je die leuke baan al hebt wordt het makkelijker om er daadwerkelijk heen te gaan. Gevalletje Fake it till you make it.

Voorbeelden van affirmaties

Om je een paar praktische voorbeelden te geven heb ik opgeschreven wat de meest succesvolle versie van mij zoal in het dagelijks leven zou doen en bij sommigen waarom. Het is  voor mij namelijk erg belangrijk om het doel van mijn daden te kennen.

 1. Ik ben altijd 5 minuten te vroeg.
  Te laat komen staat ongeïnteresseerd en onprofessioneel. Het is niet netjes om mensen te laten wachten.
  Aan de andere kant is het ongemakkelijk als je veel te vroeg bent, omdat je dan zelf lang moet wachten en je gaat vervelen en ergeren/stressen.
 2. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en onthoud wat zij zeggen.
  Zo kan ik makkelijker gesprekken voeren en er persoonlijk ook meer uithalen. Daarnaast helpt dit om stiltes te voorkomen en altijd iets terug te kunnen zeggen.
 3. Ik koop alleen wat ik écht nodig heb en kies voor de meest sustainable optie.
  Dit is beter voor het milieu, waardoor ik mij op persoonlijk vlak beter voel. Ook hou ik meer geld over voor uitjes met mijn vrienden en hoef ik mij geen zorgen te maken over geld.
 4. Ik spreek mijn mening uit en sta daar 100% achter.
 5. Ik zorg goed voor mijn lichaam en geest. Dit doe ik door gezond te eten, suiker laat ik staan en ik mediteer dagelijks minimaal 10 minuten.
 6. Ik blog minimaal 1 keer per week.
  Zo groeit mijn blog en kan ik meer mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Uiteindelijk kan ik al mijn tijd besteden aan het bloggen.
 7. Ik blijf rustig in stressvolle situaties.
 8. Alles wat ik doe of meemaak is mijn eigen keuze en ik sta volledig achter mijn keuzes.
 9. Ik leer graag.
 10. Ik ben succesvol.
 11. Ik ben optimistisch.
 12. Ik ben creatief.
 13. Ik ben knap.
 14. Ik ben leuk.
 15. Ik ben grappig.
 16. Ik ben liefdevol.
 17. Ik heb de beste vrienden.
 18. Ik mag er wezen.
 19. Mensen vinden mij aardig.
 20. Ik verdien het om de beste versie van mijzelf te zijn.

Zie je wat al deze eigenschappen gemeen hebben? Ze zijn allemaal positief, persoonlijk en in het nu geschreven. Herhaal alle eigenschappen of gedragen net zo lang tot ze in je gedachten gegrift staan. Iedere herhaling zorgt er voor dat je jezelf iets meer gelooft. Dus onthoud: fake it till you make it. Ja, dat is echt mijn lijfspreuk.

Heb jij tips voor affirmaties of aanvullingen op dit artikel? Ik hoor het graag!

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0