Bewust leven,  Review,  Uncategorized

Ik kocht een refurbished laptop!

Onze oude laptop heeft het laatst begeven en ik moest écht een nieuwe hebben om mijn scriptie af te maken. Een nieuwe laptop is alleen duur en naar mijn weten bestaan er nog geen duurzaam geproduceerde exemplaren, dus moest ik iets anders verzinnen om voor een normale prijs een goede laptop te scoren. Mijn zusje wees me op refurbished. Zij heeft zelf ook een refurbished laptop en dat bevalt haar heel erg goed. Daarom ging ik op zoek naar zo’n laptop. Een tweedehandse, maar wel helemaal leeggehaald en waar nodig opgeknapt, zodat hij zo goed als nieuw is!

Benieuwd hoe refurbished mij bevalt? Lees dan snel verder!

Het bestelproces

Ik kocht deze laptop via laptops4all.nl, een website waar heel veel refurbished, maar ook nieuwe elektronica te koop is.
Van tevoren maakte ik een lijst met eisen aan de nieuwe laptop. Het belangrijkste waren voor mij een schermdiagonaal van 17 inch en dat hij snel genoeg is om games op te spelen. Ik ben niet van plan om vaak met de laptop te reizen, maar als je dat wel van plan bent raad ik aan om ook het gewicht mee te nemen in je keuze. De laptop die ik nu heb is namelijk erg zwaar!

Op de website kun je filteren op eigenschappen en de laptop die ik nu heb was de enige die daaraan voldeed. Op andere websites heb ik ook gezocht, maar kon ik helemaal niets vinden. Het werd de HP Zbook 17. De nieuwwaarde van deze laptop is zo’n €2.220,-. Ik kocht deze laptop voor €599,-. Geen slechte deal als je het mij vraagt!

De website is makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Binnen 10 minuten was de laptop onderweg! Het handige is dat je via deze website je bestelling ook op een afhaalpunt kunt laten bezorgen, in plaats van dat de bezorger eerst een keer aan een dichte deur moet staan voordat je dat kunt instellen. Handig als je overdag werkt.

De laptop zat zo ingepakt, dat hij bij vallen of stoten eigenlijk niet beschadigd kan raken:

Op de foto zie je het niet helemaal goed, maar de laptop zit met plastic vastgezet op een schuin stuk karton. Hierdoor kan hij bij vallen nooit plat op de vloer belanden en zo een harde schok krijgen.
Dit plastic is tevens het enige plastic dat bij deze hele bestelling is komen kijken!

En de laptop zelf?

Die is écht zo goed als nieuw! Er is geen krasje te bekennen en hij werkt super snel! Alle USB-poorten en de oplader doen het, alle programma’s werken naar behoren en ik kan er op gamen wat ik wil.
Vroeger was ik altijd een beetje huiverig over refurbished, want je weet maar nooit wat de vorige eigenaar met je product heeft uitgespookt. Gelukkig is al mijn angst nu weggenomen. De laptop die ik heb is hiervoor zakelijk gebruikt. Er zijn dus geen gekke dingen mee gedaan. Hoop ik dan… Ik denk dat veel apparaten die je refurbished kunt kopen eerst zakelijk zijn gebruikt. Bedrijven die laptops over houden verkopen deze aan een winkel die ze opknapt en weer doorverkoopt.

Op deze foto is goed te zien dat er écht nergens krasjes of vlekjes te bekennen zijn.

Het enige dat ik nog wel zelf moest regelen was een Office pakket. Er zit wel een gratis soort Office op, maar dat werkt net niet lekker. Gelukkig wees mijn moeder me Groupdeal.nl, waar ik een pakket kocht voor €34,99.

Dus we kopen vaker refurbished?

Ik denk inderdaad dat ik niet anders meer wil dan refurbished! De producten zijn zo goed als nieuw, maar dan met een aantrekkelijk prijskaartje. Én er hoeft geen nieuw elektronisch apparaat gemaakt te worden, wat weer veel beter is voor het milieu!

Let er wel op dat je bij een betrouwbare website koopt en dat je minimaal een jaar garantie krijgt.

Heb jij ervaring met refurbished elektronica? Hoe bevalt het je?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0