Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Mijn nieuwste visionboard ~ Najaar 2019

Ik ben een groot voorstander van visionboards! De afgelopen jaren heb ik steeds rond oud en nieuw de tijd genomen om er een te maken voor het nieuwe jaar. Helaas was dat er dit jaar flink bij in geschoten. Daarom vandaag: mijn visionboard voor het najaar van 2019 en het begin van 2020! Benieuwd hoe ik te werk ga en hoe mijn visionboard uiteindelijk is geworden? Lees dan gezellig mee šŸ™‚

Waarom zou je een visionboard maken?

Het zit hem eigenlijk al in de naam: een visionboard geeft jouw visie voor de komende tijd weer. Door het op een plek te hangen waar je hem regelmatig ziet, wordt je steeds herinnerd aan je doelen. Het helpt je om op de juiste weg te blijven, zonder af te dwalen.

Doordat je (onbewust) steeds bezig bent met je doelen, werk je (onbewust) met de Wet van Aantrekkingskracht. Klik hier om daar meer over te leren.
Telkens wanneer je de quotes of foto’s ziet die horen bij jouw doelen, voel je de positieve emoties die daarbij horen. Onbewust maak je keuzes die jou dichter bij het behalen van jouw doelen brengen. Door ze inzichtelijk en concreet te maken, is het veel makkelijker om op de juiste weg te blijven.

Zo ga ik te werk

Ik probeer altijd heel praktisch te werk te gaan als ik mijn visionboard voor het nieuwe jaar maak. Allereerst pak ik het visionboard van het vorige jaar er bij om af te strepen wat ik allemaal al heb bereikt. Dat zet me in een positieve mindset en herinnert me er aan dat een visionboard werkt! Kijk maar eens mee:

Mijn visionboard voor 2018.

Toegegeven, niet alles is al helemaal uitgekomen, zoals de statistieken van mijn oude website Wijzijnvrouw.nl. Maar ik ben wel aan een nieuwe site begonnen, waar ik met heel veel plezier aan werk en die sneller groeit dan ik had durven dromen!
Ook heb ik nog steeds geen Audi voor de deur staan, maar mijn Daihatsu is wel compleet onverwachts door de keuring gekomen! Ik ben inderdaad meer bezig met spiritualiteit, we hebben een eigen voordeur (zonder tuin, maar ik mag absoluut niet klagen), en met de studie (het uiltje) gaat het ook erg goed! Ook ben ik afgelopen jaar twee keer op vakantie geweest, een keer op wintersport en tijdens de zomer. Niet de hele wereld, maar gezien mijn financiƫle middelen ben ik zeker niet ontevreden! Ook drink ik tegenwoordig met gemak 3 liter water op een dag, zonder hier moeite voor te moeten doen.

En nu het nieuwe board

Mijn doelen voor het komende jaar zijn voornamelijk gericht op het afronden van mijn studie en het verder professionaliseren van mijn blog. Op dit moment verdien ik net aan de kosten terug met behulp van Affiliate links. Mijn uiteindelijke doel is om te kunnen leven van mijn blog. Daarnaast wil ik mijzelf spiritueel blijven ontwikkelen en wil ik beter voor mijn lichaam zorgen. Uiteindelijk staat reizen nog steeds hoog op mijn verlanglijstje.
Met dit “Boodschappenlijstje” ben ik het internet op gegaan om te zoeken naar plaatjes die bij deze wensen passen. Dit is het uiteindelijke board geworden:

Kleine notitie: ik maak mijn visionboard altijd op de computer, omdat ik deze bijna dagelijks gebruik. Je kunt echter ook een doek, schaar, plakband en een stapel tijdschriften pakken om een fysiek visionboard te maken! Hang het boven je bed, naast je spiegel of boven je bureau en watch de magic happen.

De quotes/affirmaties helpen me om positief in het leven te blijven staan. Me te herinneren aan dat ik alle goeds in de wereld waard ben. Ik vind het lastig om mezelf toe te staan om een ander leven te gaan lijden dan wat anderen mij zien doen. Ik heb een screenshot van mijn bankieren-app gefotoshopt om datgene weer te geven wat ik graag zou willen: een samenwerking met een merk en genoeg geld om van te leven. Ook heb ik twee uitgaven toegevoegd. Ik wil namelijk graag alleen nog kleding kopen van eerlijke merken en ik zou heel graag een borduurpakket van Irisborduurt.nl willen kopen. Dat laatste klinkt simpel, maar ik heb het expres op mijn visionboard toegevoegd, zodat ik er ook Ć©cht iets mee ga doen. Ik heb de gewoonte om impulsaankopen te doen voor nieuwe hobby’s, maar er vervolgens nooit iets mee te beginnen. Deze wens stopt dus niet bij de uitgave ;).
Zodra ik mijn diploma op zak heb, wil ik heel graag een tattoo laten zetten. Ik denk dat na het behalen van mijn diploma het perfecte moment is, zodat ik het studentenhoofdstuk echt kan afsluiten.

Tijd voor actie

Het maken van je visionboard is eigenlijk nog maar het begin. Zodra je specifiek bent geworden op je dromen en wensen is het tijd om actie te gaan ondernemen! Heb je bijvoorbeeld op je visionboard staan dat je gezonder wilt gaan eten, investeer dan in een gezond kookboek en stop met drie keer in de week bij fastfood restaurants eten.
Wil je geld verdienen met je hobby, onderneem daar dan acties op! Blog regelmatig, oefen met het maken van sieraden, investeer in fotografielessen. The law of Attraction doet het werk niet voor jou, het biedt je alleen de juiste kansen. Uiteindelijk moet je ZELF het werk doen. Doe het dan ook ;).

Mijn acties voor het komende jaar zijn in ieder geval de volgende:

  • Werken aan mijn scriptie en goed leren voor tentamens;
  • Mezelf niet meer wekelijks klem zuipen om vervolgens de hele zondag junkfood te eten;
  • Iedere week minimaal twee nieuwe blog berichten uploaden;
  • Dagelijks mediteren en regelmatig extra spiritueel werk doen.

Heb jij een visionboard? Wat is er voor jou allemaal al uitgekomen?

Liefs, Mariska

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0