Bewust leven,  Level up in life,  Persoonlijk,  Uncategorized

Jezelf rijk voelen zonder dat je het bent

Rijk zijn betekent voor mij zorgeloos zijn. Kunnen gaan en staan waar ik wil, kunnen kopen wat ik wil en uiteten waar ik wil, zonder dat ik me daarbij druk hoef te maken over geld. Zo ver ben ik nog niet, maar ik heb wel een aantal manieren bedacht om mezelf toch alvast een beetje rijk te voelen. Door deze dingen te doen zet ik de wet van aantrekkingskracht voor me aan het werk en het zal me uiteindelijk helpen om écht rijk te worden.

Definiëer “rijk”

Allereerst is het belangrijk om op te schrijven wat rijk zijn voor jou betekent. Ben je rijk vanaf een bepaald bedrag op de bank, of is het een gevoel? Misschien ben je rijk als je een bepaald land kunt bezoeken, of juist meer tijd voor je kinderen vrij kunt maken. Schrijf alle dingen op die volgens jou bij ‘rijk zijn’ horen.

Welke dingen kan je nu al doen?

Bedenk welke dingen van je lijstje je al kunt doen. Misschien heb je nog geen miljoen op de bank, maar kan je wel iedere maand een klein bedrag opzij zetten. Ieder miljoen is begonnen als enkele euro ;).

En waarschijnlijk kan je nog niet stoppen met werken, maar wel proberen om minder over te werken, zodat je toch meer tijd voor je dierbaren overhoudt.

Een trip naar Australië zit er misschien nog niet in, maar ga er eens op uit in eigen land. Ontdek dorpjes of steden bij jou in de buurt waar je nog niet geweest bent. Zet jezelf alvast in die travelers mindset.

Verwen jezelf af en toe

Neem regelmatig een moment om jezelf helemaal in de watten te leggen. Het liefst een halve of zelfs hele dag, speciaal voor jou.

Begin met een lekker ontbijtje, kopje thee en rustige muziek. Neem een lange douche en scrub en onthaar jezelf van onder tot boven. Lekker gezichtsmasker, voeten verzorgen, nagels lakken, doe het allemaal! Aan het einde van de dag voel je je alsof je een uitgebreide spa-dag gehad hebt, zonder je huis uit te hoeven of veel geld uit te geven.

Zorg voor je spullen alsof ze duur zijn

Door voor je spullen te zorgen alsof ze duur zijn blijven ze langer netjes en zien ze er luxer uit. Ook oefen je alvast voor het moment dat je wel die luxe spullen hebt en weet je bijvoorbeeld hoe je een fragiel truitje moet wassen en heb je al de gewoonte om je auto netjes te houden.

Ook geeft het netjes houden van je huidige spullen je de mogelijkheid om te sparen, omdat je minder nieuwe dingen hoeft te kopen én geeft het je als het ware het gevoel dat je de luxe spullen verdient en waard bent. Je hebt namelijk al bewezen dat je er voor kunt zorgen.

Investeer in een paar luxe spullen

Door te investeren in een of twee luxe accessoires kan je een hele outfit omhoog tillen en jezelf het gevoel geven dat je rijk bent. Ik heb bijvoorbeeld een zonnebril van Tommy Hilfiger waar ik super trots op ben en die mijn zelfvertrouwen een flinke boost geeft. Je ziet het merk eigenlijk nieteens, maar het is een mooie vrouwelijke bril van goede kwaliteit. En ik voel mezelf echt een rich-bitch als ik hem draag, hahaha!

Dit waren mijn tips om jezelf alvast het gevoel van rijk-zijn te geven, voordat je het bent. Ik denk dat het belangrijkste is om vast te stellen wat ‘rijk’ voor jou betekent, zodat je weet waar je naartoe werkt.
Heb jij nog tips?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0