Bewust leven,  Gezondheid,  Review,  Uncategorized,  Verzorging

Ik kocht wasbaar maandverband op AliExpress!

Toegegeven, AliExpress (en andere aziatsiche webwinkels) staat niet bekend als de meest duurzame webwinkel. Maar, als je voor een lagere prijs duurzamere keuzes wilt maken, kan het wel een uitkomst zijn! Zo wilde ik mijn collectie wasbaar maandverband graag uitbreiden, maar liet mijn financiële situatie het niet toe om in één keer meer dan €50,- uit te geven. Daarom ben ik op AliExpress op zoek gegaan, waar ik voor €11,18 maarliefst 5 grote verbandjes kon kopen. Vandaag deel ik mijn ervaring met deze budget maandverband.

Even kort over AliExpress

AliExpress is een ontzettende grote speler als het om online shopping gaat. De totale winst ligt drie keer zo hoog als die van Amazon en Ebay bij elkaar. Alie is opgericht door de Chinees Jack Ma, die ook achter Alibaba zit.

Wat Alie onderscheidt van andere Chineze webwinkels, is dat het niet zomaar een winkel is die goedkope troep verkoopt, maar een platform waarop miljoenen verkopers hun producten verkopen. AliExpress treedt hard op wanneer een verkoper zijn afspraken niet na komt, waardoor het kopen bij Alie is dus redelijk veilig is. Mocht er wel iets mis gaan, dan krijg je altijd je geld terug en wordt de verkoper in het slechtste geval van het platform gegooid. – Bron

Het bestelproces

Op 14 juli bestelde ik de maandverbandjes. Op de website was het even goed kijken wat de afmetingen van de verschillende merken waren en hoe de reviews waren. Uiteindelijk heb ik de keuze laten vallen op het merk OhBabyKa. Ik ging voor maatje M, die 25cm lang zouden moeten zijn. Het lastige van AliExpress vind ik altijd dat het maar de vraag is of het product ook daadwerkelijk is wat je er van verwacht. Ik las daarom zorgvuldig de recensies door, voordat ik mijn keuze maakte.

En toen waren ze daar!

Op 19 juli kreeg ik al bericht dat de maandverbandjes waren afgeleverd! Veel sneller dan ik ooit had durven dromen! Ik was toen zelf nog op vakantie en moest nog anderhalve week wachten voordat ik met eigen ogen kon aanschouwen of ik de miskoop van de eeuw had gedaan, of juist super geslaagd was. Dat laatste bleek waar. Deze wasbare maandverbandjes zijn precies zoals ze er op de foto uitzagen en hebben een lekker zacht fleecelaagje dat tegen je lichaam aangaat. De achterkant is van waterdicht PUL gemaakt.

Op het eerste oog ben ik super enthousiast over deze maandverbanden. Ook de allereerste wasbeurt hebben ze prima overleefd en het fleece voelt nog net zo zacht als daarvoor. Doordat het fleece van 4 maandverbanden zwart is, zullen hier sowieso geen vlekken in komen. Lekker rustig idee wel ;). De 5e, witte zal leren hoe erg dit materiaal vlekt en hoe makkelijk je er weer vanaf komt.

En toen kwam daar Aunty Flo…

… en werden deze wasbare maandverbanden voor de ultieme test gesteld.
Dit maandverband is bedoeld voor de zwaardere dagen en is daarom groter, breder en dikker dan de inlegkruisjes die ik gewend ben. Dit was heel even wennen, ik was namelijk bang dat het er in mijn spijkerbroeken erg ‘bulky’ uit zou zien. Gelukkig is dat niet het geval, je ziet helemaal niets! Ook zitten ze lekker zacht en verschuiven ze niet.

De fietstest gaat met dit maandverband zelfs beter dan met de inlegkruisjes. Ik denk doordat het verband zelf een kussentje vormt tussen het drukknoopje en mijn lichaam. Hierdoor irriteert het minimaal. Toch zou ik er voor lange fietstochten wel voor kiezen om een menstruatiecup te dragen.

Deze menstruatie was iets zwaarder dan de vorige, waardoor ik deze verbanden goed kon testen op absorptie. En ook die test zijn ze met vlag en wimpel doorgekomen! Ik kon een hele werkdag doen met 1 verband. Hij was aan het einde van de dag wel écht zwaar van het bloed, maar alles bleef keurig binnen het absorberende gedeelte. Zelfs toen er bloed op de vleugel kwam en daar een beetje introk, kwam het er aan de achterkant niet uit. 0.0 doorlekgevaar dus. Het verband bleef de hele dag fijn aanvoelen, ondanks dat het wel echt vol zat. Ook blijven ze de hele dag netjes op hun plek zitten, van verschuiving was geen sprake.

En worden ze ook weer schoon?

Als laatste: hoe erg vlekken deze maandverbanden? Is het een drama om ze weer helemaal schoon te krijgen, of valt dat ook mee?
Het scheelt heel erg dat 4 van de 5 maandverbanden een donkere bovenkant hebben. Ik was mijn maandverband door het eerst even te laten weken in lauwwarm water met Oxyclean en vervolgens stop ik het op 30 graden in de wasmachine. Als ik wel vlekken overhoud doe ik daar wat waterstofperoxide op, laat dat een paar uur intrekken en was het nogmaals. Op die manier zorg ik er voor dat al mijn verbanden spierwit blijven! En deze dus ook. Geen vlekken voor deze chick 😉

Waar haal je deze maandverbanden?

Ik kocht ze dus via AliExpress, maar blijkbaar is het merk OhBabyKa ook op bol.com te koop, klik hier voor de link. Hier is het zelfde merk echter veel duurder, namelijk ongeveer €10,- per verband, tegenover €2,27 op Alie. Over het merk zelf kan ik helaas niets vinden, behalve de producten die ze verkopen. Mocht er iemand informatie hebben over het bedrijf en in hoeverre het duurzaam is, dan zou ik dat heel graag willen horen!

Voor nu ben ik alleen maar super tevreden over dit maandverband en ben ik blij dat ik het via AliExpress gekocht heb. Dit heeft me namelijk bijna €8,- per verband bespaard! Het enige nadeel is dat je voor AliExpress een creditcard moet hebben. Nou had ik die al voor het boeken van vakanties, dus voor mij was het geen probleem. Ook een puntje om over na te denken: door deze verbandjes op Alie te kopen, bespaar je zo veel geld dat je de kosten van de creditcard er zo uit hebt.

Wat is jouw favoriete merk voor wasbaar maandverband? Of zijn er merken die je me graag zou zien testen?

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

4 reacties

  • K

    Toevallig heb ik gisteren precies dezelfde gekocht. De recensies zijn inderdaad erg goed. Ik ben benieuwd hoe ze gaan bevallen voor mij. Ik heb trouwens al sinds een jaar of 3 ( misschien zelfs 4) dat ik wel eens via aliexpress bestel. Ik heb nog nooit gebruik hoeven maken van een creditcard. Betalen kan gewoon via ideale. En als iets mis gaat leid je netjes je geld terug. Oh.. een vraagje nog. . Was je ze echt in de wetbag?

    • mariska3105

      Hey, bedankt voor je toevoeging!
      Misschien heb ik gewoon niet gekeken en zag ik daarom niet dat betalen ook gewoon via Ideal kan.
      Ik was het maandverband niet in de wetbag. Van tevoren haal ik alle verbandjes er uit, vouw ze open en doe ze los in de wasmachine. Momenteel was ik ze ook op een andere manier dan ik in dit bericht beschreef, daar post ik binnenkort een bericht over.
      Liefs, Mariska

  • K

    Ok, volgens mij was het vroeger ook alleen via credit card. Heb er wel ooit iets over gelezen.Nu is dat in ieder geval niet meer, dus ik dacht ik laat dat even weten 😉

    Dank je wel voor je berichtje terug. Ik kijk al uit naar je volgende post dan 😉

    Liefs Kelly

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0