Spiritualiteit,  Uncategorized

Manifesteren, wat is het en hoe doe je dat?

Hoge vibraties zijn de fundering van het manifesteren. Voordat je dit artikel gaat lezen, raad ik je daarom aan om eerst het artikel over vibraties en vervolgens dat over het verhogen van je vibraties te lezen. Daarna zie ik je graag hier terug!

Manifesteren betekent letterlijk zich openbaren. Het is het tastbaar worden van jouw gedachten en wensen. Grappig genoeg manifesteren we de hele dag door, zonder dat we het door hebben.
Je hebt dorst, dus manifesteer je voor jezelf een kop lekkere hete thee. Of je hebt het koud, dus manifesteer je een warme deken door naar de kast te lopen en er één te pakken.

Dit zijn natuurlijk hele herkenbare, praktische voorbeelden waar je waarschijnlijk nooit zo over nagedacht hebt. Manifesteren kun je echter ook met veel grotere zaken doen, zoals gezondheid en welvaart. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

Loading poll ...

Die eeuwige vibraties

Manifesteren begint wederom bij je vibraties. Je manifesteert de spullen/gevoelens waar jouw vibraties aan gelijk staan. Positief of negatief. Vandaar dat ik je vroeg om eerst het artikel over vibraties te lezen. zonder die basiskennis is dit artikel een soort hocus pocus. Niet dat daar iets mis mee is natuurlijk ;).

Wat kun je allemaal manifesteren?

Alles! Dat is het mooie juist! Alles waar jij van gelooft dat je het verdient, kunt of hebt, dat kun je manifesteren!
Wil je bijvoorbeeld heel graag van je geldzorgen af, dan kun je een betere baan of hoger loon voor jezelf manifesteren. Heb je een erge ziekte, dan kan manifestatie jou helpen om te genezen, door het aanslaan van de behandeling te manifesteren.
Je kunt de liefde van je leven zelfs manifesteren, zolang je vibraties maar gelijk zijn aan datgene dat je graag wilt hebben.

Helaas werkt manifestatie ook de andere kant op. Als jij (onbewust) denkt dat je geen liefde waard bent, dan zal je een gebrek aan liefde manifesteren.

En hoe werkt dat manifesteren?

Manifesteren werkt doordat jouw wensen en vibraties op 1 lijn liggen. Het beste werkt dit door middel van emoties. Welke emotie roept geld bijvoorbeeld bij je op? Maakt het je blij? Of voel je je stiekem angstig? Ben je bang om je geld te verliezen, of dat je niet genoeg bij elkaar kunt sparen? Wanneer jij (onbewust) denkt dat geld moeilijk te krijgen is, zal je situaties aantrekken (manifesteren) waaruit blijkt dat geld inderdaad moeilijk te krijgen is.

Het is dus belangrijk om de focus op het positieve te leggen. Hou net zo lang voor jezelf vol dat je wél genoeg geld hebt om aan jouw wensen te voldoen. Schrijf het op, keer op keer. Probeer een gevoel van opluchting of vreugde in jezelf omhoog te halen als je aan geld denkt. Gedraag je er ook naar. Als jij genoeg geld zou hebben, zou je dan ook nachten wakker liggen met geldzorgen? Of zou je heerlijk slapen, wetend dat alles wat je wilt binnen handbereik is? Fake het gevoel dat je wilt bereiken.

Het universum geeft jou meer van datgene waar jouw focus op ligt. Heb je geldzorgen, dan geeft het universum je er daar meer van. Maar geniet je van de kleine dingen die je ondanks je strakke budget wel kunt doen, dan zal je steeds meer geluksmomentjes krijgen. Die geluksmomentjes worden steeds groter en groter, net zo lang totdat je constant in een hoge vibratie verkeert.

Een kleine manifestatiegids

1. Dat wat je aandacht geeft, groeit

Zorg er dus voor dat je je focust op datgene dat je wél wilt, in plaats van datgene wat je niet wilt. Hebben geldzorgen jou ooit meer geld opgeleverd? Of stiekem alleen maar stress? Focus op de dingen die je wel hebt: een dak boven je hoofd, mensen die van je houden, een lichaam dat prima functioneert.
Zie een wandeling in het park als een geweldig leuk uitje, geniet er van en het universum geeft je meer om van te genieten.

Dankbaar zijn voor de dingen die je al hebt is een sterke manier om aandacht te geven aan de dingen waar je meer van zou willen hebben. Neem een notitieboekje en schrijf iedere dag vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen grote dingen zijn (Ik ben dankbaar dat ik een nieuwe baan heb!) of kleine dingen (Ik ben dankbaar voor de heerlijke kop koffie die ik voor mezelf gemaakt heb.).

2. Fake it till you make it

Als jij genoeg geld had, zou je je dan schuldig voelen bij iedere aankoop? Waarschijnlijk niet en doe dat dan ook niet! Doe eens een bewuste aankoop voor jezelf, het hoeft niets duurs te zijn, gewoon een klein cadeautje. En geniet daar oprecht van. Iedere keer dat je je cadeautje ziet, voel je weer de vrolijkheid die het je geeft.

Nog een voorbeeld: Als jij een perfecte huid had, zou je er dan een hele dag aan zitten te pulken? Of zou je er vanaf blijven, lachen en stralen? Wat doen mensen met een goede huid? Eten die een hele dag junk-food, of drinken ze minimaal 2 liter water per dag? Doe die dingen die horen bij datgene wat je probeert te manifesteren.

Ik ben op dit moment bezig een goedlopende blog te manifesteren. En wat doen goede bloggers? Die besteden aandacht aan hun blog, schrijven regelmatig kwalitatief hoge posts en bouwen een band op met hun lezers.

4. Manifestatietechnieken

Er zijn ontzettend veel manifestatietechnieken, die allemaal een keer aan bod gaan komen op mijn blog!
Zo is er de 55×5 methode, waarbij je voor 5 dagen lang 55 keer datgene opschrijft wat je wilt manifesteren alsof je het al hebt. Bijvoorbeeld: “Ik ben super enthousiast dat ik op 1 april bij *mijn droombaan* kan starten!” Voel het enthousiasme, maak datgene wat je wilt concreet. Schrijf het 5 dagen achter elkaar 55 keer op en vertrouw er dan op dat het universum je de kans geeft.

Ook kan je scripting gebruiken, waarbij je een soort dagboek bijhoudt over jouw leven in je ideale toekomst.

Het gebruiken van manifestatietechnieken helpt je om positieve intenties te zetten en het vertrouwen te bouwen dat je nodig hebt.

5. Bouw je vertrouwen

Ik begrijp ook wel dat het moeilijk is om van de ene op de andere dag te gaan geloven dat manifestatie echt werkt. Begin daarom klein. Focus je voor 17 seconden lang op iets wat je wilt manifesteren, zoals het zien van een blauwe vlinder en let the magic happen.

Ik ben er bijvoorbeeld heilig van overtuigd dat ik altijd kan doorrijden bij stoplichten. Wie bij mij in de auto stapt, heeft altijd groen licht! Behalve als we in Purmerend rijden, om de één of andere reden krijg ik het daar nog niet voor elkaar… Dit zijn kleine dingetjes die je vertrouwen in het universum versterken. Als ik een groen stoplicht kan manifesteren, dan kan ik ook geld manifesteren, of de kans om bij mijn droombaan te gaan werken.

6. Het universum veroordeelt niet

Ben je bang om iets te manifesteren, omdat je denkt dat het universum je misschien te gretig vindt? Denk dan nog maar een keer 😉
Het universum oordeelt niet. Het heeft geen mening over wat jij probeert te manifesteren. Heeft Google ooit gezegd dat het iets niet voor je op wilde zoeken, omdat het te raar is? Google is een machine zonder mening, net zoals het universum. De enige gevoelens die jij bij je manifestatie voelt, zijn degenen die jij het geeft. Denk dus groot! De enige die er voor zorgt dat het niet kan, ben je zelf.

7. Laat het los

Het moeilijkste aan manifesteren is voor mij nog altijd het loslaten.
Gebruik je techniek en vertrouw er daarna op dat het goed komt. Wanneer jij een bestelling doet in een restaurant vraag je toch ook niet om de haverklap of je eten al komt? Je vertrouwt er op dat de ober jouw bestelling heeft doorgegeven en dat je eten in de maak is. Zo werkt het universum ook.

Wanneer jij steeds opnieuw denkt aan datgene dat je probeert te manifesteren, creëer je onbewust een gevoel van gebrek. En dat zorgt er weer voor dat je juist meer gebrek aan datgene krijgt. Heerlijk toch, zo’n paradox?

Laat het dus los en vertrouw er op dat het universum weldra met een prachtig opgemaakt bordje wens aan komt lopen.

En nu jij!

Probeer eens iets te manifesteren. Iets kleins, zoals een blauwe vlinder, het vinden van een euro, of het krijgen van een gratis kop koffie. Zet je intenties, laat het los en laat het universum zijn werk doen. Heb je nog wat meer hulp of vertrouwen nodig? Ik ben jaren geleden begonnen met het lezen van The Secret. De verfilming staat overigens ook op netflix, maar ik merk dat een boek voor mij fijner werkt, omdat ik tijdens het lezen mijn fantasie vrijer kan laten.

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

6 reacties

  • mariska3105

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Als er onderwerpen zijn waar je graag meer over zou willen leren, dan mag je dat altijd laten weten 🙂

   Liefs Mariska

  • mariska3105

   Hey Peter,
   Bedankt voor je reactie, een interessante en lastige kwestie.
   Allereerst je vrouw: je moet heel goed bij jezelf nagaan of je haar wel écht terug wilt manifesteren. Het is niet gek dat je haar graag terug wil, dat zijn gevoelens die niet zomaar weggaan. Maar is dat wel echt wat het beste voor jullie beiden is? Ik raad je aan om hierbij hulp van een psycholoog in te schakelen.

   En dan de CVA schade. Iets heel heftigs dat je hebt meegemaakt. Ik wil je geen valse hoop geven door te zeggen dat het kan, maar er zijn verhalen van mensen die ogenschijnlijk chronische ziektes en klachten hebben overwonnen. Dit vraagt wel enorm veel doorzettingsvermogen en 1000% vertrouwen.
   Als je dit aan wilt gaan raad ik je aan om met hele kleine doelen te beginnen en zo stukje bij beetje te verbeteren. En natuurlijk een gezonde levensstijl leiden: gezond eten, regelmatig een frisse neus halen en bewegen/wandelen als dat gaat.

   Onthoud alsjeblieft dat ik geen dokter ben en dat je alles in samenwerking met je arts moet ondernemen!

   Voor nu wens ik je heel veel sterkte.
   Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0