Manifesteren, wat is het en hoe doe je dat?

Hoge vibraties zijn de fundering van het manifesteren. Voordat je dit artikel gaat lezen, raad ik je daarom aan om eerst het artikel over vibraties en vervolgens dat over het verhogen van je vibraties te lezen. Daarna zie ik je graag hier terug!

Manifesteren betekent letterlijk zich openbaren. Het is het tastbaar worden van jouw gedachten en wensen. Grappig genoeg manifesteren we de hele dag door, zonder dat we het door hebben.
Je hebt dorst, dus manifesteer je voor jezelf een kop lekkere hete thee. Of je hebt het koud, dus manifesteer je een warme deken door naar de kast te lopen en er één te pakken.

Dit zijn natuurlijk hele herkenbare, praktische voorbeelden waar je waarschijnlijk nooit zo over nagedacht hebt. Manifesteren kun je echter ook met veel grotere zaken doen, zoals gezondheid en welvaart. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

Die eeuwige vibraties

Manifesteren begint wederom bij je vibraties. Je manifesteert de spullen/gevoelens waar jouw vibraties aan gelijk staan. Positief of negatief.Vandaar dat ik je vroeg om eerst het artikel over vibraties te lezen. zonder die basiskennis is dit artikel een soort hocus pocus.

Wat kun je allemaal manifesteren?

Alles! Dat is het mooie juist! Alles waar jij van gelooft dat je het verdient, kunt of hebt, dat kun je manifesteren!
Wil je bijvoorbeeld heel graag van je geldzorgen af, dan kun je een betere baan of hoger loon voor jezelf manifesteren. Heb je een erge ziekte, dan kan manifestatie jou helpen om te genezen, door het aanslaan van de behandeling te manifesteren.
Je kunt de liefde van je leven zelfs manifesteren, zolang je vibraties maar gelijk zijn aan datgene dat je graag wilt hebben.

Helaas werkt manifestatie ook de andere kant op. Als jij (onbewust) denkt dat je geen liefde waard bent, dan zul je een gebrek aan liefde manifesteren.

En hoe werkt dat manifesteren?

Manifesteren werkt doordat jouw wensen en vibraties op 1 lijn liggen. Het beste werkt dit door middel van emoties. Welke emotie roept geld bijvoorbeeld bij je op? Maakt het je blij? Of voel je je stiekem angstig? Ben je bang om je geld te verliezen, of dat je niet genoeg bij elkaar kunt sparen? Wanneer jij (onbewust) denkt dat geld moeilijk te krijgen is, zal je situaties aantrekken (manifesteren) waaruit blijkt dat geld inderdaad moeilijk te krijgen is.

Het is dus belangrijk om de focus op het positieve te leggen. Hou net zo lang voor jezelf vol dat je wél genoeg geld hebt om aan jouw wensen te voldoen. Schrijf het op, keer op keer. Probeer een gevoel van opluchting of vreugde in jezelf omhoog te halen als je aan geld denkt. Gedraag je er ook naar. Als jij genoeg geld zou hebben, zou je dan ook nachten wakker liggen met geldzorgen? Of zou je heerlijk slapen, wetend dat alles wat je wilt binnen handbereik is? Fake het gevoel dat je wilt bereiken.

Het universum geeft jou meer van datgene waar jouw focus op ligt. Heb je geldzorgen, dan geeft het universum je er daar meer van. Maar geniet je van de kleine dingen die je ondanks je strakke budget wel kunt doen, dan zal je steeds meer geluksmomentjes krijgen. Die geluksmomentjes worden steeds groter en groter, net zo lang totdat je constant in een hoge vibratie verkeert.

Een kleine manifestatiegids

1. Dat wat je aandacht geeft, groeit

Zorg er dus voor dat je je focust op datgene dat je wél wilt, in plaats van datgene wat je niet wilt. Hebben geldzorgen jou ooit meer geld opgeleverd? Of stiekem alleen maar stress? Focus op de dingen die je wel hebt: een dak boven je hoofd, mensen die van je houden, een lichaam dat prima functioneert.
Zie een wandeling in het park als een geweldig leuk uitje, geniet er van en het universum geeft je meer om van te genieten.

2. Fake it till you make it

Als jij genoeg geld had, zou je je dan schuldig voelen bij iedere aankoop? Waarschijnlijk niet en doe dat dan ook niet! Doe eens een bewuste aankoop voor jezelf, het hoeft niets duurs te zijn, gewoon een klein cadeautje. En geniet daar oprecht van. Iedere keer dat je je cadeautje ziet, voel je weer de vrolijkheid die het je geeft.

Nog een voorbeeld: Als jij een perfecte huid had, zou je er dan een hele dag aan zitten te pulken? Of zou je er vanaf blijven, lachen en stralen? Wat doen mensen met een goede huid? Eten die een hele dag junk-food, of drinken ze minimaal 2 liter water per dag? Doe die dingen die horen bij datgene wat je probeert te manifesteren.

Ik ben op dit moment bezig een goedlopende blog te manifesteren. En wat doen goede bloggers? Die besteden aandacht aan hun blog, schrijven regelmatig kwalitatief hoge posts en bouwen een band op met hun lezers.

4. Manifestatietechnieken

Er zijn ontzettend veel manifestatietechnieken, die allemaal een keer aan bod gaan komen op mijn blog!
Zo is er de 55×5 methode, waarbij je voor 5 dagen lang 55 keer datgene opschrijft wat je wilt manifesteren alsof je het al hebt. Bijvoorbeeld: “Ik ben super enthousiast dat ik op 1 april bij *mijn droombaan* kan starten!” Voel het enthousiasme, maak datgene wat je wilt concreet. Schrijf het 5 dagen achter elkaar 55 keer op en vertrouw er dan op dat het universum je de kans geeft.

Het gebruiken van manifestatietechnieken helpt je om positieve intenties te zetten en het vertrouwen te bouwen dat je nodig hebt.

5. Bouw je vertrouwen

Ik begrijp ook wel dat het moeilijk is om van de ene op de andere dag te gaan geloven dat manifestatie echt werkt. Begin daarom klein. Focus je voor 17 seconden lang op iets wat je wilt manifesteren, zoals het zien van een blauwe vlinder en let the magic happen.

Ik ben er bijvoorbeeld heilig van overtuigd dat ik altijd kan doorrijden bij stoplichten. Wie bij mij in de auto stapt, heeft altijd groen licht! Dit zijn kleine dingetjes die je vertrouwen in het universum versterken. Als ik een groen stoplicht kan manifesteren, dan kan ik ook geld manifesteren, of de kans om bij mijn droombaan te gaan werken.

6. Het universum veroordeelt niet

Ben je bang om iets te manifesteren, omdat je denkt dat het universum je misschien te gretig vindt? Denk dan nog maar een keer 😉
Het universum oordeelt niet. Het heeft geen mening over wat jij probeert te manifesteren. Heeft Google ooit gezegd dat het iets niet voor je op wilde zoeken, omdat het te raar is? Google is een machine zonder mening, net zoals het universum. De enige gevoelens die jij bij je manifestatie voelt, zijn degenen die jij het geeft. Denk dus groot! De enige die er voor zorgt dat het niet kan, ben je zelf.

7. Laat het los

Het moeilijkste aan manifesteren is voor mij nog altijd het loslaten.
Gebruik je techniek en vertrouw er daarna op dat het goed komt. Wanneer jij een bestelling doet in een restaurant vraag je toch ook niet om de haverklap of je eten al komt? Je vertrouwt er op dat de ober jouw bestelling heeft doorgegeven en dat je eten in de maak is. Zo werkt het universum ook.

Wanneer jij steeds opnieuw denkt aan datgene dat je probeert te manifesteren, creëer je onbewust een gevoel van gebrek. En dat zorgt er weer voor dat je juist meer gebrek aan datgene krijgt. Heerlijk toch, zo’n paradox?

Laat het dus los en vertrouw er op dat het universum weldra met een prachtig opgemaakt bordje wens aan komt lopen.

En nu jij!

Probeer eens iets te manifesteren. Iets kleins, zoals een blauwe vlinder, het vinden van een euro, of het krijgen van een gratis kop koffie. Zet je intenties, laat het los en laat het universum zijn werk doen. Deel je je bevindingen in de comments?

Liefs, Mariska

You may also like...

One thought on “Manifesteren, wat is het en hoe doe je dat?

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht