Gezondheid,  Persoonlijk,  Uncategorized

Update koperspiraal na 6 maanden

Het afgelopen halfjaar is omgevlogen! Ik was het bijna vergeten, maar ik heb al zes maanden mijn koperspiraal. Omdat ik merk dat mijn berichten over het koperspiraal erg veel gelezen worden, leek het me nuttig om nog een update te plaatsen over hoe het nu na een half jaar is en of ik nog last heb gehad van de Mirenacrash. Lees je gezellig mee?

Als dit het eerste bericht is dat je van mij leest over het koperspiraal, begin dan bij dit bericht. Hier leg ik precies alles uit over wat een koperspiraal inhoudt en er staan linkjes naar alle updates.

Hoe gaat het nu?

In principe heb ik nergens last van. Mijn cyclus is behoorlijk stabiel en voorspelbaar. Zo duurt een cyclus gemiddeld 35 dagen en mijn menstruatie zo’n 7 dagen. De eerste dag is meestal erg licht, daarna volgen 3-4 zware dagen en dan nog 2-3 lichte dagen.
Tijdens deze zwaardere dagen heb ik last van buikkrampen, rugpijn en meestal heb ik 1 dag moodswings. Op zo’n dag valt er echt geen land met me te bezeilen en maak ik overal problemen van, geen geduld en alles is lastig. Ook kan ik uit het niets in huilen uitbarsten.
Dit klinkt heel dramatisch, maar toen ik de Mirena nog had, had ik hier meer last van dan nu.

En die zeer gevreesde Mirenacrash?

Daar heb ik nog niets van gemerkt! Over het algemeen ben ik super stabiel, dus ik denk dat mijn pogingen om de crash te minimaliseren hebben geholpen! Ik durf nog niet te vroeg te juichen, omdat het schijnt dat de hormonen pas na een jaar helemaal uit je lichaam zijn en je eigen hormonen de boel weer op orde hebben. Over een halfjaar kan ik hier dus pas echt een eindoordeel over geven.
Voor nu: alles prima 🙂

Deze update was super kort, omdat er gewoonweg niet zo veel te melden valt. Op dit moment voel ik mezelf goed, ik kan stress prima onder controle houden en ik heb naar mijn idee weinig gektes meegemaakt de afgelopen tijd. Dit is daardoor meer een soort check-in geworden om te melden dat alles nog oké gaat, hahaha.

Heb jij een koperspiraal? En hoe bevalt die? Deel het in de comments!

Liefs, Mariska

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0