Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

Goede voornemens 2020

Het is alweer bijna oud en nieuw, wat inhoudt dat het ook tijd is voor goede voornemens! Stoppen met roken, beginnen met sporten, meer afspreken met familie, je kent ze wel. Vorig jaar probeerde ik het al anders aan te pakken, door iedere maand een extra voornemen te implementeren in mijn leven. Als je me een beetje hebt gevolgd is het je waarschijnlijk opgevallen dat dit niet helemaal gelukt is. De doelen waren toch te groot en ik was te gestrest om ze tot een goed einde te brengen. Daarom gooien we het dit jaar wederom over een andere boeg, namelijk: een to-do lijst voor 2020. Benieuwd hoe die er uit ziet? Lees dan gezellig mee!

Een to-do lijstje dus. Want niets werkt zo motiverend als het kunnen afstrepen van behaalde doelen, niet waar? Bij mij wel in ieder geval. Het steeds leger worden van mijn to-do lijstje zorgt er bij mij voor dat ik nét dat extra beetje kracht heb om de laatste doelen ook te behalen. Daarom heb ik van mijn goede voornemens dit jaar gedeeltelijk een to-do lijstje gemaakt en gedeeltelijk doorlopende doelen. Al deze goede voornemens heb ik opgeschreven op de eerste pagina van mijn planner.

De planner:

Voor 2020 heb ik de Josh V Mascha Planner gekocht. Op het moment dat dit bericht online kwam, was die nog te koop voor €24,99. Is de Josh V niet meer beschikbaar? Klik dan op deze link om alle Mascha planners te bekijken.

Op de eerste pagina van mijn planner heb ik alle to-do’s en doorlopende doelen opgeschreven. Op dit moment 6 to-do’s, die zijn aangegeven met een goudkleurig rondje en 3 doorlopende met een goudkleurig sterretje. Ik ben van plan om de doorlopende doelen in het maandoverzicht bij te houden en de to-do’s gewoon af te strepen wanneer ik het gedaan heb.

De to-do goede voornemens

Er zijn een aantal dingen die ik al een tijd wil doen, maar die ik steeds voor me uitschuif. Of gewoon dingen die ik in 2020 heel graag wil gaan doen, maar nooit echt voor ga zitten. Daarom heb ik voor 2020 een to-do lijstje gemaakt:

  • Een nieuwe bril kopen
  • Bloeddonor worden
  • €2000,- netto per maand verdienen
  • Afstuderen
  • Een blog maken die er écht mooi uit ziet
  • Een tandarts in Groningen vinden

Prima haalbare doelen, al zeg ik het zelf. Zelfs het verdienen van €2000,- netto, aangezien ik in februari afstudeer en dan een HBO-baan kan gaan vinden en meer tijd aan mijn blog ga besteden, waardoor die ook meer verkeer trekt ;).

Doorlopende doelen

De doorlopende doelen zijn de meer traditionele ‘goede voornemens’. Zo gaan mijn vriend en ik onszelf in 2020 inschrijven bij een sportschool en wil ik gemiddeld 3x per week gaan sporten. Daarnaast wil ik 80% van de tijd glutenvrij gaan eten, om te onderzoeken of dit helpt om mijn Keratosis Pilaris onder controle te houden en mijn gezondheid overall te verbeteren. Als laatste heb ik mezelf als doel gesteld om gemiddeld 16 uur per dag te vasten. Ookwel Intermittend Fasting genoemd. IF zou erg goed moeten zijn voor je lichaam, energielevels en helpen afvallen. Nou ben ik zeker niet te dik hoor, maar ik hoop dat mijn buikje wat platter wordt en ik minder last van schuurplekken tussen mijn benen krijg als ik wat slanker ben.

En nu volhouden

Vorig jaar had ik vrij strenge goede voornemens gesteld, waardoor ik al vrij snel gedemotiveerd raakte en helemaal stopte. Dat wil ik dit jaar voorkomen door voor de doorlopende doelen gemiddelden te stellen. Hierdoor zijn de doelen wat flexibeler en door te compenseren makkelijker haalbaar. Daarnaast heb ik ook besloten om niet zo hard te zijn voor mezelf. Is mijn gemiddelde de ene week wat lager uitgevallen? No problem, we proberen het gewoon opnieuw!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020? En wat doe je om jezelf er aan te houden?

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0