Gezondheid,  Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Mijn douche-ritueel voor reiniging en opladen

Voor mij is de douche een heerlijke plaats om even terug tot mezelf te komen. Een ritueel helpt mij daarbij. Ons appartement is eigenlijk 1 grote kamer en de badkamer is het enige afgescheiden deel. De perfecte plaats om even tot mezelf te komen.

Eens in de zoveel tijd vind ik het fijn om een douche-ritueel te doen. Hierbij reinig ik mezelf eerst lichamelijk en geestelijk helemaal, om mezelf vervolgens weer op te laden. Na zo’n ritueel ben ik weer helemaal terug mezelf en kan ik alle negatieve gevoelens achter me laten. Hoe ik dat doe, lees je in dit bericht!

Voordat ik begin zet ik altijd wat kalmerende muziek op. Afhankelijk van de intentie van het ritueel kies ik verschillende binaural beats of subliminals. Maar gewoon wat oppeppende top 40 muziek doet ook wonderen!

Lichamelijke reiniging

Allereerst maak ik mijn hele lichaam schoon. Ik begin met het kammen van mijn haren en tandenpoetsen. Vervolgens doe ik een haarmasker in en stoom ik mijn gezicht. Dit stoombadje kan zo simpel zijn als een kom kokend water met wat essentiële oliën waar je met een handdoek over je hoofd boven gaat hangen.

Hierna stap ik de douche in en begin ik met een uitgebreide scrubbeurt, waarbij ik ieder deel van mijn lichaam liefdevolle aandacht geef en bedank het voor alles wat het voor me doet.

Vervolgens was ik mijn haren en doe er conditioner in, wat ik in laat trekken. Nu komt het mentale gedeelte.

Mentale reiniging en opladen

Voor het mentale deel van dit ritueel gebruik ik mijn yoni-ei. Hier lees je daar alles over. Terwijl ik het ei in heb concentreer ik me op het gebied rond mijn vagina en bekken. Ik doe wat kegeloefeningen en masseer mijn hele lichaam, om alle opgebouwde stress te laten gaan.

Wanneer ik heerlijk relaxt ben, begint het opladen. Ik visualiseer dat er een fel, wit licht van boven over me heen gaat. Hierdoor krijg ik nieuwe energie. Ondertussen ga ik nog door met mezelf masseren, tot de climax. Door de intentie die ik gezet heb, voel ik mezelf hierna super relaxt, één met mijn lichaam en tegelijkertijd energiek en super positief.

Als laatste bedank ik mijn spirit-guides en mijn lichaam. Ik spoel mijn haar uit en doe een paar temperatuurwissels van warm naar koud, om mezelf helemaal scherp te maken.

Al met al duurt dit ritueel ongeveer 30 tot 45 minuten.

Ik kan er weer een tijdje tegenaan!

Wanneer ik super gestrest ben en merk dat ik allerlei pijntjes krijg, weet ik dat het tijd is om weer even een self-love ritueeltje in te lassen. Hierna voel ik me eigenlijk altijd weer een stuk beter.

Hopelijk heb ik je met mijn ritueel inspiratie gegeven om je eigen reinigings- en oplaadritueel te ontwikkelen.

Wat doe jij als je je gestrest voelt? Heb je ook een eigen ritueel dat je dan uitvoert?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0