Level up in life,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Manifestatie techniek: Scripting

Scripting is een super krachtige manifestatietechniek als je grotere dingen wilt manifesteren. Ik vertelde er laatst al kort over in dit bericht, maar vandaag wijd ik er nog verder over uit om je alle ins & outs te leren.

Wat is scripting precies

Scripting is een manifestatietechniek waarbij je als het ware het script voor jouw perfecte toekomst gaat schrijven. Je beschrijft tot in de kleinste details hoe een dag in jouw droomleven er uit zo komen te zien. Alsof je in een dagboek schrijft, maar dan voor de toekomst. Het belangrijkste is dat je niet alleen feitelijk beschrijft wat er gebeurt, maar vooral het gevoel dat je er bij hebt. Probeer dat gevoel ook te voelen op moment dat je aan het schrijven bent. Dit maakt de manifestatie veel sterker.

Dit is waarom het werkt

Het universum houdt van duidelijkheid en gevoel. Deze twee zaken komen bij scripting aan bod. Verder word je bij scripting bijna gedwongen om jezelf eventjes écht alleen bezig te houden met je manifestatie. Tijdens het mediteren kunnen je gedachten nog wel eens gaan dwalen, maar op moment dat je actief aan het bedenken bent hoe jouw toekomst er uit komt te zien is het veel makkelijker om je koppie er bij te houden.

Zo ga je zelf aan de slag

  1. Neem een pen, notitieboekje en een kop thee en ga er eens lekker voor zitten.
  2. Bedenk wat je wilt manifesteren: een bepaalde baan, een vriendschap, of een nieuwe auto? Wees zo specifiek mogelijk. In geval van een auto: welk merk, serienummer en kleur heeft hij? Of bij een baan: bij welk bedrijf wil je werken en welk maandsalaris wil je?
  3. Welk gevoel zou het uitkomen van deze droom je geven? Enthousiasme? Het gevoel dat je bij een bepaalde groep hoort? Een liefhebbend, warm gevoel in je borst? Probeer dat gevoel op te wekken bij je zelf.
  4. Nu ga je schrijven. Beschrijf hoe jouw dag er uit zou kunnen zien als je die ene auto hebt gekocht. Schrijf iets als: “Ik bij zó blij met mijn Audi a8 uit 2020. Het is fijn om te weten dat er altijd een auto klaarstaat om me naar mijn werk te brengen. Het voelt alsof ik op een wolk rijd en de leren bekleding voelt heerlijk koel tegen mijn rug.” – maar dan zo uitgebreid mogelijk.
  5. Het is bij scripting belangrijk dat je in de voltooide tijd schrijft. Alsof het al gebeurd is. Anders script je naar een situatie waarin hetgeen dat je probeert te manifesteren altijd in de toekomst blijft.
  6. Herhaal zo vaak als je wil. Je kunt iedere dag scripten als je wil, maar pas wel op dat je geen gevoel van tekortkoming krijgt.

Valkuilen van scripting

Het grootste gevaar met scripting is dat je hetgeen je graag wil bereiken juist als buiten bereik gaat zien. Omdat je iedere dag droomt over je manifestatie en daardoor misschien juist wel heel erg bewust wordt van alles wat je (nog) niet hebt. Het is daarom belangrijk om vertrouwen te hebben dat jouw manifestatie uit gaat komen. Wat hierbij kan helpen is om na het scripten een dankbaarheidslijst te maken. Hierin schrijf je na iedere scriptingsessie minimaal 10 dingen op waar je op dat moment dankbaar voor bent.

Je hebt misschien die Audi a8 nog niet, maar je hebt wel een hele fijne Golf uit 2006 waar je altijd op kunt rekenen. En je hebt nog niet je droomcarrière, maar je hebt in ieder geval een baan om de rekeningen mee te betalen.

LOA doesn’t work unless you do

Misschien wel de grootste valkuil als het op de law of attraction aankomt is dat mensen verwachten dat hun manifestatie uit de lucht komt vallen. Dat is niet het geval ;). Je moet zélf naar buiten gaan en zélf solliciteren. Het universum ondersteund door je de juiste kansen te bieden en de juiste mensen “toevallig” jouw kant op te sturen. Het is aan jou om die kansen aan te pakken.

Dus ga op een nieuwe sport en misschien ontmoet je daar je nieuwe beste vriendin. Of ga naar dat netwerkevenement waar je eigenlijk heel erg tegenop ziet en misschien ontmoet je precies degene die jou helpt je droombaan te vinden. En voor mezelf: Blijf blogs schrijven, misschien komt er binnenkort iemand die een super coole samenwerking aan wil gaan.

Zolang jij in je kamertje blijft zitten gebeurt er helemaal niets.

Dit waren mijn tips om te beginnen met scripten. Gebruik jij scripting al? En heeft het al eens voor je gewerkt?

Liefs, Mariska

De leukste notitieboekjes om je creativiteit de vrije loop te laten

Want wees eerlijk: een leuk notitieboekje schrijft toch veel beter dan een oud schriftje? De links die je hieronder ziet zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg over de producten die je koopt nadat je er op geklikt hebt. Jij betaalt hier niets extra’s voor en je helpt mij om nog meer content te schrijven! Ik ben je oneindig dankbaar ♥

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0