Persoonlijk,  Uncategorized

Een tour langs al mijn planten

Photo by Chelsea Bock on Unsplash

Ik HOU van planten! Of het te maken heeft met de verschillende kleuren groen (mijn lievelingskleur), omdat het leven in huis brengt of omdat planten hoge vibraties hebben weet ik niet precies, maar van mij kan het niet groen genoeg zijn in huis. Mijn vriend daarentegen heeft een klein trauma van vroeger, dus hij is een tikkeltje huiverig over mijn nieuwe verzameling. Desalniettemin heb ik al aardig wat groene vriendjes verworven en vandaag neem ik jullie mee op een tour langs al mijn plantbabies.

Krul-lipstickplant

In ons huis zul je niet snel ‘normale’ planten zien. Vriendlief en ik zijn het er beiden over eens dat huisplanten een wat aparter uiterlijk mogen hebben. De lipstickplant zie je tegenwoordig steeds meer, maar de variant met gekrulde blaadjes een stuk minder. Binnenkort komen er bloemetjes aan die lijken op een uitgerolde lippenstift.

Tradescantia Spatacea

Door de prachtig paarse achterkant en rozige strepen is ook deze plant niet helemaal standaard qua uiterlijk. Hij heeft een tijdje boven in de slaapkamer gestaan en is daardoor iets verwaarloosd, maar nu hij de nodige aandacht krijgt begint hij weer helemaal op te fleuren!

Ananasplant

Deze plant zou moeten helpen tegen snurken, maar ik kan je verzekeren: dat doet hij niet. Daarom heb ik hem maar van de kledingkast in de slaapkamer naar de huiskamer verplaatst. En ook een beetje omdat de plant zo groot werd dat de vrucht tegen het plafond gedrukt zat…

“Ziekenhuisje” voor jonge en zielige planten

Op een klein plateautje verzamel ik de planten die een beetje extra tlc kunnen gebruiken. Zo staan hier de citroenplantjes die ik vorige zomer vanuit een zaadje heb opgekweekt en de Philodendron silver die ik mijn vriend twee jaar geleden gaf toen hij uit huis ging. Deze plant overleeft echt alles en is super vergevingsgezind! Hij heeft al twee verhuizingen overleefd, een donkere kamer, algemene nalatigheid en is op dit moment in behandeling voor rouwmugjes. Toch komt deze plant direct wanneer ik hem ookmaar het kleinste beetje aandacht geef direct met nieuwe blaadjes.

En dan hebben we ook nog….

Verder heb ik wat lucky bamboo stengels in een vaas met een nepplantje, zelfgekweekte cactusjes, een luchtplantje en sinds kort twee paascactussen. Bij de lidcactus moet ik altijd denken aan een hele grote plant die mijn moeder had staan. Geen idee wat er mee gebeurd is, maar ik weet wel dat ik verliefd ben op deze prachtige, rijk bloeiende planten.

String of Hearts

En last but not least, het nieuwste lid van onze familie: de String of Hearts. In het begin wist ik niet zo goed wat ik van dit plantje moest vinden. In het tuincentrum hing hij wel al een tijdje, maar steeds met de steeltjes in de knoop. Niet zo’n gezellig gezicht… Nu ben ik echter 180 graden omgedraaid wat dit plantje betreft. Wat een schatje, met zijn hartvormige blaadjes! Een subtiel plantje dat hier een heel mooi plekje boven de TV heeft. Zodra hij wat langer is ben ik van plan stekjes te nemen, zodat de plant steeds voller wordt.

Hou jij ook zo van planten? En wat is jouw lievelingsplant? Deel het in de comments! Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe plantenkinders. Zou ik een probleem hebben? Denk het niet 😉

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0