Bewust leven,  Gezondheid,  Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Je vibraties verhogen. Waarom zou je dat willen?

Ik ben er van overtuigd dat de mens een wezen is dat bestaat uit pure energie, maar nu een tijdelijke ervaring opdoet op aarde. Het lichaam op aarde is slechts een soort avatar, of Sims poppetje, zonder dat we het zelf weten. De energie waar we uit bestaan heeft een bepaalde vibratie, of trilfrequentie en die trilfrequentie maakt hoe wij de wereld om ons heen ervaren.

Zo, was dat zweverig genoeg? Mooi, lees snel verder, dan zal ik het allemaal uitleggen en concretiseren!

Vibraties dus hè?

Inderdaad, in het leven draait het allemaal om vibraties, of je energetische stand van zijn. Alles en iedereen is in wezen energie en zoals je misschien wel weet, verplaatst energie zich doormiddel van vibraties. Jij bént dus een vibratie en stoot deze ook uit. Wanneer je jezelf slecht voelt, heb je een lage vibratie. Iemand die heel vrolijk is, heeft een hoge vibratie.

Wanneer jij zelf overwegend positieve gevoelens hebt, heb je over het algemeen een hoge vibratie en zul je ook geïnteresseerd zijn in zaken met een hoge vibratie. Je trekt als het ware meer hoge vibraties, meer positieve dingen aan. Andersom werkt dit het zelfde met negatieve vibraties. Je trekt meer negatieve vibraties, negatieve dingen aan en zal daardoor de wereld een stuk negatiever ervaren. Terwijl het voor een groot gedeelte een kwestie van mindset is.
Het is daarom zaak om, als je in een lage staat van vibratie verkeert, die vibratie te verhogen zodat je jezelf beter zal gaan voelen.

Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel absoluut niet dat depressies geen reëel ding zijn en dat het allemaal je eigen schuld is. Ik bedoel alleen dat je de mogelijkheid hebt om jezelf beter te voelen, wanneer het je lukt om je vibraties te verhogen.

Ik voel me al best prima, mijn vibraties zijn hoog genoeg.

Misschien voel je jezelf op dit moment prima. Je hebt een prima baan, een prima huis en het leven gaat zijn gangetje. Natuurlijk heb je wel eens een slechte dag, zou je best wat meer geld willen hebben, en ja natuurlijk droom je van die geweldige relatie waarin alles klopt. Wat nou als ik je vertel dat het mogelijk is om een geweldige baan te hebben, je droomhuis en dat je iedere dag opstaat met bakken energie. Klinkt best goed hè? Kijk maar eens mee naar de volgende afbeelding:

Consciousness Scale- Vibration

De wetenschapper dr. David R. Hawkins heeft zich verdiept in deze materie en ontwikkelde bovenstaande schema waarin staat weergegeven wat de trillingsfrequentie van bepaalde emoties is. De laagste score is 0, de hoogste 1000. Alle emoties onder de 100 worden gezien als ‘zwakke’ emoties, emoties die je een negatief gevoel geven. Tussen de 100 en 200 zitten neutrale emoties, die niet persé goed of slecht zijn. Boven de 200 zit je in de krachtige emoties. Dit zijn de emoties die jou een positief gevoel geven en jou helpen om de beste versie van de wereld te ervaren.
Je hebt vast wel eens gehoord van het gezegde: Wat je aandacht geeft groeit. Dit geldt ook voor je energie.

De emoties die je het meeste voelt, geven je vibraties aan. Heb je veel last van schaamte, of voel je je angstig om wat voor reden dan ook? Dan ben je dus heel laag in vibraties en voel je je het grootste deel van de tijd ongelukkig. Ook als je hier niet persé bij stilstaat. Het probleem met deze lage vibraties is dat je ook dingen en mensen aantrekt met lage vibraties. Je ervaart als het ware de ‘lage vibratie versie van de wereld’.

Lage en hoge vibraties maken hoe jij de wereld ervaart.

Je kent het vast: je wordt ‘s ochtends wakker en vlak nadat je uit bed stapt stoot je je hoofd keihard. Je eerste gedachte is waarschijnlijk: “Oh, wordt het zo’n dag?”. En inderdaad, het wordt zo’n dag. Je mist de bus, krijgt slecht nieuws op het werk, laat het eten aanbranden en ‘s avonds heb je ook nog eens ruzie met je partner.
Je bent die dag begonnen in een staat van lage vibratie en trok daardoor evenementen aan die zo’n zelfde lage vibratie hebben.

Andersom werkt dit net zo: Je wordt wakker en het zonnetje schijnt. Je voelt je direct goed en weet: Dit wordt een goede dag. En inderdaad hoor: er staat die dag geen file, je hebt al je werk voor die dag afgemaakt en ‘s avonds wacht je partner op je met het eten en een opgeruimd huis. Allemaal, omdat je die dag begon met een hoge staat van vibratie. Je ervoer die dag de ‘hoge vibratie versie van de wereld’.

En daarom is het zaak om zo hoog mogelijke vibraties te hebben

Wanneer je zorgt dat je overwegend in een hoge staat van vibraties verkeert, zul je merken dat de wereld er een stuk beter uitziet. In de ‘lage vibratie versie van de wereld’ heb je misschien autopech, terwijl je in de ‘hoge vibratie versie van de wereld’ zo door kunt rijden zonder file. Dat wat je uitstraalt, trek je aan. Denk maar eens aan The Secret. Datgene waar jij hard aan denkt en naar verlangt, dat wordt werkelijkheid. Door hoge vibraties uit te zenden, gaat dit allemaal een stuk makkelijker.

Binnenkort deel ik tips hoe jij je vibraties kunt verhogen. Dat doe ik expres in een aparte blog, omdat ik bang was dat deze anders te lang wordt. (en ik hoop stiekem dat je nog eens terugkomt 😉 ).

Liefs, Mariska

Bronnen:
https://www.hogerbesef.nl/vibratie-verhogen-14-manieren/

https://holistik.nl/energetische-vibratie/

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0