Bewust leven,  Gezondheid,  Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Je vibraties verhogen, zo pak je dat aan!

Ripple Effect | This Mortal Flesh

Vorige week schreef ik dit artikel over het verhogen van je vibraties en waarom je dat zou willen. Nu je deze informatie even hebt kunnen laten bezinken en hebt kunnen wennen aan het idee van al deze vibraties ga ik delen hoe je die vibraties kunt verhogen. Want geloof me, dat wil je ūüėČ

Een klein verhaal over mijn eigen ervaring

Vorige week kreeg ik het verschrikkelijke nieuws dat ik een half jaar langer over mijn studie ging doen, omdat ik een tentamen niet gehaald heb en tot december 2019 geen kans meer heb om deze te herkansen. Althans, ik voelde me op dat moment verschrikkelijk. Ik keek al een tijdje op tegen het gesprek dat ik met mijn docent ging voeren, in de hoop om mijn cijfer nog omhoog te krijgen, maar in aanloop naar en tijdens het gesprek zonk de moed me steeds meer in de schoenen. Ik wist dat het niet meer te redden viel.

Mijn probleem was niet zo zeer het langer studeren. Natuurlijk is het zonde van de tijd en het geld, maar ik wist dat ik daar wel overheen zou komen. Mijn angst zat hem in wat anderen zouden denken. Hoe zullen mijn vrienden en vriendje reageren? Wat zullen mijn ouders wel niet zeggen? Zullen ze teleurgesteld zijn? Boos wellicht?

Ik heb nu het gevoel dat ik, doordat ik me zo focuste op die negatieve gevoelens, mezelf de afgrond in heb geholpen. Ik was zó gefocust op een negatieve uitkomst, dat ik die ook kreeg. In de bus naar huis realiseerde ik mezelf ineens dat mijn gedachten helemaal niet waar zijn. Natuurlijk zullen mensen het jammer vinden dat ik er wat langer over doe, maar dat vinden ze omdat ze van me houden. Mijn familie en vrienden willen het beste voor me en ze vinden het vervelend voor mij dat ik mijn doel niet kan behalen. Ze hebben geen reden om boos of teleurgesteld te zijn.

Toen ik het kantoortje van mijn docent uit kwam, waren mijn vibraties ontzettend laag. Ik schaamde me en voelde mezelf haast schuldig omdat ik niet aan mensen hun verwachtingen kon voldoen. Nadat ik mezelf hiervan bewust werd, lukte het me om langzaam maar zeker weer omhoog te krabbelen (tijdens die busrit). Ik sloot mijn ogen, focuste op mijn hartslag en ademhaling en bleef tegen mezelf zeggen dat er niemand boos op me zou zijn. Mijn familie steunt me en mijn vrienden houden niet minder van me. Thuis aangekomen was ik alweer een stuk rustiger en toen het hoge woord er eindelijk uit was, was iedereen inderdaad heel lief voor me. Mijn ouders vinden het heel jammer voor me, maar ze hadden niet de reactie waar ik bang voor was.

Hoe dat me is gelukt? Door zo snel mogelijk die lage vibraties te laten gaan en weer terug te keren naar een hogere staat van vibratie. Ik had de moed om te vertellen wat er aan de hand was, ondanks de schaamte en angst.

Deze en vergelijkbare afbeeldingen ga ik nog heel vaak aanhalen! Deze versie is gemaakt door gowithharmonie.com

En daarom moet je je vibraties verhogen!

Om te zorgen dat je niet in je negatieve gevoelens blijft hangen (“Oh, het wordt dus zo’n dag”) is het raadzaam om heel bewust je vibraties te verhogen. Om op die manier de positieve versie van de wereld te ervaren en de meest geweldige ervaring te cre√ęren.
Zie de wereld als een groot blok klei dat je kunt vormen zoals je wilt. Wat je ook kunt bedenken, alles is mogelijk. Hoge vibraties staan gelijk aan warmte en lage vibraties staan gelijk aan kou.
Je weet misschien nog wel van vroeger dat je klei altijd eerst even in je handen moet opwarmen voordat je er mee kunt werken. Anders is het stug, hard en scheurt het gemakkelijk.
Zo kun je de wereld ook zien. Hij is veel makkelijker te kneden en vormen als de vibraties hoog zijn. Hogere vibraties zorgen dat jij jouw wereld precies zo kunt kneden/vormgeven als jij wilt.

Praktische manieren om vibraties te verhogen

 • Mediteer regelmatig
  • En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik dat vandaag nog niet gedaan heb, dus als we dat nu samen even gaan doen zie ik je zo terug.
  • Meditatie zorgt er voor dat je je bewust wordt van je gedachten en dat je je hier makkelijker van kunt loskoppelen. Je herkent negatieve gedachten en kunt deze bewust omzetten in positieve.
  • Er zijn tal van meditaties die je vibraties kunnen verhogen. Ik gebruik graag die van Aaron Doughty.
 • Wees je bewust van je gedachten
  • Is jouw glas half vol, of half leeg? Welk antwoord je hier ook op geeft, je hebt gelijk. Probeer de positieve kanten van het leven te zien, ook als het leven even moeilijk is.
  • Een goede oefening hiervoor is een dankbaarheidsdagboek. Schrijf dagelijks een paar dingen op waar je dankbaar voor bent, bijvoorbeeld dat je die dag te eten hebt gehad, of dat je vrolijke vogeltjes hoorde fluiten. Het hoeven geen grote dingen te zijn, als je de dankbaarheid maar voelt vanuit je hart.
  • Bedenk ook waar jouw negatieve gedachten vandaan komen. Wees eerlijk tegen jezelf: Klopt het wel wat je denkt, of lijkt het allemaal erger dan het is?
 • Doe dingen waar je blij van wordt
  • En dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Dit gaat hand in hand met je dankbaarheidsdagboek. Welke thema’s komen regelmatig terug? Waar ben je extreem dankbaar voor? Ben je dankbaar voor je familie, of ben je dankbaar voor de natuur? Kunst misschien, of voel je je dankbaar wanneer je iemand naders hebt kunnen helpen? Doe meer van die dingen!
 • Zorg goed voor je lichaam
  • Gezond eten bevat hogere vibraties dan junkfood. Hoe meer hoge vibraties jij in je lichaam stopt, hoe hoger jouw eigen vibraties worden.
  • Door te sporten maak je gelukshormonen aan. Door die gelukshormonen voel je je beter, waardoor je vibraties automatisch verhoogd worden.
 • Zet het nieuws uit
  • Valt het jou ook op dat het nieuws altijd over negatieve gebeurtenissen gaat? En voel je je na het kijken van het nieuws altijd een beetje down? Bang misschien? Of schaam je je voor de mensheid? Zet het lekker uit! Niemand verplicht jou om naar het nieuws te kijken. Je denkt misschien dat het belangrijk is om te weten wat er elders in de wereld gebeurt, maar hoeveel kun je er nou werkelijk aan doen, behalve jezelf er slecht door voelen?
  • Zorg dat jouw omgeving positief is en je cre√ęert een soort domino-effect. Mensen raken ge√Įnspireerd door jouw positieve vibraties en zullen zelf ook sneller geneigd zijn om positieve dingen te doen, waarmee zij ook weer anderen inspireren.
 • Zet intenties
  • Zeg dingen tegen jezelf als: Vandaag is de beste dag ooit, of Ik voel me geweldig en ik kan alles aan. Intenties zijn krachtiger dan je denkt en als je er oprecht in gelooft en er emoties aan vasthangt zul je zien dat alles mogelijk is.
  • Ga na of je niet onbewust negatieve intenties zet. Zeg je bijvoorbeeld: Ik ben niet arm. Dan focust je energie evengoed op arm zijn. Zet je de intentie: Ik heb genoeg geld om mezelf te onderhouden en leuke dingen te doen. Dan focus je op geld en leuke dingen.
  • Zet iedere ochtend de intentie dat vandaag een goede dag is. Zeg tegen jezelf: Vandaag wordt geweldig. Vandaag zit vol met positieve energie. Vandaag is de beste dag ooit! Bedenk waar je dankbaar voor bent en onthoud: Datgene wat je uitzendt (dankbaarheid) zorgt dat er meer van dat soort dingen naar je terugkomen: Dingen om dankbaar voor te zijn.
 • Word je bewust van limiterende overtuigingen
  • Grote kans dat jij van huis uit hebt meegekregen dat geld lastig te krijgen is, of dat het moeilijk is om een opleiding te halen. Onbewust hou je vast aan deze overtuigingen, terwijl ze helemaal niet waar zijn.
 • Luister naar binaural-beats
  • Geluid zijn vibraties van de lucht. Door naar binaural beats te luisteren gooi je als het ware hoge vibraties naar je lichaam, waardoor jij zelf ook hoger gaat vibreren.

Nog een klein extraatje

Dat jij nu deze blog leest, geeft al blijk van het feit dat je vibraties aan het verhogen zijn. Anders had je de versie van de wereld waarin deze blog zich bevindt nooit kunnen zien! Klinkt lekker hocus pocus hè?

Wanneer jouw vibraties laag zijn, zie je ook de versie van de wereld met lage vibraties. De wereld waarin mensen er van uitgaan dat dingen hun overkomen, in plaats van dat je er zelf ook een rol in speelt.
Wanneer jouw vibraties hoger zijn, of de wil om te veranderen is er, zul je je steeds meer bewust worden van het feit dat jij zelf de regisseur én de hoofdrolspeler bent. Jouw wil is wet.

Het grappige is dat ik tijdens het schrijven van dit artikel aan alle kanten uit mijn omgeving positief nieuws hoor. Complimentjes van de baas, een vriend die een baan aangeboden heeft gekregen en ik kreeg zelf een goed cijfer terug voor een tentamen. Toeval? I don’t think so.

Ben jij al bewust bezig met je vibraties? Ik ben heel benieuwd hoe je dat doet!

Onthoud: jij bent geweldig. Jij bent de held van jouw eigen verhaal. Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft.
Liefs, Mariska

Bronnen:

-https://www.hogerbesef.nl/vibratie-verhogen-14-manieren/

https://www.vanessavink.com/nl/patronen-doorbreken-door-je-vibratie-te-verhogen/

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0