Uncategorized

Mijn favoriete manifestatietechniek

Een tijdje terug kreeg ik de vraag hoe concreet te beginnen met manifesteren. Helaas kon ik de persoon in kwestie niet persoonlijk antwoorden vanwege een typefout in haar mailadres. Daarom besloot ik er een blogberichtje aan te wijden waarin ik mijn favoriete manifestatietechniek uitleg samen met nog een paar praktische tips.

De belangrijkste tip:

Manifesteren kan op ontzettend veel manieren, maar het belangrijkste is dat je weet dat jouw manifestatie uit gaat komen, maar dat je niet vasthoudt aan de manier waarop. Manifestaties kunnen namelijk op andere manieren uitkomen dan je vooraf bedacht had. Wil je bijvoorbeeld een blauwe vlinder manifesteren, dan hoeft die niet in levende lijve langs te komen. Het kan ook een opgezet exemplaar zijn, of een foto. Het universum vindt haar weg, ongeacht plaats of tijd.

Mijn favoriete manifestatietechniek

Mijn favoriete manifestatietechniek is om een brief naar het universum te schrijven. In die brief bedank ik haar voor datgene wat ik graag wil hebben, alsof ik het al ontvangen heb. Ik beschrijf hoe ik mezelf daarbij voel en voel die emoties op dat moment ook echt in mijn lichaam. Bijvoorbeeld: “Lief Universum, dankjewel dat ik een euro heb mogen ontvangen! Het maakt me enthousiast om te zien dat manifesteren écht mogelijk is, wouw! Ik ben je super dankbaar voor deze boodschap en ik geloof 100% in jouw bestaan. Ik weet dat er na deze ene euro nog veel meer gaan volgen en ik kan niet wachten om ook die in ontvangst te mogen nemen. Nogmaals dankjewel.” Dit is een super snel bedacht voorbeeldje, meestal mediteer ik van tevoren een zo’n 10 minuten en zit er iets meer diepgang in mijn brieven ;). Deze brieven schrijf ik in mijn dagboek, ik bewaar ze dus gewoon en herlees ze af en toe om dat gevoel van dankbaarheid weer op te wekken.

Heb geduld

Maar let op: zodra je de brief geschreven hebt, is je manifestatie onderweg. Blijf er daarom niet over doorzeuren aan het universum. Zie het zo: wanneer je in een restaurant een gerecht bestelt, wacht je geduldig tot het komt. Je weet dat je eten komt en gaat niet iedere 10 minuten aan de chef vragen waar je eten blijft. Je gaat rustig verder met je gesprek, neemt nog een slok wijn en voordat je het weet is je eten er. Zo moet je een manifestatie ook zien: je hoeft niet iedere 10 minuten te vragen of hetgeen je manifesteert er al aankomt. Je hebt je bestelling doorgegeven. Jouw taak zit er op en je kunt rustig doorgaan met je leven.
Natuurlijk moet je niet op je gat voor de TV gaan zitten, dan gebeurt er helemaal niets, maar je kunt rustig je ding doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw manifestatie misschien niet uit komt.

Dankbaarheid = key

Wat bij manifesteren ook goed werkt is om regelmatig lijstjes te maken van die dingen waar je al dankbaar voor bent, zodat je nog meer dingen om dankbaar voor te zijn kunt aantrekken. Je trekt namelijk datgene aan wat jij uitzendt. Als jij veel dankbaarheid uitzendt, zal je meer dingen aantrekken om dankbaar voor te zijn.

Being as if

We horen vaak het gezegde: fake it till you make it. Ook ik heb jaren lang bij dit gezegde geleefd en het heeft me om eerlijk te zijn best ver gebracht. Er is echter een nog veel krachtigere manifestatietechniek: Zijn alsof. Gedraag jezelf als de persoon die je graag wilt zijn. Fake it till you make it impliceert dat je doet alsof. Je speelt een toneelstukje, maar bent niet echt die persoon die je tracht te zijn. Veel krachtiger is om de persoon te worden die je wilt zijn. Klinkt heel simpel hè? Een beetje té simpel misschien?

Stel: je wil graag fulltime blogger worden. De meest krachtige manier om dit waar te maken is door simpelweg een fulltime blogger te worden. Schrijf volgens een regelmatig schema, reageer op je lezers, doe alle dingen die grote bloggers ook doen. Je zal zien dat je weldra meer lezers trekt en misschien zelfs geld gaat verdienen. Puur omdat jij jezelf voordat je het al echt was als een fulltime blogger gedroeg. Snap je? Als deze uitleg nou niet duidelijk is, laat het me weten! Dan zal ik binnenkort een uitgebreide blogpost wijden aan dit onderwerp.

En jij?

Nu jullie mijn favoriete manifestatietechniek weten, ben ik heel benieuwd naar die van jullie! Laat ze achter in de comments, of stuur mij persoonlijk een mail. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren 🙂

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0