Bewust leven,  Gezondheid,  Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Geil eens op jezelf ~ verbeter je zelfbeeld

Regelmatig sta ik, tot groot vermaak van mijn vriend, mezelf te bewonderen in de badkamerspiegel. Ik kijk naar mijn volle, ronde billen, mooie figuurtje en lange haar. En ik geniet er van! Eigenlijk zouden we dat allemaal wat vaker moeten doen, op onszelf geilen. Want hoe kun je verwachten dat een ander je mooi vindt, als jij het zelf nieteens gelooft! Vandaag deel ik tips om jouw zelfbeeld te verbeteren, zodat ook jij ziet wat een heerlijk mens je bent.

Zodra jij besluit dat je lekker bent, is het zo

We weten hoe de Wet van Aantrekkingskracht werkt. En als je dat nog niet helemaal weet, raad ik je aan om dit artikel te lezen. Het komt er voor mij op neer dat alles waarvan jij besluit dat het zo is, ook daadwerkelijk zo is. Maar soms kan het moeilijk zijn om te besluiten iets te geloven dat zo drastisch anders is als de maatschappij ons wil doen geloven. We worden dagelijks geconfronteerd met foto’s van slanke, flawless dames met tips hoe wij net zo kunnen worden. Blijkbaar is hoe we er nu uitzien dus niet goed genoeg?

Onzin, ook jij bent een knappert!

Iedereen is knap op zijn/haar eigen manier. Het grappige is, dat sinds ik mezelf als mooier ben gaan zien, ik anderen ook als veel knapper zie. Ik zie bij iedereen wel iets moois: een aparte kleur ogen, leuk shirtje, mooie houding of de algehele uitstraling. En dat helpt me weer om die dingen ook bij mezelf te herkennen.

Zo zie jij dat lekkere ding in de spiegel

Het volgende stappenplan is onbewust onderdeel van mijn ochtendroutine geworden:

 1. Zet muziek op waar je vrolijk van wordt, instant hoge vibraties!
 2. Ga in je ondergoed/nakie voor de spiegel dansen
 3. Zie je lichaam en terwijl je danst noem je dingen op die je mooi vindt aan jezelf, bijvoorbeeld:
  1. Je volle billen die bewegen op de maat van de muziek,
  2. Je haar dan over je rug beweegt,
  3. De schittering in je ogen, omdat je geniet van de muziek,
  4. Je borsten die perfect in proportie zijn,
  5. Je benen die jouw lichaam dragen en in staat stellen die dansbewegingen te maken,
  6. Jouw vrolijke lach, die naar buiten komt omdat datgene wat je aan het doen bent eigenlijk best belachelijk is. En dat is heerlijk!
 4. Ja, je maakt jezelf een beetje belachelijk, maar dat moet toch af en toe kunnen? Lekker lachen om jezelf en gekke dingen uithalen?
 5. Herhaal eens per dag

En als je echt niets mooi vindt aan jezelf?

Het kan zijn dat je zó onzeker bent over jezelf, dat je niets moois kunt ontdekken tijdens de spiegeloefening. Pak het dan iets rustiger aan en noem iedere dag een paar dingen aan je lichaam waar je dankbaar voor bent. Je hoeft dat deel niet persé mooi te vinden, als je het maar wel dankbaar bent voor bewezen diensten. Bedank je oren, omdat ze je muziek laten luisteren. Wees dankbaar voor je ogen, omdat je er de wereld mee kunt zien. Bedank je benen, omdat ze je overal naartoe brengen en je handen, omdat je er spullen mee kunt vasthouden.
Besteed hier iedere dag een minuutje aan en je zult na een aantal weken zien dat je die delen die je dankbaarheid toont een stuk mooier bent gaan vinden. Ga jezelf nu focussen op die mooie stukjes van jezelf. Bedank ze. Bewonder ze! Er zullen steeds meer mooie stukjes tevoorschijn schieten, want datgene wat je aandacht geeft groeit!

En voordat je het weet is jouw zelfbeeld zoveel verbeterd dat ook jij op jezelf loopt te geilen in de badkamerspiegel!

Het doel van een verbeterd zelfbeeld

Wanneer jij inziet wat een ontzettend lekker ding je bent, zal je in het dagelijks leven een stuk zelfverzekerder zijn.
Of misschien is geilheid niet het juiste woord, het is niet de bedoeling dat je het gevoel creëert dat de bakker op de hoek je geil vindt. Wat ik bedoel is dat je inziet dat jij ook een knappert bent. Dat je een charmante lach hebt en je er best mag zijn.

Hoe is het met jouw zelfbeeld gesteld? Wat zijn jouw tips om jezelf wat meer te waarderen? Geil jij wel eens op jezelf in de spiegel? Deel het in de comments!

Liefs, Mariska

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0