Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

The Secret ~ bereik alles wat je wilt

The Secret Quotes Law Attraction. QuotesGramWat als ik je vertel dat er een manier is om alles te bereiken wat je wilt? Dat je niet je hele leven met tegenzin naar je werk hoeft en dat het écht mogelijk is om de liefde van je leven te ontmoeten? Je zou denken dat dit een groot bewaard geheim is, of tovenarij, maar niets is minder waar. The Secret is heel echt en ik ga je vandaag vertellen hoe je het in je voordeel kunt laten werken (of hoe je het ongemerkt in je eigen nadeel gebruikt).

The Secret dus, het geheim. Wat eigenlijk helemaal geen geheim is, want iedereen mag het weten en gebruiken!

Wet van de aantrekkingskracht

The Secret gaat uit van een extra natuurwet, de wet van de aantrekkingskracht. Deze ‘wet’ stelt dat je alles waar jij je op focust aantrekt. Focus jij je op de goede dingen in het leven, dan zal je je waarschijnlijk gelukkig voelen. Maar focus jij je vooral op de slechte dingen, dan zal je jezelf een stuk ongelukkiger voelen en zal je in een spiraal van negatieve gebeurtenissen terechtkomen.
Dit was natuurlijk een heel algemeen voorbeeld, waar iedereen zich wel in kan vinden, toch? Het is de essentie van de wet van de aantrekkingskracht: de mens kan alles (binnen menselijk bereik) krijgen, wanneer deze hier op ingesteld is.

Wanneer je met de wet van aantrekkingskracht aan het werk gaat, moet je er wel rekening mee houden dat deze geen rekening houdt met het woord ‘niet’ en met tijd. Formuleer je wensen dus altijd in de positieve zin, bijvoorbeeld “Ik heb genoeg geld” in plaats van “Ik ben niet meer arm”. Bij het eerste voorbeeld ligt de nadruk op genoeg geld, het tweede voorbeeld benadrukt arm. Voel je wat ik bedoel?

Hocus pocus?

De Secret klinkt op deze manier alsof het hekserij is waar normale mensen niets mee te maken hebben. “Dat trucje werkt toch niet!”- hoor ik je al denken, maar denk eens terug aan een gebeurtenis waarbij je heel bang was voor een slechte uitkomst, (en dus heel erg op die slechte uitkomst gefocust was) en dat je ook daadwerkelijk die verkeerde uitkomst kreeg.

En denk nu eens aan een situatie waarbij je er overtuigd was van een goede uitkomst, bijvoorbeeld precies een bepaald aantal ogen dobbelen, en dat het nog gebeurde ook! Je was gefocust op dat specifieke aantal ogen, dus dat is wat je kreeg.

Dit heeft allemaal te maken met energie. Alles bestaat in wezen uit energie; de lucht, de bomen, dieren, je TV en jijzelf. Deze energie maakt ook wat je bereikt en hoe jij je voelt. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan, is dat je deze energie kunt sturen. Als je er maar oprecht in gelooft, geduld hebt en er voor werkt.

The secret gebruiken

Het gebruik van the secret is eigenlijk heel simpel, zolang je doelen maar duidelijk en haalbaar zijn.

  1. Bedenk wat je precies wilt.
  2. Heb oprecht vertrouwen dat het gebeurt, leef alsof het al gebeurt is.
  3. Je krijgt wat je verlangt.

Het lijkt zo simpel en dat is het ook! Ik zal ieder punt nog even toelichten.

1. Bedenk wat je precies wilt

Bedenk wat je precies wil bereiken: financiële onafhankelijkheid, liefde of die ene baan die je zó gaaf lijkt? Wees hier heel specifiek in, schrijf het desgewenst op. Let er op dat je je wensen altijd in de positieve zin formuleert, aangezien het universum het woord ‘niet’ niet herkent.

Het universum is altijd in het heden. Er is geen verleden, geen toekomst en al helemaal geen tijd. Formuleer je wensen dus altijd in het nu. Als jij graag over een jaar rijk wilt zijn, dan zal het voor eeuwig ‘over een jaar’ blijven en dus altijd net buiten jouw bereik liggen. Het universum denkt als het ware dat het de tijd heeft om jouw wens uit te stellen, zoals jij misschien met een deadline voor school doet. Formuleer jij je wens in de tegenwoordige tijd, dan zet je het universum gelijk voor je aan het werk. De deadline komt ineens heel dichtbij en er moet gewerkt gaan worden.

Onthoud dus goed dat een wens voor de toekomst niets uithaalt. Het universum zal pas voor je gaan werken, als jij zelf aan het werk gaat om je wensen in je leven te incorporeren.

2. Heb oprecht vertrouwen dat het goedkomt

Als jij ook maar de kleinste twijfel vertoont, zal je wens niet uitkomen. Onthoud dat goed

Wat goed werkt is het visualiseren van jouw wens. Hoe voel je je als je wens is uitgekomen? Hoe zal je je kleden, welke geuren en kleuren horen er bij? Veel mensen stellen dat het werkt om jezelf te gedragen alsof de wens al is uitgekomen. Dus als jij je droombaan wilt hebben: Hoe zou jij je kleden? Hoe gedraag je je naar collega’s? Hoe hard werk je? Doe al deze dingen bij je huidige functie en werk hard om je droombaan te vinden.

Je kunt natuurlijk niet gaan zitten wachten tot je wens uitkomt, je moet zelf ook aan het werk. Je zal bijvoorbeeld nooit de liefde van je leven vinden, als je nooit het huis uitgaat en met niemand praat. De wet van aantrekkingskracht kan je echter wel net dat duwtje in de richting van de juiste persoon geven.

Wil je graag genoeg geld hebben, gedraag je dan alsof je genoeg geld hebt. Hoe zou je je kleden, welke activiteiten zou je doen? Hoe zou je je gedragen? Natuurlijk moet dit wel binnen jouw huidige bereik liggen, je moet niet krom liggen om maar te doen alsof je rijk bent. Wat bijvoorbeeld wel kan is een goedkopere versie van designer-items aanschaffen, of uiteten gaan bij een goedkoop restaurant dat wel luxe aanvoelt. In plaats van naar een luxe spa te gaan, kan je ook thuis jezelf verwennen.
Bedenk ook wat rijke mensen hebben gedaan om rijk te worden. Kan jij dit ook doen? Werk hard, geef niet meer uit dan je kunt en wees gelukkig met wat je hebt.

3. Je krijgt wat je verlangt

Wanneer je veranderingen begint te merken, weet je dat je op de goede weg bent. Wat misschien wel het belangrijkste is, is het universum bedanken. Voel dankbaarheid voor iedere kleine verandering of verbetering. Herken en erken ze allemaal en sta er bewust bij stil. Houd bijvoorbeeld een dankbaarheidsdagboek bij waarin je iedere avond een paar minuten de tijd neemt om te bedenken waar je die dag dankbaar voor was. Dat kan voor iets groots zijn, bijvoorbeeld een promotie, maar ook iets kleins zoals de vogeltjes die zo gezellig zingen.

Ik bedoel, wees eerlijk naar je zelf: jij helpt toch ook liever iemand die dankbaarheid vertoont dan iemand die jouw hulp als vanzelfsprekend behandelt en steeds meer blijft vragen zonder een ‘dankjewel’?

Verdere tips

Sommigen zullen zeggen dat het het beste is om je wens te stellen en hem vervolgens te vergeten, met het vertrouwen dat het goed komt. Ik vind dit zelf lastig en ben liever bewust bezig met mijn wensen. Dit doe ik door bijvoorbeeld een visionboard te maken. Een collage waar ik al mijn doelen/wensen voor het komende jaar op zet. Bijvoorbeeld een foto van een auto, omdat ik graag een eigen auto wil. Een foto van een voordeur, omdat ik graag een eigen appartement wil en een uiltje, omdat ik mijn studie graag wil halen. Door deze collage dagelijks te zien, word ik er aan herinnert wat mijn wensen zijn en sta ik er even bij stil hoe dankbaar ik ben voor de kleine stapjes die ik maak. Zo is mijn auto door de keuring gekomen dit jaar en hebben mijn vriend en ik nu samen een appartementje.

Verder is het onwijs belangrijk om positief naar je doelen te blijven kijken. Is het er gisteren niet van gekomen, heb er dan vertrouwen in dat het vandaag lukt en leef daar ook naar. Ga actief opzoek naar die perfecte baan, oefen met de hobby waar je beter in wit worden, of ga naar plaatsen waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Werkt dit nou écht?

Om te oefenen met de wet van aantrekkingskracht kun je beginnen met iets kleins. Wees er tijdens een spelletje van overtuigd dat je een bepaald aantal ogen dobbelt. Of stel in je hoofd een blad of veer voor. Maak deze zo uniek, dat je het direct herkent wanneer je het tegenkomt.

Belangrijk is dat je er met heel je hart in gelooft. Als je sceptisch bent, zal je wens niet uitkomen, doordat je diep van binnen niet wilt dat het uitkomt.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd geraakt in the secret en wil je graag meer weten? De Nederlandse versie van het boek ‘The Secret’ koop je heel gemakkelijk via bol.com. Ook is de documentaire te vinden op Netflix en zijn er veel youtube video’s over het onderwerp gemaakt.

Heb jij ervaring met The secret? Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Mariska

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0