Bewust leven,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Een visionboard voor manifesteren

Een visionboard is een heel fijn hulpmiddel bij het manifesteren. Het helpt je namelijk om datgene wat je wilt bereiken echt voor je te zien en om je regelmatig te herinneren aan je doelen.
Ik maak mijn visionboard meestal aan het begin van het nieuwe jaar en gebruik die dan als achtergrond van mijn computer. Zo word ik er iedere dag aan herinnerd.

Wat is een visionboard precies?

Een visionboard is een collage van jouw doelen en dromen. Door middel van foto’s, tekeningen en korte teksten maak je je doelen visueel. Hierdoor is het makkelijker om ze jezelf voor te stellen. Dit visionboard maak je in het echt of digitaal en plaats je ergens waar je hem dagelijks ziet. Denk dus aan de achtergrond van je computer, of een groot prikbord boven je bed.

Hoe maak je een visionboard?

  1. Bedenk allereerst of je je visionboard digitaal of in het echt wilt maken, bijvoorbeeld op een groot prikbord of stuk karton.
  2. Wat wil jij de komende tijd gaan manifesteren? Maak een lijstje van al die dingen. Wees niet bang om groots te denken, alles is mogelijk!
  3. Zoek nu plaatjes, foto’s, afbeeldingen en quotes die op jouw wensenlijstje staan. Maak het zo specifiek mogelijk! Wil je een auto manifesteren, zoek dan een foto van een auto die precies aan jouw wensen voldoet. Wil je meer geld verdienen, schrijf dan precies het bedrag op dat jij aan het einde van het jaar verdiend wil hebben. Maak je een digitaal visionboard, dan is Google je beste vriend. Maak je hem fysiek, ga dan oude tijdschriften langs of print foto’s uit.
  4. Plakken maar!
  5. Het visionboard hang je op een plaats waar je deze vaak gaat zien. Dat kan boven je bed, naast je spiegel of in de huiskamer. Wat voor jou werkt.

En dan?

Nu laat je je visionboard zijn werk doen. Kijk dagelijks even naar de foto’s die je hebt opgeplakt en welk gevoel ze je geven. Hoe zou je je voelen als je je doelen bereikt hebt? Opgelucht? Vrolijk? Een warm, kriebelend gevoel in je borst? Vertrouw er op dat het universum je precies de dingen gaat geven die op jouw visionboard staan.
Mijn visionboards hou ik liever privé, maar ik kan je vertellen dat er al aardig wat van uitgekomen is! Zo had ik een auto op mijn laatste board staan en wonder boven wonder is mijn schatje al 2 keer meer door de keuring gekomen dan verwacht.
Ook had ik een foto van een voordeur, omdat mijn vriend en ik op zoek waren naar een appartement. Binnen een maand hadden we een perfect plaatsje gevonden, terwijl dat zo goed als onmogelijk is binnen Groningen.

Waarom werkt een visionboard zo goed?

Een visionboard helpt je om je doelen concreet te maken en voor ogen te houden, daarom werkt het zo goed. Natuurlijk moet je niet een hele dag op je kont blijven zitten en naar je board kijken, daar is nog nooit iemand beter van geworden. Maar vertrouw er op dat het universum je de kansen geeft waardoor jouw doelen binnen handbereik komen.

Doordat je dagelijks even naar de foto’s kijkt en hier als het goed is een fijn gevoel bij krijgt, slaat je geest deze afbeeldingen in je onderbewuste op. Je onderbewuste gaat met de afbeeldingen aan de gang en zonder dat je het door hebt zal je keuzes maken die jou dichter bij je wensen brengen.

Let the magic happen

En dan is het tijd om verder te gaan met je leven en vertrouwen op het universum. Heb jij wel eens een visionboard gemaakt? Hoeveel van je dromen zijn al uitgekomen?

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0