Bewust leven,  Uncategorized

5x Duurzaam winkelen bij de Kruidvat

Het is geen geheim dat ik bij de Kruidvat werk. Het is afwisselend werk en ik heb super lieve collega’s. Het enige nadeel is dat de Kruidvat soms een beetje botst met mijn normen en waarden. Zo worden er bijna alleen maar niet-duurzame merken verkocht, hangt de winkel vol met plastic en worden er artikelen verkocht voor onmogelijk lage prijzen. Ondanks deze “negatieve” punten, ben ik ook een aantal duurzame artikelen tegengekomen sinds ik hier aan het werk ben. Die deel ik in dit artikel, met linkjes naar de webshop. 

De Organi-cup

Een tijdje geleden postte ik dit artikel al over het heugelijke feit dat de organicup bij de Kruidvat te koop is. Er zijn niet veel fysieke winkels die menstruatiecups verkopen. Op dit moment weet ik alleen van de Kruidvat en Etos. Super goed dus! 

Verschillende (huid) oliën van Yari

Wat de oorsprong van deze oliën is weet ik zo niet, maar ze zitten in een glazen flesje met metalen dop! En daarmee is deze olie in mijn ogen zelfs duurzamer dan de variant van de Tuinen die geheel in plastic verpakt zit. Daarnaast is olie een hele natuurlijke manier om je huid te verzorgen, zonder allemaal gekke toevoegingen die je helemaal niet nodig hebt. Vaak maken ze je huid juist alleen maar slechter. 

Tandenborstel van 100% gerycled plastic

Gerecycled plastic is altijd beter dan nieuw plastic. Als je om wat voor reden dan ook liever een plastic tandenborstel gebruikt dan een houten, is dit waarschijnlijk de meest toegankelijke duurzame variant. Ook nog eens verpakt in een mooi kartonnen doosje. 

Make-up kwasten van Ecotools

De kwasten van Ecotools zijn PETA gecertificeerd, wat betekent dat ze 100% cruelty free en Vegan zijn. Ook zijn alle producten gemaakt van gerecycled aluminium en kunststof. De verpakkingen zijn gemaakt van 100% boomvrij papier, namelijk met 20% katoen en 80% bamboe vezels. 

Alle handvatten zijn gemaakt van gerecycled bamboe! 
De haren zijn van hoogwaardige, synthetische vezels. Kunststof dus, maar er komen gelukkig geen dieren bij kijken! 

Al met al misschien niet de allerbeste keuze die je kunt maken, maar als je voor een goede prijs een betere keuze wilt maken zijn de kwasten van Ecotools absoluut een goede optie. 

Katoenen tasjes ipv plastic 

Je kunt natuurlijk voor makkelijk gaan en iedere keer dat je in een winkel komt een plastic tasje kopen. Of je koop 1 keer een katoenen tasje! Bij Kruidvat zijn katoenen tasjes te koop, maar ook nylon tasjes die je heel klein kunt opbergen. Niet het meest duurzame alternatief, maar altijd beter dan steeds een plastic tasje moeten kopen en omdat ze zo klein zijn heel makkelijk mee te nemen. 

Welke drogisterijproducten gebruik jij graag? Kies je graag voor een duurzamere optie, of maakt het je eigenlijk niet zo veel uit?

45cm x 43cm

Liefs, Mariska. 

P.s. Dit artikel is NIET gesponsord. Ik deel mijn bevindingen om mensen bewust te maken van het feit dat een duurzamere optie niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Je kunt ze gewoon in jouw eigen drogist vinden. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0