Bewust leven,  Edelstenen,  Gezondheid

Edelstenen en hoe ze je kunnen helpen

Edelstenen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Een van mijn eerste was een armbandje van rozenkwarts dat ik heb gedragen tot het van ellende uit elkaar viel. Daarna heb ik de kralen nog bewaard en bij me gedragen in een klein zakje.

Voor sommigen zijn edelstenen gewoon mooie stenen. Anderen gebruiken ze om zichzelf beter te voelen, te helpen bij lastige taken of om geluk te brengen. Ik hoor tot beide groepen. Ik vind edelstenen prachtig en heb er een aantal in mijn huis staan. De stenen die er staan heb ik bewust uitgekozen vanwege de werking die ze zouden moeten hebben.

Hoe die werking precies werkt ga ik vandaag uitleggen.

Vibraties is alles

Edelstenen werken op je chakra’s. Een soort energievelden in je lichaam. Deze chakra’s hebben ieder een eigen trillingsfrequentie. Zolang je chakra’s op de juiste manier trillen zal alles voorspoedig gaan, maar zodra er één niet meer trilt zoals het hoort zal je je op verschillende manieren naar kunnen voelen. Dit is waar edelstenen kunnen helpen. Edelstenen hebben namelijk ook hun eigen trillingen waarmee ze je chakra’s weer in balans kunnen brengen.

Healing Crystals Workshop | Marie TurnockWaar je rekening mee moet houden, is dat de edelsteen de verstoorde trillingen die van jou afkomen ook opneemt en hierdoor minder goed zal gaan werken. Het is daarom belangrijk om de steen regelmatig te reinigen.

Reiniging

Het beste kun je een edelsteen reinigen direct wanneer je deze aangeschaft hebt. Je weet nooit waar de steen allemaal mee in aanraking is geweest namelijk. Voor deze reiniging zijn veel verschillende manieren:

 • Onder stromend water.
  Hou de steen een paar minuten onder stromend (natuurlijk) water. Het liefst in de regen of een klein beekje. Kijk uit dat je de steen niet kwijtraakt en dat de steen tegen water kan. Er zijn namelijk zachtere gesteenten die oplossen in water.
 • Begraven onder de grond.
  De grond zal de vibraties van je steen weer terug herstellen. Begraaf je steen onder de grond in je tuin. Zorg dat je goed onthoudt waar je je steen begraven hebt, ze willen nog wel eens gaan zwerven door een mol die langskomt bijvoorbeeld.
 • Zonlicht.
  Leg je steen een dag in de volle zon. Let op dat je dit niet doet bij stenen die verkleuren (amethyst)
 • Maanlicht.
  Stenen die niet tegen de zon kunnen, kunnen heel goed een nacht in het licht van de volle maan gelegd worden. Deze reiniging is een stuk milder, maar niet minder effectief.
 • Meditatie.
  Ga zitten met de steen in je handen. Concentreer je goed, wat zie je, voel je, ruik je wellicht? Stel je voor dat er een scheut wit/paars licht of vuur door je steen heengaat en deze ontdoet van alle negatieve energie. Hou dit vol tot het juist voelt.

Hoe gebruik je een edelsteen?

Er zijn veel verschillende manieren om een edelsteen te gebruiken. De meest bekenden zijn:

 • De steen dragen als een ketting/armband/ander accesoire
 • Tijdens meditatie door de steen in je hand te houden
 • In je kamer neerzetten. Simpeler kan niet toch?

Verder kun je er nog voor kiezen om de steen in een glas water te laten staan en dit water na een nacht te drinken. Je neemt de goede energieën letterlijk tot je.

Jouw eerste edelsteen

Het kiezen van je eerste edelsteen kan spannend zijn. Mijn tip is om de eerste keer te gaan voor een ‘veilige’ steen. Denk aan rozenkwarts die liefde afgeeft, of bergkristal die positieve energie bevordert. Er zijn een hoop sites waar je kunt zoeken op steen of werking. De bekendste is deze: edelstenenenmineralen.nl

Wat je ook kunt doen is naar een winkel gaan waar ze edelstenen verkopen en langzaam langs alle stenen lopen. Degene die jou het meest aantrekt, vanwege een gevoel of gewoon vanwege zijn uiterlijk, neem je mee. Zoek thuis de werking en betekenis van deze steen op. Grote kans dat dit een steen is die jou erg goed van pas komt!

De komende weken zal ik regelmatig posts online zetten over de werking van de verschillende edelstenen en hoe je hen het beste kunt onderhouden/gebruiken.

Zijn er stenen waar je speciaal interesse in hebt? Laat het me weten, dan zal ik die zo snel mogelijk online zetten!

Liefs, Mariska

Bronnen

http://www.marjanka.nl/Energie/st-werking.htm

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0