Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Zo analyseer je dromen

Of je jezelf er nou bewust van bent of niet, we dromen allemaal. Wist je ook dat jouw dromen, naast veel verwarring, ook heel veel inzicht kunnen bieden? Het analyseren van je dromen kan inzicht bieden in je toekomst zoals deze er nu uitziet, problemen waar je (on)bewust tegenaan loopt en zelfs waar kansen voor jou liggen!

Hoe je dat analyseren aanpakt deel ik in dit bericht.

Wat zijn dromen nou precies?

Ik geloof dat je tijdens je slaap niet echt ‘uit’ staat. Ik geloof dat je ziel, het onsterfelijke deel van jou, naar een hogere vibrationele staat vertrekt om zo te praten met je spirit guides, engelen en andere bovenaardse wezens. Je ziel gaat met hen in gesprek, evalueert de afgelopen dag en bespreekt wat er de komende dag te gebeuren staat.

Omdat dit allemaal in een taal gebeurt die we als mens zijnde niet kunnen verstaan, ervaren we deze gesprekken als dromen. Ook al klopt er niet veel van (je kunt ineens vliegen, je wordt achternagezeten door een zwerm koolmeesjes, of de tijd gaat super snel), er zijn wel elementen die herkenbaar zijn. Je spirit guides willen je namelijk graag vertellen wat je kunt verwachten, maar ze spreken een andere taal. En hoe gaat dat, als je probeert te praten met iemand in een andere taal? Je beeldt het uit, of laat plaatjes zien! En daar zit de boodschap.

Het onthouden van je dromen

Voordat je een droom kunt analyseren, moet je natuurlijk wel weten wat je hebt gedroomd. Dat vraagt wat oefening en consistentie, maar is zeker niet onmogelijk. Meestal zit je nog midden in een droom wanneer de wekker gaat, of word je wakker met een bepaald gevoel of thema in je hoofd.

Leg een schriftje naast je bed en wanneer de wekker gaat schrijf je het eerste dat in je hoofd zit op. Dat kan een thema zijn, een zeer gedetailleerde beschrijving, of slechts een vaag gevoel. Oefen dit dagelijks en je zult zien dat je steeds meer kunt onthouden.

Ik droom meestal heel hard en duidelijk. Om eerlijk te zijn schrijf ik ze ook niet op, ik sta ‘s ochtends gewoon even stil bij wat er allemaal gebeurd is in mijn droom. Wat volgens mij ook een prima manier is, als je je dromen vanzelf onthoudt. Soms komen er gedurende de dag ineens vlagen van herinneringen boven. Die zoek ik waar mogelijk direct op en anders schrijf ik ze op om later te onderzoeken.

En dan het analyseren

Allereerst is het goed om jouw gevoel bij de droom te bepalen. Maakte het je bang, of boos, dan zou het een waarschuwing kunnen zijn. Maakt het je blij, dan is het een bemoediging.

Daarna is het niet meer dan het betere Google-werk. Zoek op wat het hoofdthema uit jouw droom betekent en interpreteer dat naar jouw eigen leven. Vaak kun je zelf ook al bepaalde links leggen. Een vogel staat bijvoorbeeld meestal voor vrijheid en de dood voor een nieuw begin.

Voorbeeld

Dit klinkt waarschijnlijk nog heel vaag, dus ik neem mijn eigen droom van vannacht als voorbeeld:

Allereerst was ik in deze droom zwanger. 10 maanden, dus ik was al aardig dik, maar nog niet klaar om te bevallen. Toch werd ik al ongeduldig. Ik was op mijn werk bij de Kruidvat en kon niet wachten tot mijn baby geboren werd.

Daarna moest ik een zware kar van mijn ouderlijk huis naar het dorp duwen, maar ik liep compleet de verkeerde kant op, dat besefte ik me ook, maar bleef in eerste instantie stug doorlopen, omdat ik voor mijn gevoel al heel ver was. Teruggaan zou alleen maar langer duren. Toch besloot ik even later om een eindje terug de tijd in te springen en dit keer direct de goede kant op te gaan. Dat ging een stuk soepeler en ik was weldra in het dorp waar ik allemaal oud klasgenoten tegenkwam. Het voelde ongemakkelijk om hen te zien.

Tijdens het laatste deel (nog steeds zwanger) liep ik achter mijn huidige baas aan naar mijn nieuwe werkplek. Het was dwars door een fabriekshal waar ik over ladders en touwbruggen die treden missen moest lopen, heel hoog in de lucht. Ik zat onderweg te bedenken of ik wel of niet zou moeten vertellen dat ik zwanger was, maar besloot het pas te vertellen wanneer ik een contract had.
Uiteindelijk moest ik om hulp roepen, want ik was op een balkon geëindigd zonder trap naar beneden. Ik moest huilen van angst, omdat het een heel klein, gammel balkonnetje was. De baas lachte me een beetje uit, maar hielp me wel naar beneden. Aangekomen op mijn nieuwe werkplek kreeg ik commentaar, omdat mijn make-up niet fel genoeg was. Ik zag er niet goed genoeg uit. Toen ging de wekker.

De analyse

Het hoofdthema was mijn zwangerschap. Dat staat meestal voor een idee dat je bij je draagt, klaar om ‘geboren’ te worden. In mijn geval denk ik als eerste aan deze blog. Een idee dat ik al lang bij me draag en waarvan ik hoop dat het écht van de grond komt (geboren wordt).

De zware weg met de kar die de verkeerde kant op ging kan bijna letterlijk genomen worden. Ik ging de verkeerde richting uit met mijn leven. Zpdra ik opnieuw begon en de goede kant op liep, was ik er zo. Ik heb een hele tijd geprobeerd om geld te manifesteren, maar heb tijdens de nieuwe maan van 2 juli juist de intentie gezet om waarde toe te voegen, in plaats van geld te verdienen.

Aangekomen in het dorp hoopte ik dat mensen mijn zwangere buik zagen, dat ze zagen dat ik ergens mee bezig ben. Echter voelde het alleen maar ongemakkelijk en alsof ze me gewoon dik en raar vonden. Ik had ze natuurlijk kunnen vertellen dat ik zwanger was, maar dat voelde niet goed. In het dorp heb ik mezelf nooit echt op mijn plek gevoeld, nooit echt mezelf, of veilig genoeg om mezelf te kunnen zijn. Ik vind het lastig te bepalen wat ik met dit inzicht moet doen. Misschien gewoon accepteren dat ze nooit mijn ware ‘ik’ te zien zullen krijgen, of op mijn angsten uit het verleden af stappen en juist mezelf laten zien.

Het laatste deel is de weg die ik afleg naar mijn nieuwe werkplek, een blog waar ik van kan leven. Deze weg is niet zonder gevaren, maar als ik hulp durf te vragen lukt het me om verder te komen als ik vast lijk te staan. Ook op moment dat ik het voor elkaar lijk te hebben, zullen er altijd mensen zijn die me niet goed genoeg vinden. Maar ik ben niet voor niets ‘op deze functie gezet’, dus ik hou mijn kin omhoog en doe gewoon mijn werk.

En ineens was daar een geweldige kans

Even nadat ik dit bericht geschreven heb, belde ik de baas van mijn tweede baan op. Ik moest namelijk even contact met hem opnemen. Ik heb al eerder aangegeven dat ik graag 3 dagen bij hem aan het werk wil. Helaas kon hij me dat eerst niet bieden. Nu wil hij wel graag deze mogelijkheid met me bespreken! 3 dagen is wat ik minimaal nodig heb om rond te kunnen komen. Ik ben dus super ontzettend blij en dankbaar! Dit bracht me ook tot een nieuw inzicht in het laatste gedeelte van mijn droom. Misschien ging dat niet over mijn blog, maar over mijn baan. Het was in eerste instantie lastig om vol te houden, omdat ik te weinig geld verdiende om rond te komen, maar uiteindelijk heb ik tóch mijn vaste functie gekregen.

Zo doe ik dat dus

Nou was dit een super uitgebreide droom, het inspireerde me daarom om dit bericht te schrijven. Maak je geen zorgen als jouw dromen niet zo uitgebreid zijn, dat zijn die van mij meestal ook niet ;). Het belangrijkste zijn jouw gevoel en het thema. Als een droom veel indruk op me heeft gemaakt neem ik de tijd om hem uitgebreid te onderzoeken, anders niet echt.

Analyseer jij je dromen wel eens? Wat is de gekste of juist meest duidelijke boodschap die je ooit gehad hebt?

Liefs, Mariska

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0