Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized,  Verzorging

4x Beautyproducten die je zelf kunt maken

Ik probeer steeds meer te switchen naar zelfgemaakte verzorgings- en beautyproducten. Hiervan weet ik namelijk precies wat er in zit en hoef ik geen plastic verpakkingen aan te schaffen. Vandaag een receptenlijstje van alle producten die ik zelf maak en dus al een tijdje gebruik. Ik weet dus zeker dat ze voor mij goed werken.

Ieder ingrediënt dat ik noem is gelinkt naar de plaats waar ik het gekocht heb. Zo kun je eenvoudig zelf aan de slag om beautyproducten te maken.

1. Make-up remover

Misschien wel 1 van de makkelijkste recepten (hoewel ze allemaal erg simpel zijn hoor!).
Voor mijn make-up remover gebruik ik gelijke delen rozenwater en een olie naar keuze. Ik gebruik nu de Kruidvat Originals Rozenwater en als olie jojoba-olie, maar amandel-olie werkt ook goed. Die twee meng ik door elkaar en bewaar ik in een oud flesje van de laatste remover die ik ooit gekocht heb. Dat is alweer ruim een jaar geleden. De make-up remover werkt super goed en door de olie wordt je huid direct verzorgd.

Ik was bang voor hele vette ogen, omdat ik lenzen draag, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Ik haal mijn make-up er altijd vanaf nadat ik mijn lenzen uit heb gedaan en de volgende ochtend is alle olie weer weggetrokken.

2. Bodybutter-bar

De eerste keer dat ik deze bodybutter maakte had ik meer olie toegevoegd, waardoor hij makkelijker smeerde. De tweede keer had ik meer cacaoboter, waardoor het moeilijk uit het potje kwam. Daarom heb ik het omgesmolten in een cake-vormpje en er een bodybutterbar van gemaakt.

Ingrediënten:

Deze ingrediënten smelt je au-bain-marie, mengt ze goed door elkaar en laat vervolgens opstijven in een cake-vormpje in de koelkast. Na een paar uur is je bar klaar. Je gebruikt hem door het stuk bodybutter over je huid te wrijven. Door de warmte van je huid smelt er een dun laagje dat achterblijft op je huid. Ook makkelijk om mee te nemen!

Ik merk dat deze bodybutter wonders werkt voor mijn Keratosis Pilaris. Ook smeer ik het op mijn handen en voeten wanneer die droog voelen.

3. Shampoo

Dat ik mijn eigen shampoo maak, is al bekend. Hier heb ik namelijk een heel bericht aan geweid, lees het hier.

Ingrediënten

Verwarm de SCS, de olie en het water au bain marie. Het wordt een soort dikke drap, niet helemaal vloeibaar. Als het goed heet is haal je het SCS mengsel van het vuur en meng je de essentiële oliën er door. Ik koos voor tijm, rozemarijn en sinaasappel, omdat deze oliën goed helpen wanneer je een jeukende hoofdhuid en roos hebt. Andere essentiële oliën kunnen natuurlijk ook!
Schep het mengsel in een vormpje en laat even kort in de vriezer afkoelen. Ik koos voor een siliconen cupcake vorm. Na nog 2 dagen uitharden is je shampoo-bar klaar!

Vind je het toch te veel gedoe, neem dan eens een kijkje in mijn Etsy shop. Ik verkoop zelfgemaakte shampoo-bars, die ik helemaal op jouw wensen aanpas.

4. Haar- en gezichtsmaskers

Dit is een van de zelfgemaakte beautyproducten die ik al het langst gebruik. Ik was altijd te gierig om maskers te kopen en stiekem vind ik het ook gewoon leuk om zelf te kliederen. Met een klein beetje Googlen kom je al 100 verschillende maskers tegen voor haar en gezicht. Het fijnste vind ik om in ieder geval verkoelende yoghurt en vochtinbrengende honing te gebruiken. Verder verwerk ik vaak aloë vera gel, cacao en banaan in mijn maskers. Gewoon even uitproberen wat voor jouw huid goed werkt en aan de slag!

Heb jij nog tips?

Ik sta altijd open om nieuwe recepten uit te proberen. Heb jij nog tips voor beautyproducten die je heel makkelijk zelf kunt maken? Deel ze dan in de comments, of neem contact met me op!

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0