Uncategorized

Corona quarantaine. Wat te doen?

Terwijl de ene de deur helemaal niet meer uitkomt, mag de ander gelukkig nog wel naar het werk. Feit blijft dat we allemaal ineens veel meer tijd overhouden tijdens deze corona quarantaine. Maar wat moet je in godsnaam met zoveel tijd? Vandaag deel ik mijn tips tegen verveling tijdens quarantaine.

Pak een oude hobby op

Jaren geleden ben ik bij mijn oma begonnen aan een borduurwerkje. Dat werkje is in de kast beland en kwam er een jaar geleden pas uit toen mijn oma het voor me afmaakte en het voor mijn verjaardag gaf. Super leuk, ik was het werkje al compleet vergeten! Dit cadeautje heeft iets in me aangewakkerd en toen ik zag dat Iris van Ikbenirisniet.nl een borduurwinkeltje begon, kon ik het niet laten om een borduursetje te kopen. En de liefde voor borduren was begonnen.
Borduren is de perfecte thuisblijf-hobby! Je hebt weinig spullen nodig om te beginnen en het valt snel te leren met wat hulp van youtube.

Maar naast borduren zijn er natuurlijk nog veel meer creatieve dingen die je in deze tijd kunt oppakken. Denk aan tekenen, kleuren, haken, lezen, koken, noem maar op! Denk eens terug aan dingen die je vroeger graag deed. Was jij zo’n kind dat dag in dag uit regenbogen kon tekenen? Zoek dan een setje stiften en papier op en gaan! Vond je het leuk om kleine verhaaltjes te verzinnen? Pak pen en papier en verzin hoe het leven er na deze quarantaine er uit zal zien.

Doe aan mindfulness

Mindfulness is leven in het moment. Jezelf compleet overgeven aan hetgeen je aan het doen bent en niet nadenken over wat je zojuist gedaan hebt of het volgende punt dat op je to-do lijst staat. Doordat we deze dagen meer tijd overhouden, kunnen we de tijd nemen om meer taken mindful uit te voeren. Bijkomend voordeel is dat doordat je een taak met al je aandacht uitvoert, je deze veel sneller klaar hebt! Multitasken is een illusie ;).

Mindfulness zorgt er ook voor dat je minder stress hebt. De meeste stress die we ervaren komt namelijk voort uit angst voor dingen die nog helemaal niet aan de orde zijn. Bijvoorbeeld de angst om in deze periode ziek te worden. Ga maar eens na: Wat hoor je op dit moment? Waarschijnlijk vogeltjes, spelende kinderen, misschien muziek?
En wat zie je? Je kamer, of zit je lekker buiten in de zon?
Hoe voel je je? Als je de tijd neemt om deze blog te lezen neem ik aan dat je jezelf gezond voelt.
Eigenlijk is er op dit moment niet zo veel aan de hand dus. Het leven is best oké in dit moment. Wie zegt dat dat rampscenario dat je in je hoofd hebt ook daadwerkelijk gaat gebeuren?

Het mooie aan leven in het ‘nu’ is dat het er voor zorgt dat de toekomst meer vloeibaar is. Doordat je niets verwacht, kan alles gebeuren!

Hoe vaker je deze oefening doet, hoe makkelijker is om te relativeren en hoe minder angst je voor de toekomst zal voelen.

Neem een dopamine-detox

Hier zal ik binnenkort wat dieper op ingaan, maar een dopamine-detox betekent dat je een dagje zo min mogelijk dopamine opwekkende dingen doet. Dopamine is een stofje waar we allemaal een beetje verslaafd aan zijn en dat opgewekt kan worden door bijvoorbeeld door Facebook te scrollen. Je hebt (een kleine) kans om een leuke post te zien die dopamine loslaat in je lichaam. Doordat je weet dat die kans er is blijf je doorscrollen op zoek naar zo’n dopamine opwekkende post. Voordat je het weet ben je drie uur lang aan het facebooken/ instagrammen/ youtuben geweest.

Door een dopamine-detox te doen reset je je dopamine receptoren en zal het makkelijker worden om uit dit patroon van mindless-scrollen te breken. Het helpt je met concentreren en uitstelgedrag. En wat is hier een beter moment voor dan wanneer je toch geen kant op kunt?

Kleine, brutale vraag van mij aan jou

Mocht je het misschien denken: nee, dit bericht is (helaas) niet gesponsord. Vind jij nou dat ik wel écht een kleine bijdrage verdien, maar wil je er zelf geen extra geld aan uitgeven, klik dan eens op deze link voordat je iets bij bol.com koopt. Dit is een affiliate link, wat inhoudt dat ik een kleine commissie krijg over hetgeen jij koopt, terwijl het jou niets extra’s kost. Goede deal toch?

Wat is jouw ultieme tip om deze quarantaine door te komen? Hoe vul jij je dagen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0