Bewust leven,  Persoonlijk,  Review

Review Nudiejeans en duurzame t-shirts van watmooi.nl

Soms heb je zo’n periode: binnen twee weken scheur je uit al je broeken en als je heel eerlijk tegen jezelf bent is het écht tijd voor nieuwe shirtjes. De oude hebben vlekken, zijn verwassen, of je bent er gewoon op uitgekeken. Ik zit op dit moment midden in zo’n periode. Ik ben al uit twee van mijn broeken gescheurd en de derde is eigenlijk alleen nog geschikt als werkbroek. De zwarte kleur is momenteel beter grijs te noemen en 2 van de riemlusjes zijn al lange tijd geleden gesneuveld.  

Met shirtjes dat zelfde probleem: de lente komt er nu echt aan en ik kwam tot de conclusie dat ik alleen truitjes en hemdjes heb. Geen t-shirts die ik met goed fatsoen naar stage kan dragen. Dus ik sloeg aan het online shoppen!  

Benieuwd wat ik van mijn gloednieuwe Nudiejeans en eerlijke t-shirtjes vind? Zijn ze het geld waard? En hoe duurzaam zijn deze kledingstukken eigenlijk? Lees snel verder voor mijn oordeel! 

Nudiejeans 

De Nudiejeans koop je hier via hun eigen website. Een jeans kost tussen de 110 en 150 euro. Om te bestellen via de website heb je een paypall account of creditcard nodig. De broek was al na 2 dagen in de brievenbus bezorgd. Wel in plastic, maar dat nemen we op de koop toe. Op de website vind je voornamelijk herenkleding, maar ze hebben dus ook damesjeans.

Eerlijk is eerlijk, het zijn dure broeken, maar dan heb je er wel een van biologisch katoen die op een eerlijke manier geproduceerd is. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n dure broek gehad, dus ik vond het wel spannend om hem te bestellen. Ik kocht de hightop Tilde in Blue Stellarin maat 30-32. 

Qua billen past deze perfect, maar qua lengte had ik ook een 30-30 kunnen hebben. Ter referentie: ik draag normaal broeken maat 38/Medium en ben 1.63m. Dessalnietemin ben ik super blij! Het lukt me bijna nooit om in 1x een goede spijkerbroek te vinden, laat staan eentje die zó lekker zit. Belangrijk punt: mijn billen komen er mooi uit en bij de taille zit hij prima als ik een riem draag. Ook kan ik er goed in bewegen en voelt de stof stevig genoeg.
Als ik deze broek draag, voel ik me alsof iedereen kan zien dat ik een eerlijke broek draag, omdat hij zo lekker en mooi zit. Klinkt dat gek?

Tijdens het schrijven draag ik de broek voor de tweede dag, maar ik weet nu al dat dit mijn nieuwe lievelingsbroek is! Over een paar maanden zullen we merken hoe hij zich verweert tegen mijn elkaar rakende bovenbenen; de reden dat mijn broeken altijd super snel slijten in het kruis. 

Lang verhaal kort: Ik kan de Nudiejeans aan iedereen aanraden! Wie had gedacht dat ik zó lovend kan zijn over een broek. Het kledingstuk waar ik de grootste hekel aan heb. Waar altijd wel iets aan is dat net niet lekker zit en wat een eeuwigheid duurt om er één te vinden die goed zit en lang meegaat.

Shirtjes van Watmooi.nl

Naast de spijkerbroek had ik ook wat t-shirtjes nodig die ik gewoon naar stage en voor alledaags aan kan. Een beetje casual, maar wel representatief. Die verwassen shirts met gaten en vlekken van voorgaande jaren doen nog prima dienst op een zaterdagmiddag of luie zondagavond, maar naar stage kunnen ze echt niet meer.

De shirtjes kocht ik via watmooi.nl. Een webshop waar alleen maar merken verkocht worden die zich inzetten om de aarde een mooier plekje te maken. Want je voelt jezelf toch veel mooier in een kledingstuk dat de aarde niet vervuilt en op een eerlijke manier geproduceerd is?  

De website zelf ziet er een tikje gedateerd uit, maar dat doet niet af aan de kledingkeuze. Die is juist heel modern en breed. Geen geitenwollen sokken voor deze hippie! Bij ieder kledingstuk staan een aantal buttons, die aangeven op welke manieren het merk aan duurzaamheid werkt. Zo kun je precies selecteren op de eigenschappen die jij het belangrijkste vind. 

Ook kun je de prijs zo hoog maken als je zelf wilt. Er zijn al shirtjes vanaf 20 euro, maar je kunt ook gaan voor een shirt van 80 euro. Net wat je budget is en je weet bij deze website zeker dat het om duurzame merken gaat, ongeacht de prijs. Houd ook vooral de sale in de gate!

Ik kocht de volgende shirtjes: 

Dit shirtje heeft een goede, stevige stof die een klein beetje rekt. Hij is gemaakt van 100% GOTS biologisch katoen en de pasvorm is super! Hij schijnt totaal niet door. De vogels zijn iets minder duidelijk te zien dan je van de foto zou verwachten, maar dat vind ik niet erg.

Yes, een aanbieding! En ook nog eens een super schattig truitje! Dit lichte shirtje is van een iets dunner stofje, maar voelt wel stevig. Hij is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Dit shirtje schijnt lichtelijk door, maar met een witte of huidskleurige bh zie je daar niets van.

 T-shirt Allover Bonniaa Firefly Dark Navy
Armedangels €39,90 in maat S

En nóg een shirtje dat precies is zoals ik het had verwacht! Dit shirt is
Fair Wear geproduceerd van 67% lyocell en 33% biologisch katoen en Vegan. De stof schijnt niet door en is lekker stevig. De kleur gaat alleen iets meer richting heel donker blauw dan zwart.

Alle shirtjes zitten precies zoals ik had gehoopt en zijn gemaakt van lekkere zachte stofjes. Ook hebben alle drie deze shirts het Fair-Wear keurmerk, wat inhoudt dat zij zich inzetten voor verbeterde arbeidsomstandigheden. Dit is voor mij de hardste eis als het op kleding kopen aankomt. Daarna komt de kwaliteit, zodat ik zo lang mogelijk van mijn kleding kan genieten. 

Het bestellen ging snel en makkelijk, de kleding lag twee dagen later al op de deurmat. Vervoerd door fietskoeriers, dus zelfs daar is aan gedacht. Het enige dat ik mis op watmooi.nl is een aantal goede spijkerbroeken. Hoe fantastisch zou het zijn als op deze website ook Nudiejeans verkocht zouden worden? Daarnaast staat er van ieder kledingstuk maar 1 foto op de website, dus je hebt niet echt een goed beeld van hoe het zal gaan vallen en hoe het er in echt licht uitziet.  

Maar, al met al ben ik wel super tevreden over mijn bestelling bij watmooi.nl. Vooral het gemak van niet 10 verschillende websites door te hoeven spitten is heel fijn en het iets kleinere (maar zeker groot genoeg, begrijp me niet verkeerd!) aanbod is stiekem ook wel lekker. Hoe moet ik ooit kiezen tussen 10 bijna de zelfde zwarte shirtjes??? En omdat het hier om kleinere merken gaat, is de kans dat je iemand met het zelfde shirt tegen het lijf loopt sowieso klein.

Dus, is het me tóch nog gelukt om een review voor duurzame kledingmerken te schrijven in april, de maand die bij mij draait om duurzame kleding. Volgende week alweer de laatste dag van deze maand, dan deel ik tips om je duurzame kleding zo lang mogelijk mooi te houden. 

Liefs, Mariska 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0