Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

Mijn plastic vrije verlanglijstje voor Sinterklaas en Kerst

Het lijkt misschien nog ver weg, maar ik wil toch mijn verlanglijstje voor Sinterklaas en Kerst alvast met jullie delen. De tijd gaat sneller dan je denkt zie je 😉

Wallpaper Xmas tree, Stars, HD, 5K, Celebrations ...In het kader van een verantwoorde/ ecovriendelijke levensstijl ga ik dit jaar voor een zo plastic vrij mogelijk lijstje. En waar plastic onvermijdbaar is ga ik voor een zo duurzaam mogelijke oplossing.

Klaar om ideeën op te doen voor jouw eigen verlanglijstje? Klik dan snel verder!

Nike Airmaxen

We beginnen direct met een artikel waarbij plastic onvermijdbaar is. Airmaxen. Rave-schoenen ten top.
Met mijn vorige paar heb ik bijna twee jaar door weer en wind gelopen, gestampt en gefeest, maar de hiel is nu zo kapot dat het zeer doet om ze te dragen. Ik ben van plan het nieuwe paar net zo lang, als niet nóg langer te dragen dan de vorigen. Het zijn namelijk de enige schoenen waar ik een hele nacht op kan feesten zonder zere knieën te krijgen. Dat vind ik ook wat waard.

Er zijn wel schoenmerken waar geen kunststof in verwerkt is, veganwear.nl heeft bijvoorbeeld een hoop hele mooie schoenen. Maar het zijn geen Airmaxen en ik zou ze nooit aan durven trekken naar een hardcore feest. Zo ben ik toch weer terug beland bij de oude vertrouwde Nikes.

Mocht je tips hebben voor een plastic-vrij alternatief voor de Airmaxen, dan hoor ik het graag!

Refurbished E-reader

Hij staat pas sinds kort op mijn verlanglijstje, maar met een refurbished E-reader sla ik twee vliegen in 1 klap. Zo zal ik geen boeken en tijdschriften meer hoeven te kopen, waardoor een hoop grondstoffen bespaard blijven. Daarnaast ga ik voor een refurbished variant, zodat voor het product zelf ook geen nieuwe grondstoffen meer hoeven te worden gebruikt. Ook niet geheel onbelangrijk, refurbished producten zijn wat goedkoper dan nieuwe, waardoor er geld overblijft om alvast wat boeken te kopen!

En met mijn gewoonte om een boek per week te lezen is dat geen overbodige luxe.

Plastic vrije make-up

Ik doe mijn best om nog twee maanden met mijn bijna lege mascara te doen, maar voor Kerst vraag ik make-up die plastic- en proefdier vrij is. Deze mascara van Boho Cosmetics is als het goed is helemaal plastic en chemicaliën vrij, dus die vraag ik sowieso! Ook heeft Boho een paar hele mooie lippenstift kleuren en nagellakjes, dus ik ga lekker los, hahaha.

Boho Cosmetics Mascara - marron | BrandalleyBoho is een franse biologische make-up merk dat is gelanceerd in 2012. De prijzen zijn betaalbaar en het heeft een groot assortiment. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en van hoge kwaliteit.

  • De verpakkingen zijn milieuvriendelijk; gemaakt van gerecycled papier en plastic en ze zijn recyclebaar.
  • Niet getest op dieren.
  • Bevat geen parabenen of petrochemische ingrediënten
  • De verpakkingen zien er ook nog eens prachtig uit!

What’s not to like?

Koffiemok en waterfles voor onderweg

Ik ben een echte coffee-addict die pas begint te functioneren wanneer ik mijn 2e kop op heb. Op dagen dat ik vroeg naar school moet haal ik vaak op het station een kop koffie, omdat ik thuis geen tijd/moeite wil nemen om te zetten. De plastic dekseltjes laat ik sowieso al links liggen, maar toch baal ik er iedere keer van dat ik een bekertje moet gebruiken. Het zelfde geldt als ik op school ben. Soms drink ik wel 3 koppen in 3 verschillende bekertjes. Het zijn dan wel papieren bekers, maar tóch…

Daarnaast ga ik op zoek naar een fijne glazen waterfles. Op dit moment heb ik er een van plastic die niet in de vaatwasmachine kan, wat hem vervuilend en vuil maakt.

Ik ben er nog niet uit welke koffiemok en waterfles ik wil hebben, maar zodra ik er uit ben update ik dit bericht!

En wat wil jij graag hebben?

Wat zijn jouw wensen om plastic vrij het nieuwe jaar in te kunnen? Ik kan zo nog wel wat dingen  bedenken, ik zou namelijk graag een kruidenrek willen hebben, zodat ik mijn kruiden in bulk kan kopen, maar voor nu doe ik het met de kruiden van Euroma. Deze zitten in een glazen pot met metalen deksel die ik vervolgens bewaar om mijn eigen kruidenmengsels te maken. Daarover binnenkort meer!

Hopelijk heb ik je wat ideeën kunnen geven voor een duurzaam, plastic vrij verlanglijstje.

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0