Bewust leven,  Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Hersenspinsel: as within so without?

Vandaag wil ik eens iets anders doen: een hersenspinsel van mezelf delen. Een idee dat ik heb, wat niet op onderzoek, theorieën of andere bronnen gebaseerd is. Het is ook nog lang niet volledig uitgewerkt, het is simpelweg een gedachte waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd zit en graag met de wereld wil delen. Om te horen wat jullie er van vinden.

Het idee dat ik heb is gebaseerd op de ‘as within so without‘ theorie. Deze theorie komt er op neer dat jouw overtuigingen jouw realiteit vormen. Jouw innerlijke wereld vormt jouw buitenwereld (omgeving/realiteit).
Hier ben ik heilig van overtuigd, maar wil het graag nog een stapje hoger tillen.

Allereerst een andere overtuiging die ik heb: Ik zie de de aarde als een levend wezen. Met organen, een microbioom én een bewustzijn. De bewoners van de aarde (mens/dier/plant) zouden dan dus het microbioom vormen. De bacteriën die er voor zorgen dat het levende wezen kan functioneren, of juist heel erg ziek wordt.

Terug naar As within so without…

Wat nou jij op de wereld staat, maar tegelijkertijd bén je de wereld. De aarde bevindt zich in het universum, maar tegelijkertijd bén je het universum. Allemaal tegelijkertijd.
Dit is een idee dat heel lastig in woorden uit te leggen is, maar mijn idee zou met een simpele spiegeltheorie ook werken. De wereld om je heen is een reflectie van hoe jij denkt dat de wereld er uit zou moeten zien.

“What if we are both the creator ánd the created?”

Deze zin ken ik van een hardstyle nummer dat ik zo snel niet kan vinden, maar volgens mij komt het oorspronkelijk uit een film. Weet jij waar deze quote vandaan komt? Laat het me weten, zodat ik een goede bronvermelding kan doen!

Stel nou dat alletwee mijn theorieën waar zijn. Zou het dan niet zo zijn, dat wat jij eet en doet effect heeft op de complete aarde? Dus als jij zorgt dat je lichaam in een goede vorm is, dan heeft dat een positief effect op de aarde.
Als jij zorgt dat de bacteriën in je darmen hun werk goed kunnen doen en dus gelukkig zijn, bijvoorbeeld door gezond te eten, zouden de mensen op aarde misschien als reflectie daarvan ook gelukkiger zijn? En beter samen kunnen werken?

We weten dat het microbioom in de darmen een groot effect heeft op ons bewustzijn en onze keuzes. De darmen worden niet voor niets het tweede brein genoemd. Als de as within so without theorie waar is, heeft onze mentale gesteldheid wel degelijk effect op onze omgeving.

Zou het kunnen dat we de aarde een mooiere, gezondere plaats kunnen maken, simpelweg door onze eigen voeding aan te passen?

Ik denk dat het zeker effect kan hebben om eens kritisch naar ons dieet te kijken, ook als mijn theorie (Ons eigen microbioom is gelijk aan het microbioom van de aarde) niet waar is. Als het ons beter laat voelen, zullen we automatisch positiever in het leven staan de wereld om ons heen een mooiere plek maken. Dat heeft een sneeuwbaleffect en de wereld wordt steeds mooier en mooier, simpelweg doordat wij beter voor onszelf zorgen.

Wat denk jij?

Hopelijk snap je een beetje waar ik heen wil met deze theorie. Het was lastig om onder woorden te brengen hoe ik de wereld ervaar. Waarschijnlijk ga ik dit bericht over een tijdje nog eens helemaal herschrijven.

Voor nu wilde ik gewoon mijn idee opschrijven en delen, om zo anderen aan het denken te zetten en jullie meningen mee te kunnen nemen in mijn theorie.

Vooralsnog ga ik proberen mijn microbioom diverser te maken, door veel verschillende dingen te eten en junkfood zo veel mogelijk te laten staan. Ik ben al bezig met een experiment waarbij ik minder gluten eet, om zo mijn Keratosis Pilaris te minimaliseren. Hierover binnenkort meer.

Liefs, Mariska

Bronnen

Oké, stiekem heb ik tóch een paar bronnen gebruikt. Dit zijn ze:

https://www.nlbewustgezond.nl/je-microbioom-wat-is-het-en-wat-doet-het/
https://healingandlove.com/2013/04/25/the-universal-law-of-as-within-so-without/
https://www.youtube.com/watch?v=b4CBy0uVqRc

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0