Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

Tips om je femininiteit te omarmen

Femininiteit staat voor mij gelijk aan volwassen vrouwelijkheid. En voor mij is het zo ver: ik ben eindelijk tot het besef gekomen dat het tijd is om volwassen te worden en mijn femininiteit te omarmen. Benieuwd hoe ik de eerste stappen ga zetten? Lees dan gezellig mee, hopelijk kan ik jou ook helpen er een vrouwelijke, elegantere levensstijl op na te houden.

Twee weken geleden vond ik het nog prima om bekend te staan als die sexy chick die alle feestjes afgaat en alleen maar lol maakt in het leven. De laatste dagen begin ik mezelf echter steeds meer als volwassen vrouw te zien, in plaats van jonge meid. En daar hoort ook een opfrisbeurt in mijn levensstijl bij.

Waarom ik ineens volwassen/vrouwelijker wil worden

Waarom zou ik ineens moeite willen doen om volwassen te worden en mezelf meer feminien te gedragen? Dat gaat toch vanzelf? Je wordt ouder, krijgt meer verantwoordelijkheden en dan pats boem voordat je het weet ben je volwassen. Dat is niet helemaal hoe het voor mij werkt. Ik heb inderdaad meer verantwoordelijkheden: Vaste verkering (relaties onderhouden zie ik als een verantwoordelijkheid), een appartement om bij te houden, rekeningen, verzekeringen en ik ben bijna klaar met mijn studie.

Toch gedraag ik mezelf nog steeds als een typische studente. Ik drink mezelf zeer regelmatig klem, maak een rotzooi van mijn appartement, blijf op vrije dagen het liefst tot 10 uur in bed liggen, scheld veel, en heb niet veel meer om te vertellen dan het feestje waar ik afgelopen weekend ben geweest. Op zich is daar niets mis mee, maar ik merk gewoon dat deze levensstijl niet meer is wat ik wil. Ik voel dat het tijd is om op te groeien, mijn studententijd achter me te laten en te ontpoppen tot de prachtige jonge vrouw die ik ben. Om dit te verwezenlijken wil ik mijn femininiteit meer omarmen en eleganter worden. Femininiteit staat voor mij gelijk aan volwassen vrouwelijkheid.

It’s time to level up in life!

Begrijp me niet verkeerd, ik zal de komende jaren echt nog wel eens straalbezopen raken en regelmatig op festivals te zien zijn. Ik ben echter wel tot het besef gekomen dat ik niet bekend wil staan als dát meisje. Ik wil dat mensen me kennen als die beschaafde jongedame, die interessante dingen te vertellen heeft en leuke activiteiten onderneemt, zonder dat daar altijd maar drank mee gemoeid gaat. Ik wil kunnen praten over onderwerpen die er toe doen, in plaats van dat het altijd over drank, drugs en de nieuwste kledingrages gaat. Ik wil eleganter en vrouwelijker worden. Iets bijdragen aan de wereld.

De afgelopen dagen ben ik een aantal Youtubers gaan volgen die voornamelijk praten over elegantie en hoe je er een vrouwelijkere levensstijl op na kunt houden. Elegantie is namelijk meer dan alleen nette kleding dragen. Het is een complete levensstijl en ik ben er klaar voor om die aan te nemen.

Wat is femininiteit?

Zoals ik al zei betekent femininiteit voor mij volwassen vrouwelijkheid. Vrouwen zijn van nature creatief, zacht en zorgzaam. Waar masculiene energie meer hoofd-georiënteerd is, is feminiene energie meer hart- en intuïtie-georiënteerd. En waar masculiniteit de snelste weg kiest, zal femininiteit de leukste route kiezen, dwars door een bloemenveld.  Ik vind dan ook niets mis met de traditionele rollenverdeling, waarbij de man voor het geld zorgt en de vrouw voor het gezin, maar dat is een heel ander verhaal. Voor de duidelijkheid: ik vind wél wat mis met het feit dat vrouwen die voor een carrière kiezen nog steeds niet het zelfde betaald krijgen als mannen.

Femininiteit gaat niet over bloemetjesjurken en uren achter elkaar schoonmaken. Het gaat over het zorgen voor de wereld om je heen. Nieuwe dingen creëren en de wereld mooier maken. Dat kan ook in een leren jasje en vanuit een topfunctie ;). You do you girl! Zolang jij jezelf er maar goed bij voelt.

En zo pak je dat aan

Femininiteit is zacht, zorgzaam en creatief. Het is elegantie, rust en enthousiasme. Het is niet voor niets dat het meestal de vrouwen zijn die het huishouden en de kinderen verzorgen. Hier komen al onze femininiene eigenschappen tot uiting! Het zorgen voor onszelf en alle anderen in onze omgeving.

Zorgzaamheid

Begin met goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, beweeg en mediteer. Zorg voor je haar en ontwikkel een huidverzorgingsroutine.

Zodra je goed voor jezelf zorgt, zal je als vanzelf ook beter voor anderen kunnen zorgen. Vraag je vrienden hoe het écht met ze gaat. Doe eens de was voor je moeder en bak vervolgens samen koekjes, of ruim je gedeelde appartement op en maak het vervolgens gezellig met wat bloemen.

Creativiteit

Mijn creatieve uitspattingen lees je op deze blog! Ik wil écht serieus worden met bloggen, door steeds te blijven schrijven en het creëren van een fijn plekje op het internet. Femininiteit is creativiteit. Dus kijk eens om je heen. Zijn er creatieve hobby’s die je op kunt pakken? Het is niet voor niets dat vrouwen vroeger vaak aan breien, haken of borduren deden. Dit zijn creatieve hobby’s die ook nog eens iets bijdragen aan het gezin.

Zoals ik al zei wil ik dus serieuzer worden met schrijven, maar ik hou er ook erg van om te haken en ik wil het borduren oppakken. Jaren geleden heb ik ooit eens leren borduren van mijn oma en ik denk dat ze het geweldig zal vinden als ik haar om tips vraag. Zo zorg ik er met een creatieve hobby voor dat mijn familiebanden ook aangesterkt worden.

En dit is femininiteit NIET

Femininiteit is zacht, zorgzaam en creatief. Wat het vooral niet is, is schelden, wrok koesteren en jezelf afsluiten voor anderen. Maar bovenal: Femininiteit is niet zwak! Ik ga er daarom aan werken om minder te schelden en mezelf rustiger te houden, zonder mijn enthousiasme te verliezen. In mijn enthousiasme kan ik nog wel eens doorschieten, waardoor ik heel veel praat, maar weinig vertel. Hier ondervind ik zelf ook problemen door, omdat ik halverwege de draad van mijn verhaal kwijt raak.

Ik wil die vrouw zijn waar vrienden en familie hun problemen aan durven te vertellen, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Veiligheid is ook femininiteit!

Waak er echter ook voor dat je niet over je heen laat lopen en dat je veilig blijft! Doordat femininiteit zo zacht is, lijkt het gemakkelijk om gebruik te maken van een feminiene vrouw. Onthoud dat je niet met iedere vreemde een praatje hoeft te houden. En dat je echt niet bij een man hoeft te blijven die jou ongelukkig maakt. Én onthoud vooral dat femininiteit ook sterk is. Zorg dragen voor anderen, is geen simpele taak. Ik denk dan bijvoorbeeld aan mijn moeder, die eerder dan ik opstond om ontbijt klaar te maken, ons naar school te brengen, het huishouden te doen, de administratie van het bedrijf, ons ophaalde van school en ‘s avonds ook nog eens om 6 uur het eten klaar had staan. En tussendoor was ze nooit te beroerd om even samen thee te drinken, de dag door te spreken en ons naar balletles te brengen als het slecht weer was.
Nu ik op mezelf woon zie ik hoeveel werk het is om al die balletjes hoog te houden. En dan heb ik nog niet eens kinderen en maar een klein appartementje!

Moraal van het verhaal

Het moraal van dit verhaal, is dat ik mijn femininiteit meer ga omarmen, zonder mezelf daar schuldig over te voelen. Mijn vriend en ik zijn het er gelukkig over eens dat er verschillen tussen mannen en vrouwen zijn en dat daar niets mis mee is. Hij weet ook dat ik graag minder wil werken als er kinderen komen en vindt dat helemaal prima. Hopelijk zit er een beetje een lijn in dit verhaal, voor mijn gevoel ga ik namelijk een beetje all over the place.

Het schijnt trouwens dat vrouwen die zich na jaren eindelijk overgeven aan hun femininiteit, zichzelf een stuk beter voelen. Dat betekent niet dat je geen carrière kunt maken, dat houdt wat mij betreft meer in dat je carrière maakt in bijvoorbeeld een creatief bedrijf, of een dag minder werkt, zodat je tijd over houdt om je huisje/kamer gezellig te houden.

Voel jij jezelf een feminiene vrouw? Of totaal niet? En op welke manier geef je daar uiting aan? Als je meer over femininiteit wil leren, kan ik de blog van Mrs Midwest aanraden. Zij omarmt haar vrouwelijkheid volledig en schrijft hier behulpzame blogs over. Ze is Christen, maar dringt dit geloof aan niemand op!

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0