Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Terug- en vooruitblik ~ 23e verjaardag

Vorige week was mijn verjaardag! Yay, ballonnen, vlaggetjes, kaarsjes en taart. Alles er op en er aan! Nee, dat is niet waar. Ik vierde mijn verjaardag bij mijn ouders thuis en nodigde mijn opa’s, oma’s en schoonmoeder uit. We hebben gezellig een koppie gedaan en dat was het. De dag daarna ben ik met vriendlief op pad geweest. Al met al een heerlijk dagje.
Nou geeft een verjaardag ook de kans om eens rustig te reflecteren op het afgelopen levensjaar, én het was op 3 juni nieuwe maan, een mooi moment voor manifestaties. Dus dat heb ik gedaan. Waarom ik dit doe, mijn leermomenten en doelen voor mijn 23e levensjaar vind je in dit artikel. Benieuwd? Wil je zelf ideeën opdoen? Lees dan snel verder!

Waarom is je verjaardag een goed moment voor terugblikken?

Je doet niet voor niets een wens wanneer je de kaarsjes van je verjaardagstaart uitblaast. Iedere verjaardag is het einde van een cyclus. Je sluit het vorige levensjaar af en begint aan het volgende. Een perfect, symbolisch moment om te reflecteren en manifesteren. Voor mij helpt het opschrijven van mijn leermomenten om afscheid te nemen van vervelende gebeurtenissen en met frisse moed een nieuw jaar in te gaan. Ik erken de vervelende gebeurtenissen, maar bedank ze ook omdat ik er van geleerd heb. Op die manier kan ik ze achter me laten en verder gaan. “New year, new me.” hoeft niet alleen met Oud en Nieuw gezegd te worden 😉
Dat de nieuwe maan zo dicht na mijn verjaardag was, is ook nog eens een super goed teken dat al mijn wensen gaan uitkomen!

Terugblik op het afgelopen jaar – 4 leermomenten

Voordat ik verder kan naar mijn 23e jaar op deze aarde, wil ik eerst het afgelopen jaar afsluiten. Mijn moeilijke momenten erkennen en bedanken voor de lessen die ik geleerd heb. Dankbaarheid is de krachtigste emotie die je kunt voelen en geeft een instant boost aan je vibraties.

Leermoment 1

Vorig jaar om deze tijd zat ik aan het einde van een stageperiode die me, op zijn zachtst gezegd, niet zo goed was bevallen. Ik kon het niet goed vinden met mijn begeleider en zat volledig onder de stress. Het verdiende goed voor een stage, maar dat was dan ook het enige. Deze stress wist ik pas na de zomer te verminderen. Tot die tijd had ik bijna wekelijks een mental-breakdown. Achteraf denk ik dat ik tegen een lichte burn-out aan zat.

Van deze ervaring heb ik geleerd dat je dan wel goed kunt verdienen, maar als het werk je niet aanstaat wordt het niets. Ik heb na die zomer besloten dat ik nooit meer werk ga doen waar ik me niet prettig bij voel. Ook ben ik uit de slachtofferrol gestapt en heb ik de controle over mijn eigen leven genomen. Ja, ik had een rotstage, maar om de schuld bij mijn begeleider te leggen is niet eerlijk. We klikten niet, maar ik koos er zelf voor om me daar zo druk over te maken.

Leermoment 2

Na de zomer ben ik mezelf serieus gaan verdiepen in spiritualiteit. Ik ben af en aan begonnen met mediteren en heb hier vanaf januari echt een gewoonte van gemaakt. Aan de ene kant heb ik spijt dat ik niet tijdens de zomer al ben begonnen, maar ik denk dat mijn vibraties simpelweg te laag waren om er iets mee te kunnen. Het kwam niet op mijn pad, omdat ik niet de vibraties had die het aantrokken. Sinds ik meer bezig ben met de Law of Attraction, spiritualiteit, alles wat daarmee te maken heeft, ben ik veel beter in mijn vel gaan zitten. Ik durf nu te zeggen dat ik oprecht gelukkig ben. Spiritualiteit maakt mij gelukkig.

Leermoment 3

Alles wat je aandacht geeft groeit. Zo ook deze blog, waar ik eigenlijk pas vanaf december/januari serieus mee aan de slag ben. Ik weet nu over welke onderwerpen ik voornamelijk wil schrijven en voel mezelf daar goed bij. Ik heb bergen met inspiratie, wat eerder niet altijd zo was! Het mooie is, dat sinds ik iedere week een bericht post, mijn bezoekersaantallen flink zijn gestegen. Van 313 bezoekers in heel 2018 naar 1.872 tot nu toe in 2019. En ik groei nog iedere maand! Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik serieus met mijn blog wil gaan werken, dus het is goed om te zien dat mijn berichten écht gelezen worden. En wanneer ik dus aandacht aan mijn berichten geef, groeit het aantal mensen dat ze leest.

Leermoment 4

Met deze les ben ik eigenlijk nog aan het worstelen. De afgelopen maanden heb ik namelijk wat rustiger aan moeten doen met spullen kopen en dingen doen. Voor mijn stage kreeg ik geen vergoeding, mijn stufi werd stopgezet (alles opgebruikt 🙁 ) en ik had weinig tijd om te werken. Ik doe mijn best om doordachte keuzes te maken in de spullen die ik in mijn leven haal, maar het gebeurt me nog regelmatig dat ik gedachteloos spullen koop. Op dat moment praat ik het goed voor mezelf, maar achteraf heb ik dan spijt.
Ik probeer alleen nog maar spullen/kleding/voedsel te kopen waar ik echt gelukkig van word. Kleding van duurzame merken, tweedehands spulletjes (plantenpotten vooral op dit moment) en gezond voedsel waar ik mijn lichaam mee voed, in plaats van junkfood voort mijn ego. Ook probeer ik niet gefocust te zijn op het geld dat ik mis, maar op alle mooie dingen die ik wél heb en kan doen. Dankbaarheid voor het prachtige, overvloedige leven dat ik mag leiden.

Blik vooruit

Nu ik al mijn leermomenten heb geïdentificeerd, is het tijd om vooruit te kijken. Een blik op alle mooie dingen die ik in mijn 23e levensjaar ga manifesteren.

Mijn blog blijven groeien

Ik haal super veel voldoening uit het schrijven van blog-posts en wil daar zeker mee verder gaan. Mijn doel is allereerst om 1000 bezoekers per maand te trekken en dat ik rond mijn 24e verjaardag op 10.000 bezoekers per maand zit. Ook zou ik het liefste willen kunnen leven van mij blog, zodat ik al mijn tijd kan besteden aan het schrijven van kwalitatieve berichten. Dat vind ik het leukste, en dat verdienen mijn lezers! Te vaak merk ik nu nog dat ik ‘even snel een berichtje tussendoor ram.’ Wat de kwaliteit niet ten goede komt. Zonde, want ik wil zo graag!

Mijn HBO-studie afronden

Ook ga ik het komende jaar mijn HBO-diploma halen. Ik ben al een heel eind met mijn scriptie en moet in februari nog een aantal tentamens halen. Het is dus prima mogelijk om voor mijn 24e een HBO-diploma op zak te hebben.

Mijn gezondheid verbeteren

Doordat ik 3 juni mijn hormoonspiraal heb laten vervangen door een koperspiraal, gaat mijn gezondheid met sprongen vooruit. Het lukt me steeds beter om gezonde keuzes te maken en ik haal dagelijks de 10.000 stappen. Ook krijg ik eindelijk mijn darmen onder controle en ben ik niet meer constant bloated. Mijn conditie verbetert, want ik vind een fijne sport die ik goed vol kan houden.

En nu jij!

Heb jij bepaalde rituelen die je op je verjaardag uitvoert? Kijk je wel eens terug op de afgelopen tijd? Geloof mij maar dat het super krachtig is! Over ongeveer een jaar kom ik terug om te laten zien dat al mijn doelen behaald zijn 🙂

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0