Gezondheid,  Persoonlijk,  Uncategorized

Revive yourself na een festival

Sziget festivalHet festivalseizoen is in volle gang en ook ik pak graag een feestje mee. Zo ben ik twee weken geleden naar Freefestival geweest, ga ik binnenkort op roadtrip waar we hopelijk ook een festival tegenkomen en komt de kermis van Volendam er weer aan. Een festival op zich, haha.

Festivals geven me ontzettend veel energie en zorgen er voor dat ik alles uit het dagelijks leven even vergeet. Het enige nadeel is dat je daarna zo verrot bent. Je bent moe, je huid is grauw, je haar zit in de klit en al je kleding is smerig en stinkend.

Na een stuk of 10 festivals heb ik een aardige routine ontwikkeld om zo snel mogelijk terug mezelf te zijn na een heel weekend voor goud gaan.

Direct wanneer je thuiskomt van het festival

Drink en eet zsm!

Tijdens festivals heb ik altijd de neiging om het hele weekend op bier en patat/burgers te leven. Niet het meest goede voor je lichaam inclusief alle beweging in de brandende zon. Het belangrijkste is om zo snel mogelijk je vochtgehalte weer op peil te brengen. Drink bij thuiskomst (of bij voorkeur onderweg al) direct een liter water en eet daarna iets gezonds, zoals een appel, banaan, of iets anders met vitaminen. Zoals ik al zei: een heel weekend op vette happen is niet goed voor je en zorgt er voor dat je jezelf ook niet lekker voelt; de beruchte kater.

Direct opruimen en wassen.

Zodra je vochtgehalte weer op peil is en je de nodige vitamines weer hebt aangevuld is het tijd om je kleding te wassen. Geloof me, anders loop je hier waarschijnlijk de hele week tegenaan te hikken. Zorg in ieder geval dat je bij thuiskomst je kleding sorteert, en doe de eerste, meest smerige, was in de machine.
Wil je het liever nog even uitstellen? Onthoud dan dat het oude bier dat nog in je shirtje zit en je zweetsokken alleen maar erger zullen gaan ruiken in de loop van de week.

Douchen

Ik weet het, het liefst duik je nu je bed in, modderbenen en al, maar hou nog heel even vol! Zorg dat je weer lekker fris bent: was je haren, lichaam en verzorg je huid. Zo wordt de kans op pukkeltjes het kleinste. Ik zal vast niet de enige zijn die na een festival compleet onder de puistjes zit!

En nu uitrusten

Kom je overdag thuis van het festival, ga dan niet overdag in bed liggen. Op die manier begin je met een verkeerd ritme en zal het lastiger worden om er daarna weer uit te komen. Hou jezelf in ieder geval wakker tot 20:00 uur en kom de volgende ochtend bijtijds weer uit bed. Anders raak je in een soort Jetlag waar je geen zin in hebt.
Wil je toch overdag uitrusten, ga dan lekker voor de tv hangen met een goed boek of een film.

De dagen na thuiskomst

De volgende dagen na het festival is het vooral belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Een festival is namelijk écht een aanslag op je lichaam. Je beweegt waarschijnlijk een stuk meer dan je normaal doet, met geluk in de brandende zon en je eet en drinkt een stuk minder/ongezonder dan je normaal doet.

Zorg er dus voor dat je zo gezond mogelijk eet, veel slaapt en vooral heel veel water drinkt. Doe verder een lekker gezichts- en haarmasker en plan niet te veel actieve activiteiten de eerste dagen na het festival.

Wat ik het aller lekkerste vind om na een festival te doen, is naar de spa gaan. Zweet lekker alle gifstoffen weer uit je lichaam, relax, word schoner dan je in tijden bent geweest in laat jezelf pamperen met een massage om al die vastgedanste spieren weer los te wrikken. Geloof me, een bezoekje aan de sauna krijgt een compleet nieuwe dimensie als je net van een festival komt.

Wat is jouw ultieme tip om na een festival weer zo snel mogelijk op de been te komen? Pinkpop 2016

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0