Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Welke lessen moet je in dit leven leren?

Ik geloof dat we allemaal op aarde zijn gekomen met een bepaald leerdoel. Lessen die je moet leren om als ziel te groeien en verbeteren. Het identificeren en vervolgens leren van deze lessen zal je leven een stuk leuker en makkelijker maken. Ook geeft het je een bepaald doel in het leven, wat altijd fijn is ūüėČ
Ben jij er klaar voor om samen met mij deze lessen te gaan leren? Lees dan gezellig mee!

Leren om los te laten

1. Identificeren

Voordat je kunt gaan leren, moet je natuurlijk wel weten w√°t je gaat leren. Het identificeren van jouw levenslessen zorgen er voor dat het leerproces al begint. Erkenning van het probleem, zorgt er voor dat je het kunt gaan aanpakken.

Hoe ik dit doe is als volgt: Herken wanneer je extreme emoties voelt. Wat doet jouw bloed koken woede? Waardoor schiet je direct in de stress? Wat maakt je bang? Of wat maakt jou heel erg verdrietig?
Onthoud deze momenten. Door ze bijvoorbeeld in een dagboek te schrijven, of in de notities van je telefoon.

Na verloop van tijd zal je bepaalde thema’s gaan herkennen. Je wordt bijvoorbeeld extreem boos als mensen voor jou in de auto heel langzaam rijden, je wordt gestrest van een lange rij bij de kassa, je raakt ge√Įrriteerd als mensen niet direct reageren op je berichtjes.
Deze momenten hebben allemaal te maken met geduld.

Wat ook kan, is dat jij het raar vindt als mensen zich anders gedragen dan ‘normaal’ is en daar maar niet over uitgepraat kunt raken. Je kunt er niet tegen als de dingen anders gaan dan je had verwacht. Deze dingen horen bij het thema loslaten. Accepteren van de gang van zaken in plaats van weerstand te bieden.

Of je voelt jezelf voortdurend schuldig over het verleden. Je overdenkt ‘s avonds in bed de ‘domme’ dingen die je die dag gezegd en gedaan hebt en wat anderen daar wel niet van zullen denken. Daarnaast ben je bang voor de toekomst. Dingen als: “Wat zal er gebeuren als ik mijn baan verlies?” of “Wat als ik mijn studie niet haal?”
Dit soort momenten hebben voor mij te maken met niet in het nu leven. De les die je hieruit moet leren is dus om juist wel in het nu te leven. Natuurlijk moet je leren van het verleden en doelen hebben in de toekomst, maar dit is een compleet bericht op zich.

2. Herkennen

Nu je hebt erkent wat jouw leerpunten zijn, is het tijd om te gaan herkennen wanneer je in oude gewoontes vervalt. Dus de volgende keer dat je achter een oud omaatje rijdt, herken dat je boos wordt. Alleen al bewustwording van jouw valkuilen zal je helpen om rustiger te worden. Zeg iets tegen jezelf als: “H√©, daar gaan we weer! Doe eens rustig joh, je komt √©cht wel thuis.” en focus je daarna op de mooie omgeving waar je rijdt, of die gave auto die achter je zit.

Of wanneer je aan het stressen bent over iets wat je gezegd hebt, denk dan bij jezelf: “Waarschijnlijk heeft die ander het niet eens gehoord. Zou ik het raar vinden als mijn collega zoiets zei?” en focus jezelf daarna op het nu. Oefen wat dankbaarheid voor alles wat je al hebt bereikt.

En wanneer je jezelf zorgen maakt over de toekomst, haal je aandacht dan terug naar het nu. Hetgeen waar je over strest is nog niet gebeurd en niemand heeft vastgesteld dat het gaat gebeuren. Dat is het mooie van de toekomst, hij is zo vloeibaar als wat! Focus je op de dingen die je nu kunt doen om jouw toekomst te verbeteren en doe die dingen met liefde en aandacht. Geloof mij, van stressen is nog nooit iemand beter geworden!

3. Oefenen oefenen oefenen!

Over het algemeen haal je geen 10 wanneer je 1x het boek hebt doorgelezen voordat je het tentamen in gaat. Het zelfde geldt voor levenslessen. Blijf bovenstaande oefening herhalen totdat het natuurlijk voor je wordt. Iedere keer dat je nare gevoelens hebt erken je dat ze er zijn en focus je vervolgens ergens anders op. Uiteindelijk zal je merken dat dit herfocussen steeds makkelijker gaat, totdat je als vanzelf niet meer gestrest bent in het verkeer, of over de kans dat je misschien eventueel in het gekste geval je baan kunt verliezen.

De kunst is niet het wegstoppen van deze vervelende emoties. Emoties willen graag gevoeld worden, dus verwelkom ze. Laat ze even binnen en laat ze vervolgens weer gaan door op iets anders te concentreren. Ik schreef hier een tijdje terug al een bericht over, klik hier om het te lezen.

En dan ben je klaar met leren?

Zeer zeker niet! We blijven ons hele leven leren, dat is wat het leven op aarde ook zo waardevol maakt voor onze ziel. Doordat op aarde het manifesteren wat langer duurt en meer tijd kost, ben je echt bezig met het proces en alles dat daarbij komt kijken.

Je zal waarschijnlijk je leven lang momenten van terugval hebben. Het leven bestaat uit vibraties, golven. En zoals je weet beweegt een golf op en neer. Soms zal het makkelijker gaan, maar soms zit je even in een dalletje en dat is oké.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0