Bewust leven,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Law of Attraction voor Sceptici

Difference between Empiricism and Skepticism | Empiricism ...

Misschien heb je een beetje rondgekeken op mijn blog en denk je: “Ik geloof geen barst van die hele Law of Attraction. Het bestaat niet dat je door iets alleen maar heel graag te willen het ook direct krijgt.”
Fair enough, het klinkt ook wel een beetje hocus pocus. Te mooi om waar te zijn bijna. Daarom heb ik vandaag een kleine gids geschreven voor mensen die niet in Law of Attraction geloven, maar toch stiekem geïntrigeerd zijn om op een nuchtere manier alles te bereiken wat ze willen. Zonder affirmaties en moodboards.

1. Voor niets komt te zon op

En ik claim ook nooit dat de Law of Attraction werkt als een soort wensput waar je 1 keer je muntje in gooit en dan op je platte kont kunt gaan zitten wachten. Je haalt geen tentamens door het alleen maar heel graag te willen, maar zonder te leren. Als je iets wilt bereiken, zal je er voor moeten werken. Het universum kan je alleen helpen door je kansen aan te bieden. Geloof je niet in het universum, zie de Law of Attraction dan meer als een geheugensteuntje aan jezelf. Dat is het in wezen ook. Door jezelf er steeds aan te herinneren wat het is dat jij graag wilt, zal je onbewust steeds meer die kant op gaan. Visualiseer hoe blij en opgelucht je bent met je voldoende voor dat moeilijke vak en ga daarna aan het leren.

2. Hou het praktisch

Als het uitspreken van affirmaties en meditatie niets voor jou zijn, doe het dan vooral niet! Door deze dingen te doen die jou tegenstaan werk je alleen maar negatieve gevoelens in de hand, waardoor je jezelf alleen maar tegenwerkt. Je bereikt het tegenovergestelde effect.

Gelukkig zijn er ook super praktische manieren om de Law of Attraction voor je te laten werken. Te beginnen met het tonen van dankbaarheid. Het magische toverwoord lijkt het haast. Dankbaarheid geeft je een sterk positief gevoel en hoeveel kwaad kan het nou om af en toe oprecht ‘Dankjewel’ te zeggen. Tegen een collega die koffie voor je haalt bijvoorbeeld, wanneer je partner de was heeft gedaan, of als een vreemde de deur voor je openhoudt. Langzaam maar zeker zal je merken dat er steeds meer is om dankbaar voor te zijn. Misschien heb je het met de Law of Attraction aangetrokken, misschien zit je gewoon beter in je vel, het maakt niet uit want je voelt je beter.

Het mooie is dat visualisatie heel praktisch kan werken. Stel je eens voor, hoe zou jij je voelen als je je droombaan hebt? Hoe gedraag je je? Op welk soort websites en evenementen kom je? Hoe kleed je je?

Ga je nu eens gedragen, zoals je zojuist bedacht hebt. Neem een kijkje in een vaktijdschrift en ga eens naar een evenement op jouw droomgebied. Wie weet kom je daar wel in contact met iemand die jou de perfecte baan aanbiedt! En dat heb je helemaal zelf voor elkaar gekregen. Je hebt zelf de juiste outfit bij elkaar gezocht, bent zelf de deur uitgegaan en je bent zelf in gesprek gekomen met de juiste persoon. Heb een beetje vertrouwen in jezelf 😉

3. Aandacht maakt alles mooier

Dat wat je voedt groeit. De dingen die je voedt met aandacht, zullen daarom beter uit de verf komen. Als mediteren niets voor jou is, kan het werken om mindfulness te gebruiken. Probeer eens met al je aandacht te koken, laat je niet afleiden door de TV of je telefoon. Zie hoe je van alle losse ingrediënten een lekkere, gezonde maaltijd maakt waar je lichaam zich veel beter door zal voelen dan wanneer je een afbakpizza in de oven stopt.

Of maak eens een wandeling door de stad of de natuur en observeer heel bewust wat je allemaal ziet. Denk niet aan de deadline die je deze week moet halen, maar aan de krokussen die de kop al opsteken.

4. Hou het vooral luchtig

Het grootste geheim van the Secret is om het luchtig te houden. Jezelf te hard vastpinnen op je wensen werkt alleen maar averechts, omdat je voor altijd in een staat van ‘te kort’ zal blijven, in plaats van de staat van ‘hebben/zijn’. Goed nieuws voor jou als scepticus! Je hoeft er niet in te geloven dat de Law of Attraction werkt! Juist wanneer je een beetje speelt met de wet werkt hij het beste. Gedraag je eens een dagje alsof je al het geld hebt dat je wilt. Verwen jezelf, ga uit eten en koop dat mooie blouseje. Geniet er van en geloof dat je dit verdiend hebt. Laat het daarna ook weer los, maar onthoud dat jij alle goeds van de wereld verdient. Draag dat blouseje met veel plezier en denk terug aan hoe je je voelde toen je je zelfgemaakte masker gebruikte met spa-muziek op de achtergrond. Er is niemand die bewust heeft besloten dat jij dingen niet mag of kunt.

Zelfs als de Law of Attraction in dit geval niet werkt, heb je tóch een heerlijke dag gehad.

5. Hou het positief

Datgene wat je aandacht geeft, groeit dus. Dit zelfde geldt voor positieve gevoelens. Hoe meer jij jezelf voedt met positieve gedachten, hoe makkelijker het wordt om jezelf goed te voelen. Onthoud dat oprechte positiviteit nog nooit iemand kwaad heeft gedaan. Je kunt het altijd een keer proberen.

6. Neem je verantwoordelijkheid

Niets zo praktisch als verantwoordelijkheid nemen! Kom van die bank af en voel je niet steeds het slachtoffer van alles dat jou “overkomt”. Je bent zelf  verantwoordelijk voor dat wat er gebeurt en vooral voor hoe jij je daarbij voelt. Dit kan als een trap onder je reet voelen en dat is het ook. Ga leven, in plaats van overleven. Altijd al die ene verre reis willen maken, maar ben je bang dat het er toch niet van komt? Begin met sparen en plannen maken. Het kan moeilijk en ver weg lijken in het begin, maar hoe meer je er mee bezig bent, hoe dichterbij je reis komt. Voordat je het weet zit jij met de kont op het strand in plaats van in de modder.

Heb je flinke schulden, om wat voor reden dan ook, en weet je er maar niet uit te komen? Je voelt je het slachtoffer van de veel te dure maatschappij. Het is oneerlijk dat sommige mensen wel geld hebben en anderen niet. Neem ook nu je verantwoordelijkheid. Is dat dure telefoonabonnement echt nodig, of red je het ook met een abonnement van een 10tje? Er is altijd iets dat je kunt doen om de situatie een klein beetje beter te maken. Of in ieder geval minder uitzichtloos. Soms helpt het al om alles op een rijtje te zetten, bijvoorbeeld je financiën. Hou een maand bij wat er in komt en uitgaat en misschien valt het op dat je een lotto-abonnement hebt lopen waar je nog nooit iets mee gewonnen. Verantwoordelijkheid nemen en opzeggen die handel. Dat scheelt weer een 10tje in de maand.

En? Ga jij aan de slag met deze 6 stappen?

Of je nou in de Law of Attraction gelooft, of nog steeds erg sceptisch bent, deze tips kunnen je leven hoe dan ook een stuk leuker maken. Probeer het gewoon eens een keer, compleet vrijblijvend. Hopelijk mag ik je op een dag welkom terug heten op mijn blog en gaan we samen jouw vibraties verhogen.

Liefs, Mariska

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0