Bewust leven,  Persoonlijk,  Uncategorized

Zo maak ik ons huis klaar voor het najaar

Nu ik meer thuis ben en mezelf meer als huisvrouw ben gaan inzetten, heb ik ook besloten om ons huis super gezellig en cosy te maken voor het najaar.

Ons appartement is niet groot (40m2), waardoor het al snel vol en druk wordt. Om dat te voorkomen heb ik geprobeerd te werken met wat ik al heb en met minimale toevoeging maximaal resultaat te behalen.

Warme kleuren

Mijn lievelingskleur is groen en die van mijn vriend is blauw. Ons huisje is daarom vooral in die kleuren ingericht: groene plantjes en blauwe accessoires. Het probleem is alleen dat dit beiden koele kleuren zijn. In de zomer komen ze prima tot hun recht, maar in het najaar mis ik toch een beetje te gezelligheid. Vooral in de periode tussen oktober en december, als de dagen al korter en kouder worden, maar het écht nog te vroeg is om kerstdecoratie neer te zetten.

Daarom heb ik een aantal accessoires in warme kleuren gekocht. Het is niet veel, maar voegt wel nét dat beetje extra toe dat ik zo miste. Ik heb okergele kussentjes bij de HEMA gekocht en een okergele ovenwant en pannenlap. Omdat ons huisje super klein is (40 m2) was dit eigenlijk al genoeg om het iets gezelliger te maken!

Kastanjes en eikeltjes verzamelen

Ik moest mezelf er even overheen zetten om in het openbaar spullen van de grond te rapen. Gelukkig ken ik weinig mensen in de stad en was de fuck it mentaliteit snel gevonden. Voor extra decoratie ben ik in het park opzoek gegaan naar kastanjes en eikeltjes. De eikels waren allemaal al vertrapt, dus dat werd niets, maar de kastanjes waren nog prachtig en zien er goed uit op de salontafel.

Decoraties

Naast de kastanjes heb ik ook een aantal decoraties gekocht:

  • Kussentjes in okergeel;
  • Een ovenwant en pannenlap in okergeel;
  • Een bewaarpotje in de vorm van een pompoen(!!!);
  • Wat gedroogde hooisprieten en bloemetjes;
  • Geurkaarsen in warme geuren;
  • In de winter eet ik graag pompoen. Tot ik hem gebruik, staat hij als decoratie op tafel!
  • Ik heb (bijna) altijd een bosje verse seizoensbloemen op tafel staan. Gewoon van de supermarkt, niets fancy, maar het staat wel gezellig en alsof je je best hebt gedaan.

Het lijkt zo niet veel, maar in ons kleine huisje is het perfect!

Staying cosy

Als laatste doe ik zo veel mogelijk mijn best om mezelf lekker warm te houden. Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar zodra ik het koud heb, vind ik niets meer leuk. Dat betekent lekkere dikke sokken en wollen vesten dragen, onder een dekentje liggen en heel veel kopjes thee drinken!
Van mijn overgrootoma heb ik een theepot geërfd en kocht daar zelf een theelicht/rechaud bij. Aan het begin van de dag zet ik een hele pot thee en gedurende de dag drink ik daar steeds van. Bonustip is om in het theelicht een geurkaarsje met lekker herfstige geur te doen, zoals pumpkin spice of kaneel!

Kaarsjes aanzetten helpt sowieso om een warm gevoel te creëren, ondanks dat ze natuurlijk niet zo veel warmte afgeven. Ik denk door het warme licht dat ervan afkomt.


Dit waren mijn tips om je huisje wat gezelliger te maken in het najaar. Heb jij nog tips om de warmte in huis te halen, nu het buiten kouder wordt?

Liefs, Mariska

P.s. Dit artikel bevat affiliate-links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als je via mijn link een product koopt. Dit kost jou verder niets en maakt mij heel erg blij! Al die kleine bijdrages zorgen er namelijk voor dat ik deze blog kan blijven runnen :).

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0