Mijn geloofsovertuiging over het Universum

Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je dat ik geloof in Het Universum, de Wet van Aantrekkingskracht, starseeds, spirit guides en nog veel meer “zweverige” dingen. Vandaag wil ik jullie vertellen over wat ik geloof als de waarheid van het Universum. Ik wil jullie vertellen hoe het volgens mij in elkaar zit: jouw rol op aarde en jouw rol in het universum. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De Bron, het Universum, You name it.

We beginnen bij het universum, of ‘de energiebron’. Ik ben er nog niet uit hoe ik deze energiebron moet noemen. Gelovigen zullen hiernaar verwijzen met God, Allah of Buddha. Het belangrijkste voor mij, is dat het de bron van alle energie is. Alles in energie. Jij bent energie, ik ben energie, de telefoon of computer waarop je dit bericht leest is energie. Een steen is energie en het licht is ook energie. De verschillen die wij merken met de 5 zintuigen zitten hem in de frequentie van die energie.
Begrijpen dat werkelijk alles energie is, zorgt er al voor dat er veel meer mogelijk is in het leven. Want zoals je weet: energie stroomt. Het is niet vast, het trilt en stroomt en beweegt constant.

Oké, terug naar de energiebron. Deze energiebron is ontstaan. Ik weet niet waarom, wanneer, of hoe, ik weet alleen dat het er is. Deze bron begon klein, maar door te leren, werd het steeds groter. Verkreeg het steeds meer energie. En hoe meer energie het had, hoe sneller het leerde. Dit zorgde voor een opwaartse spiraal, een soort Fibonacci spiraal. Voor degenen die hem niet kennen, een Fibonacci spiraal ziet er zo uit:

Je ziet dat de breedte van het volgende blok steeds de som is van de twee voorgaande blokken. Het ontwikkelt zich steeds sneller en op steeds grotere schaal. Zo zit het ook voor het universum. Spirit Science heeft hier een hele mooie video over gemaakt. Klik hier om naar hun Youtube kanaal te gaan. Ik raad ten zeerste aan om alle videos in volgorde te kijken.

Het universum leerde wiskunde en alle prachtige dingen die je hiervan kunt maken. Ook maakte het zielen. Voor zichzelf denkende identiteiten, die met een dun draadje verbonden waren aan het universum zelf. Deze zielen konden er zelf op uit gaan om te leren en zo bij te dragen aan het collectief van kennis, zonder dat het universum alles zelf moest doen. Hierdoor ging het leren nóg sneller en op grotere schaal. Zie? Fibonacci! Steeds groter en sneller.

Jouw ziel

Jouw ziel heeft ook zo’n lijntje met het universum en heeft als doel om bij te dragen aan de collectieve kennis. Ik ben er van overtuigd dat het leven op aarde slechts een illusie is. Of beter gezegd, een soort game. Een game waarmee jouw ziel kan leren over bijvoorbeeld goed en slecht. Of hoe het is om te moeten werken wanneer je iets graag wilt. En wat er gebeurt als je slechte dingen doet. Want, in een staat van zeer hoge vibratie, waarin jouw ziel voornamelijk verkeert, bestaat geen slecht. Alleen liefde. Verder hoeft een ziel slechts ergens aan te denken en het is er al. Een ziel zal nooit hoeven werken om iets te bereiken of hebben.

A game called Earth

Toen jouw ziel begon aan het spel dat we Aarde noemen, moest het een eed afleggen dat het deel dat incarneert op aarde vergeet wat het is. Je wordt geboren op aarde, en je weet of kunt helemaal niets. Dat is om te voorkomen dat je gekke dingen gaat doen. Ik bedoel, geef toe: we hebben allemaal wel eens het zwembadtrappetje weggehaald om onze Sims te verdrinken toch? Om te voorkomen dat we dat soort gektes op aarde doen, moesten we geloven dat het echt is. Dat de aarde is waar het gebeurt en dat er verder niets is om naartoe te gaan. Alleen op die manier konden we leren over normen en waarden. Goed en slecht. Zouden we écht werken voor wat we willen. Want zolang we zouden weten hoe manifesteren werkt, zouden we natuurlijk nooit werken. We zouden gewoon de juiste vibratie aannemen en krijgen wat we willen. Maar juist het terug leren hoe je verschillende vibraties aanneemt, is datgene wat een ervaring op aarde zo waardevol maakt.

Het doel

Uiteindelijk zal je jezelf herinneren wie je bent, wanneer de tijd daar rijp voor is. Je komt perongeluk op mijn blog terecht en de informatie resoneert met je, of je bekijkt een Youtubevideo over starseeds en je denkt: Dat is het! Of je begint met mediteren, verhoogt onbewust, langzaamaan je vibratie en beseft je daardoor ineens dat er meer is. Lees hier waarom je je vibraties zou willen verhogen. Hoe het ook gebeurt, je begrijpt ineens dat er meer is dan het leven op aarde. Zoveel meer, dat we het ons niet eens kunnen voorstellen.
We leren over de Wet van Aantrekkingskracht en beginnen hier mee te spelen. Bijvoorbeeld door gratis kopjes koffie te manifesteren. Of groter: de liefde van ons leven. We praten er over tegen onze vrienden, die ons in eerste instantie raar aankijken, maar ineens klikt het bij hen ook. Of niet, en we vinden nieuwe vrienden.

Op dit moment geloof ik dat dat ons doel is in het leven. Leren hoe we onze vibraties moeten verhogen en wat daardoor allemaal mogelijk is. En natuurlijk lol maken en anderen helpen om ook lol te maken. Het leven hoeft niet zwaar, moeilijk of ongelukkig te zijn. Natuurlijk hebben we onze ups en downs, dat hoort bij het natuurlijk verloop van een vibratie. Maar als je kijkt op de lange termijn, is de hele aarde in een opwaartse spiraal wat vibraties betreft. Dat betekent dat de vibraties van alles en iedereen op aarde aan het verhogen zijn. Steeds meer mensen ontwaken voor dit idee, wij zijn slechts het begin.
Door positieve energie uit te dragen, kunnen wij ook een Fibonacci spiraal in gang zetten. Door steeds meer mensen te vertellen over vibraties en de geweldige dingen die je daarmee kunt doen.

Wat denk jij? Zit er een kern van waarheid in wat ik zeg? Of ben je het er totaal niet mee eens? Ik sta open voor ideeën van anderen, het aangaan van een gesprek! Stuur me privé een bericht, of openbaar in de comments. Waar jij jezelf het beste bij voelt :).

Liefs, Mariska

You may also like...

One thought on “Mijn geloofsovertuiging over het Universum

  1. Rayray

    augustus 15, 2019 at 2:09pm

    Dat ik nou net jou verhaal lees
    Ik ben iemand die altijd alles wil weten het compleet plaatje maar ik heb mij nu 3 jaar bíjna 4 in de loa verdiept en toch steets als ik aberham of aaron op YouTube luisterde dacht ik iets klopt net niet naar dat ik jou verhaal heb gelezen snap ik dat mijn hoofd gelijk had de loa is real maar het is niet zomaar een wens de lucht in gooien en lala dat is het je moet het echt leren op je mimd setting en je vibratie er op aan te passen in het leven is er altijd evolutie en de mensen die dit onder de knie hebben gekregen zijn denk ik de voorloper van de nieuwe generatie. Maar wel fijn dat iemand het zo uit legt dat het toch iets meer in houd dan een gedachte de lucht in gooien en klaar

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht