Persoonlijk,  Spiritualiteit,  Uncategorized

Als je partner niet spiritueel is

Als je partner niet met spiritualiteit bezig is, kun je je alleen of onbegrepen voelen. Twee gevoelens die je in een relatie juist wilt voorkomen! Hierdoor kun je gaan twijfelen over je relatie, ondanks dat je op alle andere vlakken hartstikke gek op hem bent.
Mijn vriend is allerminst op een spirituele reis, maar misschien is dat juist wel waarom wij zo goed bij elkaar passen. En hoewel ik mezelf soms flink kan ergeren als hij mij niet begrijpt, of bijvoorbeeld het nut van mediteren niet inziet, heb ik heel veel aan onze relatie.

Hij zet dingen in perspectief 

Toen ik net begon aan mijn reis was ik er behoorlijk op gebrand om mezelf altijd goed te voelen, hoge vibraties af te geven. Dit werkte echter averechts en zorgde er voor dat ik me angstig voelde als ik een keer een slechte dag had. Mijn vriend hielp me dan herinneren dat ik niet altijd maar positief hoef te zijn en dat het niet altijd mijn eigen schuld is als de dingen niet gaan zoals ik zou willen. Soms heb je een off-day en dat is prima. “Negatieve” gevoelens maken ons mensen en helpen ons extra te genieten van positieve ervaringen.

Uiteindelijk doe je het voor jezelf 

Uiteindelijk volg je deze spirituele reis voor jezelf. Zolang jouw partner je accepteert zoals je bent, is er toch niets aan de hand? Zoek andere vrienden/kennissen waarmee je over het spirituele kunt praten en praat met je partner over de aardse gelukken. En wanneer de ander iets als ‘puur toeval’ afschrijft, lach jij stiekem, wetende dat hij het zelf heeft gemanifesteerd. 

Maar je wilt hem/haar zo graag helpen 

Jij weet dat de wet van aantrekkingskracht werkt als een tierelier en wilt jouw partner dit geluk ook laten ervaren. Helaas help je hem/haar niet door te pushen. Dat lijdt alleen maar tot verzet. Laat je partner zijn/haar eigen weg vinden, terwijl jij dat ook doet. Als de ander ziet hoe rustig jij wordt van meditatie raakt hij misschien vanzelf geïnteresseerd. Of niet, en dat is prima. 
Wat ik wel altijd doe is mijn vriend positieve vragen stellen als hij gestrest thuis komt. Bijvoorbeeld: “En is er ook nog iets leuks gebeurd vandaag?” Op die manier probeer ik de aandacht te verleggen en hem stiekem zijn vibraties weer iets te laten verhogen. Ook zeg ik altijd hoe dankbaar en blij ik ben dat hij er is. 

Hoe je toch kunt levelen

Als jij graag wilt praten over fijne meditaties en manieren om meer positiviteit te ervaren, maar je partner zit met zijn hoofd bij een slecht nieuwsbericht of hoe boos hij is op de politiek, kan het moeilijk zijn om te levelen. Je hebt verschillende interesses en weet niet meer waar je over moet praten. Dat kan lastig zijn, maar niet onmogelijk!
Ik luister altijd gewoon naar mijn vriend als hij over een onderwerp met lage vibraties wil praten, maar ga er niet op in. Af en toe geef ik een opmerking over hoe dankbaar ik ben dat wij wel gezond zijn of dat er in Nederland geen orkanen plaatsvinden. Hij voelt zich gehoord, ik hou mijn vibraties op peil.

Daarnaast vertel ik mijn vriend altijd over de successen die ik gemanifesteerd heb, maar dan zonder de woorden ‘manifesteren‘ en ‘Wet van Aantrekkingskracht‘ te gebruiken. Een toevalligheid is voor hem makkelijker te begrijpen dan een hele wet die daar achter zit, dus ik laat het maar zo. Misschien komt hij ooit tot het inzicht dat ik toch wel een kern van waarheid vertelde.

Vind jullie gemeenschappelijke interesses

Op een bepaald punt zijn jullie verliefd geworden, dus het kan haast niet anders dan dat je ook gemeenschappelijke interesses hebt. Zoek die op en doe er vaker iets mee. Zo kunnen mijn vriend en ik heerlijk door het park wandelen en genieten van lekker eten. Daarnaast hebben we redelijk dezelfde muzieksmaak en gaan dan ook regelmatig samen uit.
Datgene wat je aandacht geeft groeit ook. Richt je dus minder op jullie verschillen en geef aandacht aan de zaken waar jullie wel overlappen.

Neem je me-time 

Je bent nog altijd jouw eigen persoon. Dat je partner niet met het spirituele bezig is, betekent niet dat jij dat ook niet zou moeten doen. Je kunt sowieso niet 24/7 op elkaars lip zitten, dus neem jouw alleen-tijd. De kans is daarnaast groot dat je Hoogsensitief bent, een kenmerk van veel mensen die zich interesseren in het spirituele. En als HSP’er heb jij je alleen-tijd sowieso nodig om terug op te laden en daarna weer jezelf te kunnen zijn. 
Ik vul dit als volgt in: ‘s Ochtends is mijn vriend altijd eerst in de badkamer, terwijl ik mediteer in de huiskamer. Zo hebben we geen last van elkaar. ‘s Avonds neem ik mijn me-time door mezelf uitgebreid te verzorgen in de badkamer. Lekker scrubben, haren wassen, afdrogen, bodybutteren en regelmatig pak ik er nog een Youtube-filmpje bij. Alles met aandacht. In die tijd zit vriendlief op de bank tv te kijken en krijgt zo zijn ontspanning. 

Zolang je partner jou steunt, is er niets om je druk over te maken 

Mijn vriend is er altijd voor me. Of ik nou heel vrolijk, kinderachtig, serieus of verdrietig ben. Hij pakt me vast, knuffelt me en zorgt er voor dat ik me veilig voel. Veilig om uit te huilen, veilig om mezelf te zijn. En dat is uiteindelijk waar een relatie om draait. Dat je jezelf kunt zijn en je veilig voelt bij de ander.  

Is jouw partner geïnteresseerd in het spirituele? Of juist totaal niet? En hoe ga je daarmee om?

Liefs, Mariska

P.s. Weet dat jij liefde waard bent en accepteert in je leven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-5146256172624674, DIRECT, f08c47fec0942fa0